Jadranka Sloković i Čedo Prodanović

 GORAN MEHKEK CROPIX
Svečani događaj

Premijera filma Rajka Grlića okupila poznata lica, a uzvanice su pokazale da je crno-bijela kombinacija uvijek nepogrešiv izbor

Nakon što je oduševio pulsku i sarajevsku publiku, film je došao u kina.

Nakon što je oduševio pulsku i sarajevsku publiku, film je došao u kina.

Zagrebačka premijera filma "Svemu dođe kraj", redatelja Rajka Grlića (77) okupila je u metropoli brojna poznata lica koja nisu htjeli propustiti priliku da pogledaju njegovo djelo, a koje je već oduševilo publiku na ovogodišnjem Pula Film Festivalu i Sarajevo Film Festivalu.

Filmsku ekipu podržale su i dobro poznate dame, od kojih su neke pokazale kako je crno-bijela odjevna kombinacija savršen izbor koji uvijek zrači sofisticiranom elegancijom. Među njima je bila odvjetnica Jadranka Sloković (70) koja je za tu priliku odjenula crne elegantne široke hlače i bijelu košulju, a kombinaciju je upotpunila zlatnim naušnicama. Na crvenom se tepihu pojavila sa svojim partnerom, odvjetnikom Čedom Prodanovićem s kojim je dobro raspoložena pozirala pred fotografima.

Za outfit u istim nijansama odlučila se i glumica Lana Gojak Bajt (40) koja se pojavila u crnim tajicama i majici, preko koje je odjenula bijeli sako, dok je od detalja nosila bisernu ogrlicu i crnu torbicu, a na nogama adidas tenisice. Voditeljica RTL televizije Ana Brdarić Boljat (44) također je nosilu bijelu elegantnu košulju s crnom mašnom oko vrata i široke srebrne hlače, dok je Grlićeva supruga, producentica i filmska montažerka Ana Grlić stigla u bijeloj košulji preko koje je obukla crni kratki kaput.

image

Ana Brdarić

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Lana Gojak Bajt

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Ana Grlić i Saša Šekoranja

GORAN MEHKEK CROPIX

Osim njih na premijeri su bili i voditelj Nove TV Saša Kopljar sa suprugom Renatom, plesačica Valentina Walme sa svojim suprugom i glumcem Markom Petrićem, redatelj i glumac Miran Kurspahić s novom partnericom Elijom Paljetak, glumac Dejan Aćimović, umjetnik Saša Šekoranja, političarka Ivana Kekin i njezin suprug, glazbenik Mile Kekin, bivša ministrica Vesna Pusić, glumac Filip Juričić, znanstvenica Jana Škrgulja, glumac i komičar Mario Petreković, glumica Csilla Barath Bastaić, predsjednik Republike Zoran Milanović i drugi.

image

Valentina Walme i Marko Petrić

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Valentina Walme

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Jana Škrgulja

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Saša i Renata Kopljar

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Elia Paljetak i Miran Kurspahić

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Dejan Aćimović

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Ivana i Mile Kekin

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Filip Juričić

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Csilla Barath Bastaić

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Mario Petreković

GORAN MEHKEK CROPIX

Rajko Grlić ovim filmom kao da razbija četvrti zid prema gledateljima te šalje poruku - Ovo je priča o nama! Dakle, ne o nekom fiktivnom liku ili događaju, tranzicijskom društvu. Već realnim situacijama kroz koje svi prolazimo. Grlić i njegov koscenarist Ante Tomić kao glavnu okosnicu filma koriste činjenicu da je naša država 90-tih začeta na kriminalu pretvorbe, čina političkog pretvaranja društvenog u privatno, korištenje rodoljublja kao magle kako bi se sakrio ogroman lopovluk, a sve to otvorilo je put ka moralnoj i materijalnoj korupciji u kojoj živimo danas.

Kao inspiracija za filmsku priču, Grliću i Tomiću poslužio je roman Miroslava Krleže “Na rubu pameti”. Tridesete godine prošlog stoljeća, u kojima je smješten taj roman, vratile su se u okrutno sličnoj verziji kapitalizma, beskrupulozne pohlepe i nasilja. Povijest se ponovila, a Grlić i Tomić svome su filmu udahnuli noviju priču u nekom dalekom ehu, kao i vrijeme u kojem živimo, varira tema moralnog sloma i društvene laži.

image

Ivan Maloča, Zoran Milanović, Rajko Grlić

GORAN MEHKEK CROPIX

I dok film govori o dva paralelna svijeta, o svijetu kapitalističkih grabežljivaca koji imaju i državu, i crkvu, i policiju i sud za sebe, i svijetu sirotinje za koju nema ni pravde ni utjehe. Upravo između te dvije krajnosti u kojima živimo smještena je druga okosnica filma, ljubavna priča sredovječnog para. Nakon dugih godina razdvojenosti, nevolja ih ponovo spaja. Njihov intimni odnos i vrlo osobna borba protiv moćnog čovjeka linija je vodilja ove priče.

image

Vesna Pusić i Rajko Grlić

GORAN MEHKEK CROPIX

Mnoga poznata imena iz hrvatskog svijeta filma sjajno su se snašli u svojim ulogama i gledateljima prenijeli realnost priče, a to su: Živko Anočić, Jelena Đokić, Boris Isaković, Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Ksenija Marinković, Marina Redžepović, Srđan Grahovac, Anjela Nedyalkova i Katarina Bistrović Darvaš. Film je snimljen u u koprodukciji Hrvatske, Bugarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Turske.

"Svemu dođe kraj“ u produkciji je Interfilma, te u distribuciji Duplicata, a u svim kinima diljem Hrvatske, nakon zagrebačke premijere, moći će se pogledati od 26. rujna. Beogradska premijera zakazana je za 10. listopada, u Novom Sadu 11. Listopada.

Linker
27. rujan 2024 09:52