Jelena Dokić

 INSTAGRAM
Nove navike

Jelena Dokić otkrila kako je izgubila 20 kilograma, što je izbacila iz prehrane i zbog čega joj mnogi danas zamjeraju

Bivša tenisačica rodom iz Osijeka gostujući nedavno u autralskom Today Showu progovorila je o novim životnim navikama.

Bivša tenisačica rodom iz Osijeka gostujući nedavno u autralskom Today Showu progovorila je o novim životnim navikama.

Nekadašnja heroina "bijelog sporta", Jelena Dokić odlučila je uzvratiti na posramljivanje i zlonamjerne komentare na društvenim mrežama o svom izgledu. Danas izvještava o sportu u kojem je 2002. došla do pozicije četvrte na WTA listi i slovila kao jedna od najljepših igračica svijeta. S obzirom na to da se prije deset godina povukla iz profesionalnog sporta zbog ozljede i u međuvremenu natukla višak kilograma, Jelena je posljednjih mjeseci postala odgovornija prema svom zdravlju. Kako je pojasnila, na jelovnik je uvrstila puno više salata i laganih juha te smršavila oko 20 kilograma. No, njen izgled i dalje izaziva ružne komentare na društvenim mrežama, sada ju,pak, kritiziraju oni koje je zagovarala i branila od trolova. Nedavno je gostovala u australskoj televizijskoj emisiji "Today Show" i osvrnula se na posljednje nimalo lijepe komentare.

"Otisnula sam se na putovanje prema zdravlju i smršavila 20 kilograma, ali ni to nije dovoljno dobro. Neki vjeruju da se više ne zalažem dovoljno za one među kojima sam nekada bila. Tako da se nakon svega osjećate jednako loše ako nešto napravite i ako to ne napravite", rekla je komentatorica australskog Channel 9, te autorica dviju knjiga "Nesalomljiva" i "Neustrašiva: Pronaći snagu za nastavak". U memoarima je opisala kako je prebrodila traumu iz djetinjstva i mladosti, maltretiranje oca i bivšeg trenera, Damira Dokića, bijeg od zlostavljača i stvaranje temelja za novi život u Australiji. Očvrsnula je i naučila kako se nositi s okolnostima koje joj, najblaže rečeno, ne idu na ruku ali zlonamjerno komentiranje njenog izgleda još uvijek je boli. Što god napravila i kako se god postavila, netko će je uzeti na "nišan".

image

Jelena Dokić 2009. na Wimbledonu

BACK PAGE IMAGES/SHUTTERSTOCK

Ovaj put kritike dolaze iz plus size tabora, pojasnila je za emisiju "Today" jer navodno "više ne predstavlja plus size osobe". Gostovanje na televiziji došlo je nakon njene britke objave na Instagramu: "Nije dobro ako se udebljate i nije dobro ako smršavite. Nije dobro ako ste veličina 0, 10 ili 18, kako se čini", objavila je bivša tenisačica koja je s obitelji 1994. emigrirala u Sydney. Do tada je već pet godina ozbiljno igrala tenis i postala državna prvakinja Jugoslavije. Značajan dio teniske karijere, kada je više nije trenirao otac, provela je igrajući za Australiju koja joj je danas dom.

"Imala sam određene zdravstvene probleme, htjela postati zdravija. Kad sam prošle godine napunila 40 godina, počela sam razmišljati o svojoj obiteljskoj anamnezi dijabetesa, visokog krvnog tlaka i srčanih problema. Također, moj se profesionalni angažman dramatično povećao i morala sam biti spremnija, fizički i mentalno, imati više energije da održim korak. Morala sam jesti zdravije da bih to postigla", pojasnila je Jelena dodajući da se nije toliko usredotočila na težinu nego na donošenje boljih odluka i samim time, težina se počela smanjivati.

image

Na intervjuu s Donnom Vekić

JUERGEN HASENKOPF/SHUTTERSTOCK

"Prestala sam jesti kasno navečer, posebno hamburgere, pizze, pomfrit i slastice, jer sam se zbog njih osjećala tromo kad bih se morala buditi rano i hvatati ranojutarnje letove. Tako da više ne jedem teške obroke noću i ne jedem poslije 19 sati", otkrila je Jelena Dokić. U međuvremenu je postala zadovoljnija sobom, svojim postignućima na polju zdravlja što ju je ohrabrilo da ustraje i izbori se za sebe bez obzira na "šejmanje", prenosi Daily Mail. Otkrila je da još uvijek ima dane kada "vara" s cheeseburgerom i krumpirićima, ali ne zato što su je obeshrabrile kritike izgleda pa se tješi hranom, već zato što to želi. "Toga je sad puno manje i definitivno ne jedem brzu hranu dok radim i putujem", zaključila je Jelena Dokić.

Linker
30. lipanj 2024 20:03