Johnny Depp u umjetničkom zanosu

 žCASTLE GALLERIES/PLANET/PROFIMEDIA
Umjetnost u krvi

Johnny Depp priprema izložbu, ovaj put djela koje je naslikao u svojim dvadesetima pa smo se prisjetili ranije izloženih slika

I kritika i publika bili su oduševljeni njegovim portretima slavnih osoba, njegovih idola, a sada svi s nestrpljenjem očekuju što je umjetnik pripremio kao novu likovnu poslasticu koja se početkom listopada otvara na Manhattanu.

I kritika i publika bili su oduševljeni njegovim portretima slavnih osoba, njegovih idola, a sada svi s nestrpljenjem očekuju što je umjetnik pripremio kao novu likovnu poslasticu koja se početkom listopada otvara na Manhattanu.

"Kroz magiju i ludilo života, umjetnost je bila moje utočište. Ova djela rođena su u različitim fazama mog putovanja, to je neka vrsta ostatka iz mog proživljenog života. Stvaranje nije uvijek ugodan proces, ali za mene je neophodan", kazao je Johnny Depp za magazin People povodom nove izložbe svojih umjetničkih dijela koja se otvara 4. listopada u New Yorku. Izložba pod nazivom ‘‘A Bunch of Stuff‘‘ bit će intimno istraživanje njegovih umjetničkih dijela, a bit će prikazani i neki Deppovi osobni artefakti. Galeristi tvrde da će postav pokazati i njegovu prepoznatljivu osobnost i smisao za humor. Tako će biti izložene umjetnine koje je stvarao u dvadesetim godinama života, a postav će uključivati kinematografske prikaze, zvučnu kulisu i impresivne animacije.

Iako je Johnny Depp najpoznatiji kao glumac i glazbenik, od malih nogu bavio se crtanjem i slikarstvom. Blok i olovka uvijek su bili u njegovoj ruci, kada je još svijet promatrao dječačkim očima, a njegovo slikarstvo opisuju kao višeslojno i ekspresionističko.

Njegova prva kolekcija od četiri slike nazvana Friends & Heroes na kojima je portretirao svoje idole - Elizabet Taylor, Ala Pacina, Keitha Richardsa i Boba Dylana rasprodana je u rekordnom roku, slike su prodane za više od 30 tisuća funti, a kolekcionari diljem svijeta zainteresirali su ga za njegovu umjetnost.

"Nisam vjerovao, stvarno mi nije imalo smisla", čudio se Depp tolikom interesu za svoje slikarstvo. ‘‘Stvarno sam dirnut što su ljudi htjeli pogledati malo dalje od onoga što radim svaki dan. Mnogo sam se godina strogo držao samo svog filmskog posla iako sam u srcu oduvijek bio glazbenik i uvijek mi je trebao komad praznog papira, bilo da se radi o pisanju, crtanju ili slikanju praznog platna. Uhvatiti se ukoštac s nečim po prvi put bez ikakve ideje o tome što ćete započeti i što će to na kraju biti, za mene je posebno ispunjavajuće iskustvo”, rekao je tada.

image

Njegova kolekcija Tarot izložena prije dva mjeseca u Londonu

JAS LEHAL MEDIA ASSIGNMENTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Portreti slavnih osoba iz kolekcije "Friends & Heroes" - Bob Marley, Heath Ledger, River Phoenix i Hunter S. Thompson

CASTLE GALLERIES/PLANET/PROFIMEDIA

Zato svi s velikim interesom očekuju njegovu novu izložbu koja će sigurno opet zaintrigirati javnost kao i kolekcionare diljem svijeta, jer imati sliku Johnnyja Deppa, danas je prestiž.

Linker
10. rujan 2024 18:03