EARL GIBSON III/SHUTTERSTOCK
Ovo je moćno

Willow, kći pjevačice Pink, priredila je nastup za pamćenje, emotivna izvedba s majkom sve je dirnula

Prvi put su zajedno nastupile nakon što su snimile pjesmu za jedan veliki filmski hit, a nakon toga uslijedio je singl kojim su zajedno osvojile glazbene top ljestvice.

Prvi put su zajedno nastupile nakon što su snimile pjesmu za jedan veliki filmski hit, a nakon toga uslijedio je singl kojim su zajedno osvojile glazbene top ljestvice.

Na Nacionalnoj konvenciji američkih demokrata dogodilo se pravo iznenađenje kada je na pozornicu izašla pjevačica Pink (44), zajedno sa svojom kćeri Willow Sage Heart (13) i otpjevala svoju pjesmu "What About Us" iz 2017. godine. Njihov nastup prethodio je povijesnom govoru predsjedničke kandidatkinje Kamale Harris koja se bori za glavno mjesto u Bijeloj kući, protiv svog glavnog suparnika Donalda Trumpa.

image

Willow nastupa na majčinim glazbenim turnejama i za to dobiva minimalac

MANDEL NGAN AFP

Ovo nije bio prvi put da Pink i njezina kći koju dijeli sa svojim suprugom Careyjem Hartom, dijele pozornicu. Već su nastupale zajedno, a snimile su i pjesmu "A Million Dreams (Reprise)" za film "Najveći showman" kada je malena imala sedam godina. Dvije godine kasnije debitirala je na Billboardovoj ljestvici zahvaljujući singlu "Cover Me in Sunshine" koju su također snimile zajedno. "Willow i ja pronalazimo utjehu u glazbi, pa ovu pjesmu objavljujemo samo zato što se nadamo da će i vama donijeti slatkoću, sunce i utjehu", rekla je tada Pink za People.

Dok neka djeca zarađuju džeparac pomažući u obavljanju kućanskih poslova, Willow ga zarađuje odlaskom na turneju "Summer Carnival 2024" s mamom superzvijezdom, a za nastupe dobiva minimalnu plaću od 25 dolara. "Jako je zadovoljna s time, sama brine o sebi", rekla je Pink o kćeri koja ima želju da postane zvijezda na Broadwayu.

Jednom je prilikom pjevačica priznala da se u prošlosti nije zamišljala s djecom i da ju je pomisao da bude majka užasavala, ali s dolaskom djece promijenila je mišljenje. "Biti mama je najnevjerojatnija stvar koju sam ikada učinila. Šokantno je koliko sam odgovorna postala", zaključila je.

Osim Willow, ona i suprug imaju i sina Jamesona (7), a oboje ih odgajaju kao rodno neutralne. "Bila sam u školi i na vratima kupaonice stajao je natpis na kojem je pisalo ‘rodno neutralno – bilo tko‘ s crtežom različitih oblika. Uslikala sam to i napisala ‘napredak‘. Mislila sam da je to super, volim što djeca razgovaraju o tome", pojasnila je Pink za ET 2017. godine, već tada otkrivajući da su ona i kći imale dosta razgovora o rodnoj neutralnosti. Zapravo i sama pjevačica je priznala da je sebe prije puberteta doživljavala kao dječaka i to je jedan od glavnih razloga zašto im nije htjela postavljati nikakva ograničenja po tom pitanju.

image

Pink i Willow Sage Hart na dodjeli glazbenih nagrada Billboard u Los Angelesu 2021. godine

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Osebujnoj pjevačici ovo je bio prvi nastup na konvenciji tog tipa, iako je već u nekoliko navrata progovarala o svojim političkim i društvenim stavovima. U studenom se udružila s neprofitnom udrugom PEN America kako bi podijelila tisuće zabranjenih knjiga na svojim koncertima na Floridi, a koje uključuju teme rasnog i seksualnog identiteta. Tako je odlučila nakon što je država posljednjih godina provodila zakone koji ograničavaju slobodu govora u obrazovanju, poput Zakona o individualnoj slobodi iz 2022., a koji ograničava način na koji se poučava o sustavnom rasizmu i diskriminaciji u školama i na radnom mjestu, prema ACLU-u.
"Mislim da su svi naši živci kolektivno sprženi od toliko godina rasizma, mizoginije, homofobije, itd. +pandemije, masovnih pucnjava, ratova i totalnog ludila, licemjerja, neznanja - sve je to malo previše. Ali držat ćemo se zajedno. Dobro će prevladati zlo", jedna je od objava koje je podijelila na platformi X. Osim nje i Willow, na konvenciji su nastupili Stevie Wonder, Sheila E., John Legend i Maren Morris koji su otvoreno podržali kandidatkinju za novu predsjednicu SAD-a.

image

Carey Hart i Pink imaju kćer Willow Hart i mlađeg sina Jamesona

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Linker
16. rujan 2024 06:52