Angelina Jolie

 MARIA LAURA ANTONELLI/IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA MARIA LAURA ANTONELLI/IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
Angelina Jolie

Nova stranica Angeline Jolie: Na Mostri ima novi film o Mariji Callas, a snimila je i predivnu kampanju za Tom Ford Beauty

Filmski svijet s nestrpljenjem očekuje biografski film o opernoj divi Mariji Callas koju je utjelovila slavna glumica, a Angelini je to prvi filmski uradak nakon tri godine koje je uglavnom provela na sudu s bivšim suprugom Bradom Pittom.

Filmski svijet s nestrpljenjem očekuje biografski film o opernoj divi Mariji Callas koju je utjelovila slavna glumica, a Angelini je to prvi filmski uradak nakon tri godine koje je uglavnom provela na sudu s bivšim suprugom Bradom Pittom.

Među svjetskim premijerama koje će se odigrati na Mostri, filmskom festivalu u Veneciji koji je počeo ovih dana, s nestrpljenjem se očekuje ‘‘Maria‘‘, biografski film o opernoj divi Mariji Callas koju je utjelovila Angelina Jolie. Već kada se saznao izbor glavne glumice, krenule su kritike kako lijepa Angelina teško može biti uvjerljiva kao markantna diva izvanserijskog glasa koju je obilježila zvjezdana karijera te fatalna i tragična ljubavna priča s grčkim brodovlasnikom Aristotelom Onassisom.

image

Angelina Jolie prije premijere svog filma u Veneciji

SIMONE COMI/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA SIMONE COMI/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA

No glumica je prije početka snimanja tvrdila da je svjesna u što su upušta i da će dati sve od sebe da ispoštuje nasljeđe koje je ova operna diva ostavila iza sebe i da će ulozi prići s velikom ozbiljnošću.

To je bila ponuda koja se očito ne odbija jer život Marije Callas i danas intrigira, a glumica je otkrila kako se za ulogu pripremala više od šest mjeseci. Prvenstveno se to odnosilo na pjevanje jer Angelina u filmu pjeva, ali one dionice koje je diva pjevala u poodmakloj dobi kada ju je već polako napuštao njezin kristalni sopran. Dio gdje se čuje na vrhuncu karijere pokrivat će glas same Marije Callas.

Inače ovo je prva Angelinina uloga nakon tri godine, a ovih dana promovirala se i kao zaštitno lice za jarko crveni ruž 16 Scarlet iz nove Tom Ford Beauty kolekcije. Angelina je tako postala prva slavna osoba koja je postala zaštitno lice ovog kozmetičkog brenda.

Očito se radi o nekom novom profesionalnom uzletu jer se posljednjih godina Angelina Jolie uglavnom bavila sudskim procesima koje vodi protiv bivšeg supruga Brada Pitta. Osim raznih tužbi, za sada je najdugovječnija ona u kojoj se spore oko francuskog dvorca Miraval gdje su se točno prije deset godina i vjenčali. Ona je svoju polovicu prodala ruskom tajkunu, a Brad to osporava kao kršenje njihovog međusobnog sporazuma. Kako bilo ratne sjekire među njima i dalje lete, polako ga se odriču i njihova zajednička djeca, biološka i posvojena, a njezina je briga osigurati im što sretnije i ljepše djetinjstvo kao samohrana majka.

image

Na snimanju filma ‘Maria‘ u Grčkoj bili su i njezini sinovi Maddox i Pax

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

No razlog za povratak u reklamne kampanje i na veliko filmsko platno mogao bi biti i financijski, jer odvjetnici u Americi koštaju pravo malo bogatstvo, a treba se brinuti i školovati šestoro djece. Ali glumica očito vrlo dobro bira što će i s kim raditi.

Za kampanju za ruž Toma Forda snimili su je etablirani fotografi Mert Alaş i Marcua Piggott koji su među ostalima radili za Dior, Louis Vuitton, Missoni, Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Fendi, Kenzo..., kao i za Gucci, Yves St Laurent, Givenchy i Lancôme. Pred njihovim kamerama pozirale su Madonna, Marion Cotillard, Cara Delevingne, Adele, Lady Gaga, Julia Roberts, Rihanna, Jennifer Lopez, Linda Evangelista, Gisele Bündchen, Björk, Gigi Hadid, Kendall Jenner..., a poznati su kao pioniri u korištenju digitalne manipulacije.

Tako da Angelina nije imala strah stati pred njihove kamere jer rezultat je više nego izvrstan. Tako se očito odlučila i za snimanje vrlo izazovne uloge Marije Callas pod redateljskom palicom čileanskog redatelja Pabla Larraina koji se specijalizirao za biografske priče pa je tako do sada snimio filmove ‘‘Neruda‘‘, o pjesniku, političaru i nobelovcu Pablu Nerudi, "Jackie" o Jackie Kennedy Onassis, bivšoj prvoj dami Amerike koju je utjelovila Natalie Portman, a 2021. izašao mu je film ‘‘Spencer‘‘ o pokojnoj princezi Diani koju je igrala Kristen Stewart, a premijeru je imao također na venecijanskoj Mostri.

image

Angelina Jolie kao Maria Callas

TIZIANO DA SILVA - PIERRE PERUSSEAU/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Očito se Angelini sviđa što je Larrain do sada radio, a publika u Veneciji moći će ga pogledati 29. kolovoza kada će se prikazati u službenom programu za nagradu Zlatni lav. Zanimljivo je što na festival u Veneciju stiže i Brad Pitt s akcijskom komedijom ‘‘Wolfs‘‘, a film je na programu dva dana iza ‘‘Marije‘‘.

Linker
16. rujan 2024 13:30