PROFIMEDIA
Dokumentarna serija

Kakav je Gordon Ramsay kao suprug i otac? Uskoro ćemo u novom Netflixovom projektu otkriti i osobni život slavnoga chefa

Britanski kuhar, ugostitelj, pisac, televizijska osoba, kritičar hrane i bivši nogometaš širi svoje poslovno carstvo vraća nam se s novim TV projektom koji prati širenje njegova poslovnog carstva....

Britanski kuhar, ugostitelj, pisac, televizijska osoba, kritičar hrane i bivši nogometaš širi svoje poslovno carstvo vraća nam se s novim TV projektom koji prati širenje njegova poslovnog carstva....

Netflix je najavio novi obećavajući projekt. Serija pod nazivom "Being Gordon Ramsay" dat će nam uvid u presjek devet mjeseci koliko je autorski tim proveo s ovim slavnim kuharom i biznismenom. U najavi na Netflixu stoji da će serija "omogućiti ekskluzivni pristup obitelji Ramsay, dok Gordon balansira između svojih različitih radnih obveza i života kao suprug i otac šestero djece".

image

Gordon Ramsay sa suprugom Tanom i dvoje namlađe djece u Disneylandu

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

A povod - još jedan megauspjeh ovog biznismena i kuhara, otvaranje 5 restorana u drugoj najvećoj zgradi u Londonu.Predviđeno otvaranje restorana je 2025., a uključivat će, između ostalih i restoran Lucky Cat inspiriran azijskom kuhinjom, koji će se nalaziti na 60. katu zgrade s koktel terasom na kojoj će se održavati razni programi do 3 ujutro.

Ako ste njegov obožavatelj, predani pratitelj odnosno "interpretator" njegovih recepata onda sigurno znate sljedeće: rođen je u Johnstonu, u Škotskoj, a odrastao je u Stratford-upon-Avonu u Engleskoj. Njegovi su restorani dobili ukupno 16 Michelinovih zvijezda, a trenutno ih drže ukupno sedam. Njegov istoimeni restoran Gordon Ramsay iz Chelsea u Londonu, održao je tri Michelinove zvjezdice od 2001. godine. Prvi put se pojavio na televiziji u Velikoj Britaniji krajem 1990-ih, a 2004. godine Ramsay je postao jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih kuhara u britanskoj i europskoj popularnoj kulturi.

image
IAN TUTTLE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA IAN TUTTLE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

I da, ako se slučajno u tom periodu zateknete u Londonu, a sa sobom budete imali slobodniji iznos novca - na istom katu otvorit će se i „chef ́s table” sa 14 sjedećih mjesta koji nudi intimni doživljaj restorana Gordon Ramsay, koji već 22 godine nosi tri Michelinove zvjezdice. Niži katovi sadržavat će ležerniji koncept nazvan Bread Street Kitchen & Bar i ispostavu kulinarske škole Akademije Gordon Ramsay. Najavljujući projekt, Ramsay je rekao: "Ovo je više od pukog otvaranja novih objekata - to je značajna prekretnica za naše poslovanje."

Inače, sa suprugom Tanom u braku je od 1996. Zajedno imaju Megan (26), 24-godišnje blizanaca Jacka i Holly, Tilly (22) te Oscara (5). Najviše restorana ima upravo u Londonu, ali neki su i u Francuskoj, Singapuru te Južnoj Koreji. Bogatstvo mu se procjenjuje na oko 113 milijuna funti, a odgoj koji prakticira nad svojom djecom iznenadio je i oduševio njegovu publiku.

"Taj novac koji sam zaradio definitivno ne ide njima. Nije to gesta zlobe, već da ne budu razmaženi u životu" - izjavio je Ramsay. Serija će pratiti početak pokretanja novih pet restorana ili kako se popularno kaže „destinacija” u drugoj najvišoj zgradi u Londonu, na adresi 22 Bishopsgate.

image
20THCENTFOX/EVERETT/PROFIMEDIA 20THCENTFOX/EVERETT/PROFIMEDIA

Tijekom posljednja dva desetljeća Gordon Ramsay proslavio se u kuhinji i na TV ekranima. Kuhar s više Michelinovih zvjezdica posao je učio kod nekih od najboljih svjetskih kuhara i vodi uspješne kuhinje diljem svijeta.

Linker
16. rujan 2024 21:12