Za dobivanje Michelinove zvjezdice potrebno je ispuniti stroge kriterije, a zvjezdice se mogu i izgubiti pa restorani moraju uložiti mnogo truda kako bi ih zadržali.
Još dvije Michelinove zvjezdice doputovale su u Hrvatsku. Restorani "Lešić Dimitri" na Korčuli i "Boškinac" na Pagu dobili su ovo prestižno priznanje i tako se pridružili onim restoranima koji su svoje zvjezdice već zaslužili: šibenskom "Pelegrinu", rovinjskom "Monteu" i dubrovačkom "360", koji svoje zvjezdice ponosno nose već tri godine, a 2019. pridružili su im se još i zagrebački "Noel" te kvarnerska "Draga di Lovrana".
Boškinac je jedno od najznačajnijih imena hrvatske gastronomske, ali i vinske scene, piše Dobra hrana, koje je posvetilo život očuvanju terroira i konstantnom otvaranju očiju znatiželjnih hodočasnika na Pag. Matija Bregeš zaslužan je za kulinarske kreacije, a svoj stil nadogradio je brojnim staževima u renomiranim restoranima poput Geraniuma.
U korčulanskoj gradskoj jezgri nalazi se Palača Lešić Dimitri, kojom stoluje chef Marko Gajski , čija se kuhinja bazira na tradicionalnim jelima, pripremljenim na njegov način.
Za dobivanje Michelinove zvjezdice potrebno je ispuniti mnoge kriterije: perfekcionizam, trud, rad, upornost i što je najvažnije strast i ljubav prema kuhanju.
"Kriteriji Michelina su, naravno, precizni i striktni. Njihovi agenti u potpunoj tajnosti obilaze hrvatske restorane. To je temeljit, dugotrajan i skup proces", objasnila je francuska veleposlanica u Hrvatskoj Michelle Boccoz.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....