Vjenčanje Domagoja i Ivane Vide

 GORAN ŠELEBIć/CROPIX
Ljubavna priča

Domagoj Vida napušta Vatrene, a sve pobjede i poraze proživio je uz suprugu Ivanu, bivšu Kraljicu Hrvatske

U emotivnom pismu navijačima, reprezentativac koji je 105 puta igrao za Hrvatsku, napisao je da je to bila "najljepša priča" u njegovom nogometnom životu i karijeri tijekom koje ga je nepokolebljivo podržavala supruga Ivana.

U emotivnom pismu navijačima, reprezentativac koji je 105 puta igrao za Hrvatsku, napisao je da je to bila "najljepša priča" u njegovom nogometnom životu i karijeri tijekom koje ga je nepokolebljivo podržavala supruga Ivana.

Oproštajem Domagoja Vide od "Vatrenih", završila je još jedna nogometna era. Dokapetan reprezentacije odluku o napuštanju reprezentacije već obznanio izborniku Zlatku Daliću, obavijestio je i Hrvatski nogometni savez, dok je brojnim navijačima među kojima je zbog požrtvovnosti na terenu stekao kultni status, napisao emotivno pismo.

"Kada sam tog 23. svibnja 2010. godine pred svojom obitelji, prijateljima i mojim Slavoncima debitirao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, mislio sam da sam ostvario svoj nogometni san. Nešto više od 14 godina kasnije, znam da je to bio samo početak najljepše priče u mojem nogometnom životu.

image

Doček Domagoja Vide, supruge i sina njegovom u rodnom Donjem Miholjcu 2018.

VLADO KOS/CROPIX

I koliko god ove riječi bilo teško izreći, napisati ili sročiti ... lakše je kada znam koliko sam bogatiji zbog svega što sam doživio. Čast je i da jednom u karijeri odjenete najljepši dres na svijetu i predstavljate svoju domovinu. A kada to učinite 105 puta, zaigrate na sedam velikih natjecanja i osvojite tri velike medalje s Hrvatskom, onda možete samo biti beskrajno zahvalni na takvoj privilegiji. Navikli smo proteklih godina na veličanstvene uspjehe, no mi "senatori" prošli smo i razočaranja, promjene izbornika, poraze i teške kritike. Izašli smo iz toga jači, a uspjesi su bili tim slađi, počašćen sam što sam bio prvotimac one nezaboravne srebrne ekipe iz Rusije...

image

Domagoj Vida i Luka Modrić na Svjetskom prvenstvu 2018. na kojem je Hrvatska osvojila srebro

ATTILA KISBENEDEK AFP

Daj maksimum na treningu, podrži i digni suigrače, podvikni, utješi, zagrli, nasmij ekipu, povedi pjesmu - na puno se načina može pridonijeti uspjehu reprezentacije i ponosan sam što sam u ulozi dokapetana Hrvatske mogao i tako doprinijeti", napisala je među ostalim, 35-godišnja legenda koja je u dresu hrvatske nogometne reprezentacije odigrao 105 utakmica.

image

Trening hrvatske nogometne reprezentacije prije utakmice Europskog prvenstva protiv Italije, Euro 2024.

ANTE ČIZMIĆ/ CROPIX

Odluku da malo uspori, podržava i njegova supruga Ivana. Gdje god igrao, kad je god bilo moguće doći na utakmicu, njen pogled pratio ga je s tribina. S njim je lijepa Metkovka, koja je ponijela i titulu Kraljice Hrvatske, prošla sve, početak zvjezdanog dijela njegove nogometne priče, a uz njega je i nakon što je donio tešku odluku o odlasku iz reprezentacije.

image

Vjenčanje Domagoja i Ivane Vide

GORAN ŠELEBIć/CROPIX

Započeli su vezu 2002., u jednom noćnom klubu, a kako je on igrao za ukrajinski "Dinamo Kijev" dok je ona studirala u Zagrebu, u početku su imali vezu "na daljinu". Ivana mu se nedugo potom pridružila u Kijevu i od tada dijele život. Zaljubljenom paru se 2015. rodio sin David, a vjenčali su se 2017. godine.

"Osjećamo se smirenije i bolje smo osobe. Sin je centar našeg svijeta, izvlači ono najljepše iz nas", kazali su svojedobno supružnici Vida.

image

Maleni David s tek vjenčanim roditeljima 2017., u Umagu

GORAN ŠELEBIć/CROPIX

Ivana je njegova je najvatrenija navijačica, podrška i najveća ljubav, stoga je odluka o prestanku igre za "Vatrene" teška za oboje. Navijači su mu zahvalni za sve što je postigao, za impresivan niz od čak 105 nastupa u dresu "kockastih". Svaki izlazak na teren za reprezentaciju, nepokolebljivo je podržavala njegova supruga. Na samozatajni način, kao Domagojev "backup", Ivana Vida također je dala doprinos svim uspjesima reprezentacije. A kakav je Vida suprug, svojedobno je za Gloriju otkrila njegova voljena Ivana.

"Jako je dobar, pozitivan i brižan. Drži me kao kap vode na dlanu, brine se o svemu i sve ga zanima. Stalno mi govori da ne zovem mamu ako mi nešto ustreba, nego njega. Znam da se o njemu svašta priča, da je ovakav i onakav… Moje mišljenje o Domagoju nikakve priče ne mogu promijeniti. Meni je najvažnije da mi veza štima i da nam je lijepo zajedno", rekla je Ivana Vida.

Linker
07. rujan 2024 19:22