MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
Vraća se

Nikad ne reci nikad: Gwyneth Paltrow nakon 20 godina ponovo u velikoj filmskoj ulozi uz Timothéeja Chalameta

Slavna oskarovka glumu je stavila po strani nakon rođenja kćeri Apple i uz sporadične i male uloge posvetila se svom kontroverznom lifestyle brandu Goop.

Slavna oskarovka glumu je stavila po strani nakon rođenja kćeri Apple i uz sporadične i male uloge posvetila se svom kontroverznom lifestyle brandu Goop.

Slavna američka glumica Gwyneth Paltrow pridružila se mladoj glumačkoj zvijezdi Timothéeju Chalametu na snimanju filma ‘‘Marty Supreme‘‘ redatelja i koscenarista Josha Safdieja o sportskom junaku u stolnom tenisu. Oskarovki će to biti prva velika uloga nakon filma ‘‘Osvetnici: Kraj igre‘‘ iz 2019., u kojem je reprizirala svoju ulogu Pepper Potts iz franšize o Iron Manu. Posljednja dva desetljeća pojavljivala se i u nekim serijama, posuđivala glas u crtanim filmovima, ali daleko je to od karijere koju je ostvarila prije toga i koja joj je donijela brojne filmske nagrade i priznanja uključivši Oscara kojeg je dobila 1999. za film ‘‘Zaljubljeni Shakespeare‘‘.

Gwyneth Paltrow naime, glumu je stavila po strani od kada je postala majka svoje prvorođene kćeri Apple danas 20-godišnje studentice na privatnom Vanderbilt Universityju.

image

U filmu ‘Zaljubljeni Shakespeare‘ glumila je uz Josepha Fiennesa

PICTORIAL PRESS LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA PICTORIAL PRESS LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Od glume sam se udaljila kada se rodila Apple. Posljednji put sam bila u svakoj sceni filma kada sam s njom bila trudna. S majčinstvom mi se sve promijenilo i pomislila sam kako nisam sigurna želim li se i dalje baviti glumom i biti mjesecima odsutna od kuće i obitelji. Zapravo sam zaključila da to više definitivno ne želim.‘‘, rekla je glumica prošle godine u razgovoru za američki magazin People. I tako je bilo. Posvetila se braku s Chrisom Martinom, frontmanom benda Coldplay s kojim je dobila i danas 18-godišnjeg sina Mosesa, a par je unatoč rastavi nakon trinaest godina braka ostao u dobrim odnosima. Zajedno su na svim njihovim proslavama i školskim priredbama, upisima na fakultet, rođendanima...

image

S kćeri Apple na koncertu Coldplaya u Hyde Parku 2005.

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

‘‘Na neki način, moj odnos s Chrisom danas je bolji nego prije. Dakle, mislim da se to može ostvariti. Htjela sam da moja djeca ne budu traumatizirana razvodom, ako je to iako moguće i zavjetovali smo se da će nam oni biti uvijek na prvom mjestu, iako je to ponekad teže nego što izgleda.", rekla je glumica koja je 2008. osnovala svoje lifestyle i wellness brend Goop. Taj posao ju od onda zaokuplja više od glume, a proizvode koje nudi znali su ozbiljno začuditi njezine fanove. Naime, osim pomalo nemuštih savjeta za zdraviji i duhovniji život, kozmetičkih proizvoda, raznih suplemenata pa i odjeće, nudila je na svojim stranicama i neka intimna pomagala. Tvrtka navodno vrijedi 250 milijuna dolara, njezin udio je 30 posto, a rekla je kako bi ju voljela prodati i zauvijek nestati iz javnosti.

image

Glumica s kćeri Apple i sinom Mosesom

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

‘‘Imala sam nevjerojatnu glumačku karijeru, ali sam imala duboku strast da produciram sadržaj i osmišljavam po meni sjajne proizvode. Nekako se moj brend sporo razvijao i ‘‘probavljao‘‘, ali sada je to pravi posao.‘‘

No čini se da je filmska magija ipak jača od njezinih želja i afiniteta.

Jer s novcima nema problema s obzirom na to da zarađuje i s nekretninama, ima stanove u Londonu, New Yorku, Brentwoodu, Montecitu, Malibuu..., a njezino se bogatstvo prošle godine procijenilo na 200 milijuna dolara.

image

S drugim suprugom Bradom Falchukom

LISA O CONNOR/AFF-USA/SHUTTERSTOCK

Iako tvrdi da joj je slave preko glave, vrlo rado i često govori o svojoj djecu na koju je izuzetno ponosna, o svojim poslovima i planovima. Velika filmska uloga do filma ‘‘Marty Supreme‘‘, nije joj bila u planu, ali kako se kaže - nikada ne reci nikad.

Glumica je od 2018. u sretnom braku s Bradom Falchukom, televizijskim producentom kojeg je upoznala preko posla, pa nema sumnje da joj je i on dao podršku da se u velikom stilu vrati na filmsko platno.

Linker
16. rujan 2024 21:16