JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK
Šok za obožavatelje

Otkazani su koncerti Taylor Swift u Beču, naša glumica užasnuta i razočarana: "Ovakve stvari tjeraju strah u kosti"

Nakon što su zbog sigurnosne prijetnje otkazani koncerti u Beču, obožavatelji najveće glazbene zvijezde u potpunom su šoku. Jedna od njih je i Katarina Baban koju je samo jedan dan dijelio od koncerta koji je čekala godinu dana.

Nakon što su zbog sigurnosne prijetnje otkazani koncerti u Beču, obožavatelji najveće glazbene zvijezde u potpunom su šoku. Jedna od njih je i Katarina Baban koju je samo jedan dan dijelio od koncerta koji je čekala godinu dana.

Ovog su tjedna otkazana čak tri planirana koncerta Taylor Swift u Beču, a organizator je u objavi na Instagramu kao razlog naveo navodno planiranje terorističkog napada. "Nemamo izbora nego otkazati tri zakazana koncerta radi svačije sigurnosti", stoji u poruci Barracuda Musica. Također, obećan je povrat novca za sve kupljene karte za koncerte 8., 9. i 10. kolovoza.

Do samog otkazivanja došlo je nekoliko sati nakon što su vlasti objavile da je 19-godišnji austrijski državljanin uhićen u srijedu ujutro, a drugi osumljičenik uhićen je to isto poslijepodne. Beč je bio meta njihovog napada, a 19-godišnji osumnjičenik posebno je ciljao na koncert američke kantautorice.

S obzirom na to da je bilo iznimno teško doći do karata, da su fanovi unaprijed platili hotele i apartmane i jučer već doputovali i preplavili Beč te pripremili posebno odabrane outfite, ali i godinu dana čekali na njima toliko važan događaj, ovaj su udarac primili iznimno teško. Pričali smo s našom glumicom i dizajnericom Katarinom Baban, koja je s dečkom u Beč doputovala jučer, dan prije prvog koncerta. Na vrhuncu uzbuđenja sinoć ju je, kao i ostale fanove na društvenim mrežama, dočekala tužna vijest. Javila nam se danas te opisala da svjedoči preplavljenim ulicama kojima hodaju mnogobrojni obeshrabreni fanovi.

"Karte sam kupila prije točno godinu dana tako da sam se točno punu godinu dana veselila koncertu. Karte nisam kupovala preko bubnja pa sam popriličan iznos novca dala za njih, no s obzirom na to da sam ogroman obožavatelj Taylor Swift, nisam ni sekunde požalila. Taman sam kretala na spavanje kad mi je frendica napisala da vidi da su svi koncerti otkazani, na prvu sam mislila da je lažna vijest, no kroz svega nekoliko sekunda potpunog šoka ispostavilo se da je istina. Taj miks osjećaja nisam nikad doživjela. U isto vrijeme sam neopisivo tužna, razočarana i ljuta, a s druge strane zahvalna što se spriječila ogromna tragedija. Predivan dan se u sekundi svima se mogao pretvoriti u najgori mogući. Ljuta sam jer ovakve stvari tjeraju strah u kosti, stavljaju mrlju na događaje i zbivanja koja te vesele i unose nemir za sva buduća planiranja i odlaske", rekla nam je glumica.

Katarina Baban je podsjetila i na utjecaj Taylor Swift.

"Mislim da nijedna izvođačica ne okuplja u isto vrijeme toliki broj žena iz cijelog svijeta, i to svih dobnih skupina. Jučer se po Beču vidjelo koliko je žena doputovalo i osjećalo se ogromno veselje u zraku. Mislila sam da će mi šok proći ujutro, no nije ni približno", kaže Katarina.

image

Naša je glumica kartu za koncert kupila pred više od godinu dana.

PRIVATNA ARHIVA

Očekivalo se da će koncerti privući 65.000 posjetitelja dnevno, uz dodatnih 10.000 do 15.000 obožavatelja izvan područja stadiona, rekla je austrijska policija. Fanovi danas tuguju za iskustvom koje su toliko dugo čekali, dok su s druge strane svjesni što se moglo dogoditi da se nastavilo dalje s organizacijom i da su se vlasti iole oglušile na upozorenja.

image
DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK

Ono od čega fanovi trenutno strahuju je otkazivanje nastupa u Londonu koji su u planu od 15. do 20. kolovoza kada bi Taylor pred engleskom publikom trebala izvesti čak pet koncerata. Swift je započela vrlo uspješnu turneju "Eras Tour" u Glendaleu, Arizona, 18. ožujka 2023. godine. U listopadu 2023. pop zvijezda objavila je koncertni film koji prati rekordnu turneju, "Taylor Swift: The Eras Tour", koji je također oborio rekorde i zaradio nominaciju za Zlatni globus.

Na stotom zaustavljanju turneje ovog ljeta u Liverpoolu, Engleska, četrnaesterostruka dobitnica Grammyja rekla je publici da je turneja "definitivno bila najiscrpljujuća, najzahtjevnija, ali najradosnija, najnagrađivanija i najdivnija stvar koja mi se dogodila u životu do sada". Eras Tour će završiti u Vancouveru u Kanadi 8. prosinca.

Linker
05. rujan 2024 11:19