Jelena i Tara bile su dobro raspoložene na tribinama Wimbledona gdje su navijale za Novaka 

 STEPHEN LOCK/I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA
Velika podrška

Jelena Đoković u najslađem društvu pratila Novakov meč, maleni Tara i Stefan navijali su za tatu

Obitelj ove godine nije propustila priliku da dođe gledati slavnog tenisača na prestižni teniski turnir i biti mu podrška.

Obitelj ove godine nije propustila priliku da dođe gledati slavnog tenisača na prestižni teniski turnir i biti mu podrška.

Jedan od ponajboljih tenisača današnjice Novak Đoković zaigrao je na Wimbledonu meč protiv Britanca Jacoba Fearnleyja kojeg je pobijedio i plasirao se u treće kolo, dok je s tribina imao najslađu moguću podršku jer su ga bodrili 38-godišnja supruga Jelena Đoković i njihovo dvoje djece, 4-godišnja kći Tara i 7-godišnji sin Stefan.

image

Jelena Đoković s kćeri Tarom i sinom Stefanom

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Jelena inače ne vodi djecu prečesto na Novakove mečeve, pa su fotografi iskoristili trenutak da ih snime zajedno dok su s velikom pažnjom pratili tatu na terenu i navijali za njega. Ona sama pak rijetko propušta Novakove susrete, jer mu je najveća podrška još od 2005. godine kada su se zaljubili, nakon što su se upoznali u gimnaziji.

Novak ju je zaprosio osam godina kasnije, a vjenčali su se u lipnju 2014. godine na Svetom Stefanu, samo nekoliko dana nakon što je osvojio svoj drugi wimbledonski naslov. Iste je godine rođen Stefan, dok je Tara na svijet stigla tri godine kasnije.

image

Jelena i Tara

BEN STANSALL AFP

U njihovoj gotovo 20 godina dugoj vezi susreli su se i s napisima o problemima o braku, što je osobito kulminiralo 2019. kada se Jelena nije pojavila u Wimbledonu, što je bilo neobično jer ga je uvijek bodrila s tribina. Par se tada oglasio i poručio kako je Jelena tada preskočila dolazak jer je njihova kćerkica bila premalena da je vodi sa sobom.

No i dvije godine ranije kružile su glasine o ljubavnim problemima, o kojima se oglasio čak i teniski stručnjak John McEnroe koji je sugerirao da je Đokovićeva tadašnja loša forma posljedica "obiteljskih problema izvan terena". Čak je njegov pad usporedio s onim slavnog golfera Tigera Woodsa, koji se razišao od svoje supruge Elin Nordegren kada se otkrilo da ju je varao sa 120 žena.

"Woods je imao problema sa svojom ženom i tada se činilo da je potpuno skrenuo s kolosijeka i nikada više nije bio ni blizu tome da bude isti igrač. Tako da se počinjemo pitati: ‘Čekaj malo, je li ovo moguće s njim, s Đokovićem?‘" Novak je ostao iznenađen takvim komentarima, ali odgovorio je na njih kao pravi gospodin.

"Ima pravo govoriti ono što želi. Ne moram se nužno složiti s tim, ali to je njegovo pravo", poručio je tada kratko i jasno. Takvu pozornost javnosti Jelena je komentirala 2020. kada je priznala da joj nije bilo lako zbog silne pozornosti zbog braka s jednim od najvećih sportaša svih vremena. Tvrdila je i da su kritike na račun njezina izgleda također negativno utjecale na nju, te da su joj i društvene mreže počele opterećivati život.

"Kad ste mladi, svjetla reflektora i pažnja sigurno su nešto zbog čega se osjećate ugodno, mislite da ništa ne može poći po krivu. Gledamo javne osobe i mislimo da je takva vrsta publiciteta u redu. Ali kako vrijeme prolazi, nedostaje vam anonimnosti, nedostaje vam privatnosti da možete raditi što god želite u bilo koje vrijeme, u bilo kojoj situaciji. Pokušavam se oduprijeti svim tim očekivanjima da uvijek budem svoja i da Novak može biti svoj. Vjerojatno me zato javnost kritizira i komentira zašto se nisam našminkala ili zašto ne nosim uvijek štikle", izjavila je Jelena jednom prilikom.

image

Jelena Đoković

SHUTTERSTOCK

Par je i dalje u braku, a ljubavni problemi više se ne spominju. Ona je danas na čelu njegove zaklade koja pomaže djeci Srbije u ostvarivanju njihovih snova kroz dobivanje kvalitetne edukacije kakvu zaslužuju. Ovih se dana pohvalila i novim poslovnim angažmanom i to nakon što je posudila glas u animiranom filmu "U mojoj glavi 2", što su Tara i Stefan zasigurno dočekali s velikim oduševljenjem i uzbuđenjem.

"Jako sam zahvalna na nezaboravnom iskustvu kratkog sudjelovanja u ‘U mojoj glavi‘. Upravo sam čula da je veliki hit širom svijeta, a u Srbiji je oborio rekord u deset dana emitiranja (gledalo ga je preko 60 tisuća ljudi). Volim što postoje ovako korisni crtani filmovi, ne samo za djecu, već i za nas odrasle. Tko je gledao - zna o čemu pričam ", napisala je Jelena na svom profilu na Instagramu, gdje je objavila tu vijest.

image

Par se upoznao još u gimnaziji, a vjenčali su se u lipnju 2014. godine

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK
Linker
07. rujan 2024 03:03