Boravak u prirodi ‘hrani’ duh i tijelo, no ukusni zalogaji okrepljuju nepce - evo što spakirati u prijenosni hladnjak i poslužiti na prekrivaču ispod vedrog neba.
Hummus
SASTOJCI
- 1 konzerva slanutka
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica tahini paste
- 1 limun
- 2 - 3 žlice maslinovog ulja
- sol
Humus je idealan zdravi namaz koji ide uz sve.

PRIPRAVA
Slanutak ocijediti, isprati i izmiksati dok ne postane kremast.
Dodati narezani češnjak, tahini pastu, sok limuna te polako ulijevati ulje i miksati dok se sastojci ne povežu.
Posoliti po ukusu.
Zeleni namaz
SASTOJCI
- 100 g mladog špinata
- 1 režanj češnjaka
- 80 g feta sira
- 40 g maslaca
- 2 žlice preprženih sjemenki sezama
- 2 žlice bučinog ulja
- sok od pola limuna
- papar
Zeleni namaz od špinata super je za snack sa sirovim povrćem.

PRIPRAVA
Sve sastojke izmiksati u blenderu dok se ne dobije umak željene gustoće.
Proljetna salata
SASTOJCI
- 1 konzerva smeđeg graha
- 1 konzerva slanutka
- 1 konzerva kukuruza
- 3 - 4 mrkve
- 500 g rajčice
- 1 veći krastavac
- nekoliko listića svježeg bosiljka
- maslinovo ulje, sok jednog limuna
- sol, papar
Proljetna salata je prava vitaminska bomba koja će vam dati dovoljno energije za dan.

PRIPRAVA
Grah, slanutak i kukuruz oprati, mrkvu naribati, a krastavac narezati na manje komade.
Ubaciti listiće svježeg bosiljka, začiniti po ukusu i dobro promiješati.
Salatu servirati u staklenkama.
Pašteta od lososa
SASTOJCI
- 150 g filea svježeg lososa
- 100 g dimljenog lososa
- 1 ljutika, 2 režnja češnjaka
- 30 g maslaca
- prstohvat ružmarina
- sol, papar
- maslinovo ulje
- sok pola limuna
Losos je prepun omega-3 masnih kiselina koje su prijeko potrebne za rad organizma.

PRIPRAVA
Sitno narezani češnjak, luk i ružmarin propirjati na maslacu.
Dodati svježi losos narezan na manje komade, posoliti ga i popapriti i ispeći s obje strane dok se termički ne obradi.
Maknuti tavu s vatre te u toplu smjesu dodati sitno natrgani dimljeni losos. Promiješati i ostaviti desetak minuta.
Potom sve sastojke prebaciti u mikser, dodati sok limuna i maslinovo ulje te izblendati u kremastu paštetu.
Namaz prebaciti u staklenu posudu i do konzumacije čuvati u hladnjaku.
Čitajte i:
Ručak ne mora biti ni skup ni kompliciran da bi bio sjajan: Donosimo pet provjerenih ideja!
Chef Goran Kočiš samo je za nas pripremio svoje posljednje jelo u pregači kultnog Noela
Zbog jela po ovim receptima osjećati ćete se bolje, a nećete gubiti vrijeme u kuhinji
VIDEO | Divlje, a ukusno: David Skoko skuhao nam je jelo koje smo odmah poželjeli isprobati
Tako to rade picajoli: Jedini recept za pizzu koji će vam ikad trebati, a ključna su dva sastojka!
Slasna 'do bola': Pet novih jela Jamieja Olivera za čiju pripremu nećete morati potrošiti vječnost
Prehrana u doba korone: Što jesti, piti i čime začinjati hranu u borbi protiv zastrašujućeg virusa
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....