Voditelj programa Tin Trucek
 

 VEDRAN PETEH CROPIX
Novo IT mjesto

Za sve ljubitelje elektroničke glazbe: Zagreb je postao bogatiji za još jedan klub, a mi smo ga prvi posjetili

Novootvoreni klub "Lift" nalazi se na adresi Savska cesta 28, a uoči službenog otvorenja koje je zakazano za 18. listopada razgovarali smo s voditeljem Tinom Trucekom.

Novootvoreni klub "Lift" nalazi se na adresi Savska cesta 28, a uoči službenog otvorenja koje je zakazano za 18. listopada razgovarali smo s voditeljem Tinom Trucekom.

Dobre vijesti za sve ljubitelje elektroničke glazbe - u Zagrebu se ovog vikenda, točnije 18. listopada, za javnost otvara novi noćni klub "Lift", nalazi se na adresi Savska cesta 28, a mi smo imali priliku prvi ga posjetiti. Otvorili su ga vlasnici Papaya grupe, koji ističu kako će, osim razvoja vlastitog rezidencijalnog programa, prostor "Lifta" biti na raspolaganju i drugim dionicima domaće scene. Službeni glazbeni program kreće s Atlantidom, jednim od brendova koji će se moći slušati u novim prostorima, a riječ je o kolektivu koji čine 3 člana: Turk, Viktor i Einfakinn.

image

Novootvoreni noćni klub ‘Lift‘ u Zagrebu

VEDRAN PETEH CROPIX

Tjedan dana prije službenog otvorenja među prvima smo imali priliku posjetiti "Lift". Naša subota navečer tako je bila rezervirana upravo za obilazak novog kluba. Dočekala nas je ugodna radna atmosfera u jeku priprema za otvorenje. Nakon 22 sata, klub je otvorio svoja vrata za posebne uzvanike. Atmosferu je podizao DJ puštajući house glazbu koja je rasplesala okupljene.

Klub je namijenjen za sve ženske osobe starije od 21 i muške osobe starije od 23 godine, kapacitet kluba je za otprilike 300 gostiju, a radit će vikendima od 23 sata do 5 sati. Prostorno je uređen onako kako bi pravi klub i trebao izgledati: odvojeni dio za VIP goste, dobro ozvučenje, garderoba i odličan protok zraka kako ne bi bilo prezadimljeno i zagušljivo, a to su samo neke od najbitnijih stavki kako bi klub kao takav mogao funkcionirati. Za uređenje interijera pobrinuli su se sami vlasnici, a prostor spaja orijentalno azijski i industrijski stil što je vidljivo kroz upečatljive maske i slike, a dizajnirali su ga sami vlasnici.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX

Klub će biti otvoren svaki petak i subotu. Petak je rezerviran za DJ-eve i kolektive, dok će subotom na repertoaru biti klupski program Levels. "Petak smo odlučili prepustiti DJ-evima i kolektivima koji promiču ostale podžanrove elektroničke glazbe. Među njima su Violet, Elektrotehnika, Myuz, Kongres kolektiv, Atlantida, Panic room i One Drop Music. Svaki od njih je malo drugačiji, ima svoju ciljanu publiku i promovira nešto drugačiji zvuk. Time želimo prikazati veliki raspon elektroničke glazbe", istaknuo je voditelj programa Tin Trucek pa otkrio i što je Levels, program koji sve posjetitelje očekuje subotom.

"Riječ je o nešto komercijalnijem programu s naglaskom na house glazbu koja je poznatija široj publici. Htjeli smo napraviti opušteniji đir, ali i da publika zna što može očekivati svaku subotu. Imamo nekoliko DJ-eva koji će se rotirati, jer nismo htjeli imati samo jednog resident DJ-a“, govori Tin dodavši da su otvoreni za suradnje s domaćim DJ-evima, kolektivima i ostalim organizatorima klupskih događanja.

image

Voditelj programa Tin Trucek

VEDRAN PETEH CROPIX

"Vlasnici su vidjeli taj moment širenja elektroničke glazbene scene, a ja sam prihvatio biti voditelj programa upravo zato što imamo slična razmišljanja. Koliko god smatrali da nema dovoljno adekvatnih prostora za elektronsku scenu, uz to je to generalno manja scena sa specifičnom publikom, ipak se uspjelo izroditi nekoliko brendova i kolektiva, poput Levelsa koji je zapravo moj event, napravio sam ga još prije četiri godine, a pokazalo se da jednostavno ima potrebe za time", pojašnjava Trucek koji house evente organizira proteklih nekoliko godina isključivo jer je zaljubljenik u ovu vrstu glazbe. "Prvi event sam organizirao sasvim slučajno u Katranu jer sam uvijek izlazio i razmišljao što bih ja promijenio u određenom programu. Nakon prvog eventa sam zapravo shvatio da me to zanima i da ja to želim raditi. Za "Lift" je prvotno bila ideja da radim samo Levels evente, međutim, tijekom pregovora otvorila se mogućnost vođenja komplenog programa kluba. Dogovorili smo se oko svega i iznimno mi je zadovoljstvo", prepričava Tin.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Naglašava da je publika koja izlazi na elektroničku glazbu nešto zahtjevnija te obraćaju pažnju na više detalja, poput izbora pjesama i ozvučenja. "Većina ljudi dolazi upravo da bi čuli isključivo tu glazbu, a ne samo kako bi išli u izlazak", govori voditelj novootvorenog zagrebačkog kluba.

Vlasnici "Lifta" inače drže još dva kluba u Zagrebu - "Ray" i "EX" i svi klubovi su blizu jedni drugima, a stoje i iza tri kluba na Zrću: "Aquariusa", "Nomada" te istoimene "Papaye". Nakon dvadeset godina bogate karijere u clubbingu, zapravo su postavili Hrvatsku na globalnu mapu elektroničke glazbe i festivalskog turizma.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Ulaznice za svaki program subotom bit će preko Core eventa, a ako ostane karata bit će ih i na ulazu, dok će za program petkom organizatori eventa birati način prodaje ulaznica. Svakako treba odmah u kalendaru zaokružiti 1. studenoga, jer tada imaju i prvo gostovanje, spin-off party Neusporediv by Levels, a dolazi francuski duo GROSSOMODDO koji je već poznat Papaya grupi i njihovoj publici.

Linker
14. listopad 2024 12:20