Bivša košarkašica pokazala nam je svoj maštovito ukrašeni dom i podijelila slasni recept za vanilin kiflice.
Blagdanski period je za bivšu košarkašicu Antoniju Mišuru Sandrić najljepši dio godine. U domu lijepe Šibenčanke nema stresa uoči Božića jer sve su dekoracije već tjednima na svome mjestu i sve je spremno za obiteljska druženja. Antonija uživa u ukrašavanju i kićenju bora, a ove je godine imala i najslađu pomagačicu, dvogodišnju kći Taru.
"Više je to njoj zabava nego meni pomoć, ona to radi na neki svoj način, a braco Noel je još uvijek premalen da se uključi", ispričala nam je kroz smijeh.
I dok se prošle godine držala blagdanske klasike uz crvene i zelene boje, ovog prosinca u Antonijinom domu prevladavaju neutralni tonovi i minimalistički ukrasi. Izbacila je čak i božićne kuglice, zamijenivši ih unikatnim ručno rađenim ukrasima.
"Išla sam na neku jednostavnu varijantu, neutralne boje jer kod mene je u stanu sve sivo i bijelo. Prvo sam mislila staviti jedino lampice s toplim žutim svjetlima na bor, izgledalo mi je to lijepo, ali ipak sam dodala bijele ukrase i naravno, jaslice, bez kojih Božić nije Božić", kaže bivša košarkašica i dodaje kako voli svake godine okititi stan novim ukrasima jer joj stari brzo dosade.
Božićni vikend će Antonija, njezina djeca i suprug Marko kao i svake godine provesti u krugu najbliže obitelji. Badnjak je rezerviran za ručak kod Markove majke, dok Božić provode kod Antonijinih roditelja na selu.
"To nešto posebno i lijepo, prava seoska božićna idila, prirodni bor, druženje uz vatricu, djecu i hranu koje je uvijek na pretek. Na ručak dođu i moje dvije sestre s obiteljima, svi smo na okupu i to mi je nešto najdraže", priča nam Mišura Sandrić i dodaje:
"Djeca se, naravno, najviše vesele brojnim darovima koje dobivaju od članova obitelji. Cijeli dan im protekne u igri, otvaranju poklona i u svađi kome je što bolje."
Njezina majka "stručnjakinja" je za kolače i redovito priprema više vrsta - od kremšnita i čupavaca do domaćeg kuglofa. Antonija pak svake godine sprema suhe kolačiće jer to je slatka tradicija koju dijeli s kćeri Tarom.
"Njoj je jako zanimljivo mijesiti, prošle godine je bilo bacanja tijesta svugdje više nego u kalupe, no sada je ipak veća pa više razumije", kaže Antonija. Za kraj je s nama podijelila recept za svoje slasne vanilin kiflice.
Sastojci
Tijesto
- 300 g brašna
- 220 g maslaca
- 100 g badema
- 70 g šećera
- 1 vanilin šećer
Posip
- kristal šećer
- 2 vanilin šećera
Priprema
U loncu zagrijte 200 ml vode, kad zakipi dodajte bademe. Kuhajte ih jednu minutu, izvadite i uklonite im koru, zatim ih osušite i sameljite. Pećnicu ugrijte na 180 °C. U zdjeli promiješajte brašno i maslac i dodajte mljevene bademe, vanilin šećer i šećer. Kratko mijesite tijesto i oblikujte ga u kuglice, koje zatim izvaljajte u valjke i zavijte u oblik polumjeseca. Stavite u pećnicu na oko 10 minuta. Uvaljate ih u mješavinu šećera i vanilin šećera dok su još tople.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....