Anna Delvey pokrenula je OutLaw agenciju s Kelly Cutrone

 JANET MAYER/SHUTTERSTOCK
Neslavno slavna

Novi uzlet vješte prevarantice: Anna Sorokin vraća se na velika vrata, a za sve je zaslužna sudska odluka

Pokrenula je novi posao u suradnji s propagandisticom Kelly Cutrone za koji je prijeko potrebna prisutnost na društvenim mrežama, što joj je sud napokon i dopustio.

Pokrenula je novi posao u suradnji s propagandisticom Kelly Cutrone za koji je prijeko potrebna prisutnost na društvenim mrežama, što joj je sud napokon i dopustio.

Prevarantica Anna Sorokin dobila je neočekivani vjetar u leđa koji će joj pomoći razviti otprije pokrenut posao u modi i ponovno se izboriti za mjesto na njujorškoj društvenoj sceni. Čini se da joj više ne prijeti protjerivanje iz SAD-a u Berlin, odakle se 2017. otisnula najprije u Veliku Britaniju, a potom "preko bare" u prevarantski pohod - stoga joj je sudac u New Yorku prošlog tjedna dopustio vratiti se na društvene mreže. Dok je postojala mogućnost protjerivanja u Europu, nije smjela koristiti društvene mreže. Međutim, nekako je nekako uspjela uvjeriti suca da društvene mreže neće koristiti kao alat za nove prevare, stoga je zabrana je uklonjena, javlja Page Six.

Stvar je u tome da je 33-godišnja lažna nasljednica koja se predstavljala kao Anna Delvey o čijem je varanju lakovjernih pripadnika njujorškog visokog društva Netflix snimio seriju "Inventing Anna", pokrenula novi posao.

Udružila se s američkom PR stručnjakinjom Kelly Cutrone i osnovala pop-up agenciju OutLaw čija je svrha promovirati manje znane dizajnere s velikim potencijalom, poput imigrantice s Tajvana Shao Yang. Dizajnerica je u New Yorku pokrenula brend The Tailory dok joj u proboju u svijetu mode pomažu Kelly Cutrone i Anna Sorokin, udružene u pop-up agenciji.

image

Modni detalj koji joj je odredio sud, sprava za praćenje kretanja

J MAYER/SHUTTERSTOCK

Dodajmo i to da je najpoznatija prevarantica na svijetu nosila haljinu Shao Yang na svom suđenju zbog prevare 2019. godine. Tada je dobila na 4 do 12 godina zatvora zbog krađe iznosa od 275.000 dolara kojim je financirala život na visokoj nozi. Dodajmo i to da je rođena u Domodedovu, gradu radničke klase nedaleko od Moskve: otac joj je radio kao vozač kamiona, a majka je bila vlasnica malene trgovine. Anna se nekako domogla upisa u Episkopsku školu Naše Gospe od Eschweilera u Njemačkoj, kasnije se preselila u London, potom u New York i tako je počela njena nevjerojatna, prevarantska priča.

Iz američkog zatvora puštena je prije dvije godine uz jamčevinu od 10.000 dolara, uz uvjet da živi u kućnom pritvoru dok sud ne odluči drugačije i nosi nadzornu spravu na nozi, piše magazin Town and Country.

image

Anna Delvey na svakom pojavljivanju na sudu izgleda besorijekorno

J MAYER/SHUTTERSTOCK

Spretna Anna smjestila se u unajmljeni stan u New Yorku. I danas je u kućnom pritvoru, no pristojno zarađuje od toga što online daje uvid u večere na kojima ugošćuje influencere i uzvanike spremne platiti ne bi li je upoznali. Djelatnost je proširila na predavanja studentima Harvarda o umijeću varanja, a na kraju je s Kelly Cutrone pokrenula agenciju. Da bi se posao razvijao, nužno je da se Anna osobno vrati na društvene mreže (dosad su to umjesto nje činili za to ovlašteni posrednici). Sad se i to dogodilo pa spretnu došljakinju ruskog podrijetla očekuje novi poslovni uzlet. Poznato je da nije bila zadovoljna kako ju je Netflix oslikao u seriji, stoga se sada nestrpljivo očekuje njena strana priče o tome kako je "muljala" lakovjerne, tuđim računima financirala luksuzan život i postala neslavno slavna.

image

Anna Delvey pokrenula je OutLaw agenciju s Kelly Cutrone

JANET MAYER/SHUTTERSTOCK
Linker
05. rujan 2024 11:13