Krešimir Ljubičić, Toni Nakić i Antonio Jordano

 JOSIP BANDIĆ CROPIX
Prepuno emocija

Druženje na Zrinjevcu: Bili smo s mladim nadama košarke uoči Memorijalne utakmice za Dražena Petrovića

Svjetske košarkaške zvijezde stigle su u Zagreb gdje će večeras u Areni zaigrati u čast nikad prežaljenog košarkaškog velikana, a prije utakmice u središtu grada održano je i prigodno druženje.

Svjetske košarkaške zvijezde stigle su u Zagreb gdje će večeras u Areni zaigrati u čast nikad prežaljenog košarkaškog velikana, a prije utakmice u središtu grada održano je i prigodno druženje.

Da je živ, legenda hrvatske košarke, svima omiljen i dan danas neprežaljen Dražen Petrović 22. listopada ove godine slavio bi 60. rođendan. Ta velika i okrugla obljetnica obilježava se već drugi dan za redom na zagrebačkom Zrinjevcu gdje su brojni građani imali priliku prisjetiti se legendarnog košarkaša. Bila je to odlična uvertira u Memorijalnu utakmicu koja se večeras održava u Areni Zagreb od 20 sati na koju stižu brojne svjetske košarkaške zvijezde poput Shanea Larkina, Dyshawna Pierrea, Waltera Tavaresa, Mathiasa Lessorata i drugih.

Dvodnevno druženje na Zrinjevcu uključivalo je izložbu Vremeplov kroz Draženov život na kojoj su posjetitelji mogli vidjeti Draženove fotografije iz djetinjstva do odrasle dobi, a oni koji su dobro upoznati s crticama iz Draženovog života imali su priliku okušati se u PUB kvizu. Posjetitelji su uživali u bogatoj ugostiteljskoj ponudi i svirci uživo, najmlađi u kutku za djecu, a sve je završilo druženjem sa sudionicima manifestacije.

image
JOSIP BANDIĆ CROPIX
image
JOSIP BANDIĆ CROPIX

"Draženov san je ispunjen. Nije stavljao novac niti išta drugo na prvo mjesto već je htio usrećiti ljude i to je putokaz koji svi mi trebamo slijediti. Davao je sve za čovjeka. Dražen nije samo naš, već od svih ljudi jer je njihovom srcu ostao i 30 godina nakon te mnogi i danas za njim još uvijek puste suzu", rekla je kroz emocije Draženova majka Biserka.

image
JOSIP BANDIĆ CROPIX
image

Biserka Petrović

JOSIP BANDIĆ CROPIX

Na druženju na Zrinjevcu bile su i mlade nade hrvatske košarkaške reprezentacije kojima je Dražen danas veliki uzor. Među njima je i hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Nakić (25) koji je rodom iz Šibenika baš kao i njegov idol Dražen. "Znam mnogo o Draženu, u školi sam pisao radove o njemu i on je jednostavno i danas ostao veliki simbol i Šibenika i Hrvatske i europske košarke. Veliki radnik, profesionalac i sportaš koji je primjer i inspiracija svima nama", rekao je Nakić koji je početkom godine potpisao ugovor o nastavku još jedne (treće) sezone sa španjolskim klubom Río Breogán. Večerašnja je utakmica, kaže, posebna jer su samo na spomen Draženovog imena veliki treneri i veliki igrači iz cijelog svijeta odlučili doći u Zagreb i odati mu počast.

image

Toni Nakić

JOSIP BANDIĆ CROPIX
image
JOSIP BANDIĆ CROPIX

Dražen je inspiracija i mladom Krešimiru Ljubičiću (26), igraču KK Splita, koji također igra za reprezentaciju i koji kroz Draženov primjer pronalazi motivaciju u tome da sportaš iz male Hrvatske postigne veliki uspjeh. "On je bio prvi koji je probio te neke barijere europske i svjetske košarke i dokaz je svima nama da se rad isplati i da je to pravi put. Kada pogledaš par nekih njegovih videa ili poslušaš stvari koje je govorio bude ti lakše jer tako kako je vodio svoje suigrače vodi i sve nas generacije nakon njega", rekao je Ljubičić.

image

Krešimir Ljubičić

JOSIP BANDIĆ CROPIX
image
JOSIP BANDIĆ CROPIX

U čast kapetana Dražena na Memorijalnoj utakmici okupit će se i velik dio hrvatske košarkaške reprezentacije iz 1992. godine koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni i još jednom odati počast svom suigraču i kapetanu s kojim su ostvarili jedan od najvećih hrvatskih sportskih uspjeha.Na impozantnom staklenom terenu koji će prvi put biti postavljen u Hrvatskoj, u Areni Zagreb na memorijalnoj utakmici zaigrat će hrvatska košarkaška reprezentacija te Tim Dražen sastavljen od europskih zvijezda.

image
JOSIP BANDIĆ CROPIX

Za hrvatsku reprezentaciju igrat će Goran Filipović, Martin Junaković, Krešimir Radovčić, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Krešimir Ljubičić, Roko Prkačin i Danko Branković, dok će u "Timu Dražen" biti Marcelinho Huertas, Shane Larkin, Nenad Dimitrijević, Džanan Musa, Andre Obst, Vanja Marinković, Jaka Blažič, Tornike Shengelia, Dyshawn Pierre, Walter Tavares, Mathias Lessort i Boban Marjanović.

Linker
15. rujan 2024 12:38