MATT BARON/SHUTTERSTOCK
I HRVATI IH VOLE

Još jedno u nizu neobičnih: Ryan Reynolds napokon otkrio ime četvrtog djeteta, prisjetili smo se još nekih koja se ističu

Mnoge strane i domaće zvijezde svojoj djeci sve češće daju rodno neutralna i atipična imena, a taj trend polako zahvaća i Hrvatsku.

Mnoge strane i domaće zvijezde svojoj djeci sve češće daju rodno neutralna i atipična imena, a taj trend polako zahvaća i Hrvatsku.

Filmska zvijezda Ryan Reynolds (47) konačno je otkrio ime svog četvrtog djeteta sa suprugom Blake Lively (36) - 16 mjeseci nakon što su dobili bebu. Na premijeri filma "Deadpool & Wolverine" u New Yorku slavni glumac je posebno zahvalio supruzi Blake i njihovo četvero djece - imenovavši ih sve i tako otkrio da se njihovo četvrto dijete zove Olin. Riječ je o imenu nordijskog porijekla, a znači "nasljednik pretka" ili "naslijediti". Najčešće je Olin muško ime, ali Blake i Ryan još nisu otkrili spol svog četvrtog djeteta - poznato je da par ima tri kćeri - James (9), Inez (7) i Betty (4). Ime četvrte bebe bila je tajna otkako su dobili svoje dijete u veljači 2023. godine.

image

Ryan Reynolds i Blake Lively s djecom

AKM IMAGES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Mnoge holivudske zvijezde posljednjih godina djeci daju rodno neutralna imena, ail i imena koja su ranije bila karakteristična za suprotni spol. Neka su imena posebno neobična, a tu svakako prednjače superbogataš Elon Musk i glazbenica Grimes koji su se zaista zaigrali pa su kćeri dali u svakom smislu neodređeno ime - X Æ A-XII. Djeca Kim Kardashian redom se zovu North, Saint, Chicago i Psalm, a u spoju s očevim (Kanye West) prezimenom nastaju zanimljive kombinacije.

image

Kim Kardashian i djeca - North, Saint, Chicago i Psalm

INSTAGRAM

Kimina sestra Kourtney također je kreativna - njezin najstariji sin ima rodno neutralno ime - Mason, između ostalog navodno zato što Mason na engleskom znači isto što i Kardashian na armenskom: zidar, kamenorezac. S kćeri nije previše odskočila od tipičnih imena pa ju je nazvala Penelope, a onda je ponovno stigao sin kojeg je nazvala Reign (što znači vladavina). Kourtney je imala spremno ime za kćerkicu, Rain, a kad su doznali da će biti sin, samo su dodali slovo.

Ovom trendu priklonili su se i glazbenik John Legend i Chrissy Teigen koji su kćeri dali neobično ime Esti Maxine, a osim nje tu su još i druga kćer Luna Simone i sinovi Wren Alexander i Miles Theodore Stephens. Sin popularne glumice i zvijezde filma "Igre gladi" Jennifer Lawrence kojeg ima s Cookeom Maroneyem zove se Cy, a nazvali su ga po omiljenom Cookeovom slikaru Cyju Twomblyju. Glumica Kate Hudson i Matthew Bellamy, frontmen benda Muse, sina su pak nazvali Bingham (skraćeno Bing) zato što je Bingham djevojačko prezime Bellamyjeve mame, a i zato što se otac Kateinog očuha Kurta Russella zvao Bing. Pjevačica i glumica Kelly Clarkson i njezin bivši suprug Brandon Blackstock djeci su dali imena River i Remington.

image

Jennifer Lawrence i sin Cy

JLAW/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Ovaj trend u Hrvatskoj još uvijek nije toliko zaživio, no i ovdje će se naći poneka poznata osoba koja je s imenom za dijete odlučila iskočiti iz okvira. Tako su kći naše proslavljene glumice Mije Begović i vaterpolista, zlatnog olimpijca i poznatog ugostitelja Ronalda Lopatnyja, Maja Lena Lopatny i njezin partner Karlo Šeparović nedavno postali roditelji djevojčice kojoj su dali ime Mabel. Ovo pomalo neuobičajeno ime odmah je mnogima zapelo za oko, a prema podacima stranice Acta Croatica ono je u Hrvatskoj rijetko, nosi ga manje od deset osoba.

image

Maja Lena Lopatny i Karlo Šeparović

MARKO TODOROV CROPIX

Ističu se još i, naravno, Bloom, sin pjevačice Maje Šuput i Nenada Tatarinova, kao i Mondo, sin atletičarke Blanke Vlašić i belgijskog novinara Rubena van Guchta, a tu je i malena Maris, kći poznatog hrvatskog vaterpolista Jerka Marinića Kragića i njegova partnerica, dizajnerice interijere Ane Koro.

Linker
07. rujan 2024 16:13