Marko Babić i Tina Biloglav s kćerima

 MARKO MIščEVIć/CROPIX
Priznanje HUOJ-a

Ganuo je cijelu Hrvatsku: Arhitekt Marko Babić posthumno proglašen komunikatorom godine

Nagradu su u njegovo ime preuzele partnerica Tina Biloglav i sestra Iva Babić. Tina je prilikom primanja ove nagrade dodala da bi Marko nagradu sigurno posvetio Lei, svojoj prijateljici po dijagnozi koja trenutačno vodi bitku za život, te ostalim herojima s onkoloških odjela bolnica.

Nagradu su u njegovo ime preuzele partnerica Tina Biloglav i sestra Iva Babić. Tina je prilikom primanja ove nagrade dodala da bi Marko nagradu sigurno posvetio Lei, svojoj prijateljici po dijagnozi koja trenutačno vodi bitku za život, te ostalim herojima s onkoloških odjela bolnica.

Dodijeljene su nagrade 17. Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću, a nagrađena su 23 komunikacijska projekta u osam kategorija. Komunikatorom 2023. godine postumno je proglašen arhitekt i marketinški stručnjak Marko Babić, a nagradu su preuzele njegova partnerica Tina Biloglav i sestra Iva Babić.

„Ovaj je Zagrepčanin donio odluku da neće šutjeti o svojem životu s bolešću te je na humorističan način dijelio svoju svakodnevicu. Otvoreno je govorio o svojem životu, problemima, strahovima, nadanjima, dijagnozi, bolesti, partnerici, djeci. O sebi“, naveo je u obrazloženju žiri. Uz Babića u konkurenciji za nagradu bili su Let 3, Toni Milun i Ida Prester, a nagrada za komunikatora godine dodjeljuje se osobi ili skupini koja se, iako joj komunikacija nije struka, u prethodnoj godini istaknula njezinom izvrsnošću.

image

Markova životna partnerica Tina Biloglav i sestra Iva Babić na dodjeli nagrada HUOJ-a

NIKO GOGA/HUOJ

„Ovih sam dana negdje pročitala da je netko napisao: ‘Marko je bio školski primjer dobrog čovjeka.‘ I zaista je to bio. Kada je dobio pažnju i glas, koristio ih je na najbolji mogući način šireći ljubav, optimizam i nadu. Marka više nema, ali ja mislim da je uvijek tu i da se način na koji djeluje, nije smanjio. On čak svakim danom sve više raste“, kazala je Tina Biloglav pri preuzimanju nagrade.

image

Marko Babić (fotografija iz studenog 2022.)

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Marko je preminuo u srpnju prošle godine, nakon dugogodišnje borbe sa sarkomom. Bio je arhitekt, autor bestsellera "Putovanje zvano igra", stručnjak za marketing, ali i osoba koja je uvelike pomogla ljudima koji su se susreli s istom dijagnozom. Dijagnozu je dobio 2021. godine, kada je imao samo 29 godina, a svoju borbu je odlučio podijeliti sa svima koji se nose s teškim dijagnozama kako bi ih ohrabrio u najtežim trenucima.

Nakon što mu je dijagnosticirana ova teška bolest, Marko nije klonuo duhom, naprotiv, počeo je na Instagramu dijeliti svoju svakodnevicu na humorističan način, pun životne energije, pri čemu ga pozitiva nije napuštala. Nije ni čudo, jer osim zbog sebe, Marko se protiv bolesti borio i zbog svojih najdražih – kćeri Luce i Tonke te partnerice Tine.

Tina je prilikom primanja ove nagrade dodala da bi Marko nagradu sigurno posvetio Lei, svojoj prijateljici po dijagnozi koja trenutačno vodi bitku za život, te ostalim herojima s onkoloških odjela bolnica.

Linker
25. travanj 2024 23:52