MATIJA DJANJESIC
NAJLJEPŠI DAN

Poznati hrvatski chef vjenčao se na Krku: Nakon intimne ceremonije slijedi veliko slavlje

Riječanin Deni Srdoč, jedan od najpoznatijih mladih kuhara i jedini koji je u Hrvatskoj dobio dvije Michelinove zvijezdice za dva restorana, na prvi dan lipnja zavjetovao se na vječnu ljubav dugogodišnjoj djevojci Ani Kaštelan u Glavotoku na Krku, a veliki party očekuje ih za tri tjedna u Pakoštanima.

Riječanin Deni Srdoč, jedan od najpoznatijih mladih kuhara i jedini koji je u Hrvatskoj dobio dvije Michelinove zvijezdice za dva restorana, na prvi dan lipnja zavjetovao se na vječnu ljubav dugogodišnjoj djevojci Ani Kaštelan u Glavotoku na Krku, a veliki party očekuje ih za tri tjedna u Pakoštanima.

"Bio je to najljepši dan u maloj prekrasnoj crkvi u Glavotoku na Krku, gdje smo rekli da pred svojom obitelji", tako je poznati kuhar Deni Srdoč opisao crkveno vjenčanje s dugogodišnjom djevojkom Anom Kaštelan s kojom živi u Lovranu.

image
MATIJA DJANJESIC
image
MATIJA DJANJESIC

"Rekli smo ‘da‘ nama, našem zajedničkom životu u budućnosti i našoj ljubavi", poručio je Deni iza kojeg je već cijelo desetljeće uspješnog rada kojeg je okrunio s dvije Michelinove zvjezdice za restorane Draga di Lovrana te Nebo, a 2018. u gastronomskom vodiču Gault&Millau proglašen je najboljim domaćim mladim kuharom. Prošle godine otvorio je i vlastiti wine bistro Hidden u Rijeci. Za Gloriju je tada otkrio kako uživa sa svojom zaručnicom.

image
MATIJA DJANJESIC

"Jako me zanima što se događa vani. Nedavno sam bio u Varšavi, zaručnica i ja smo se išli tetovirati i jako mi se svidjela njihova bistrologija. Također volim Barcelonu, Azurnu obalu, Dansku. No, zemlja mojih gastronomskih snova je Španjolska. Način života, hrana, more, sve volim." otkrio nam je tada Deni. Obožava kaže kuhati za suprugu koja najčešće odabere što je taj dan biti na tanjuru.

image
MATIJA DJANJESIC
image
MATIJA DJANJESIC

"Pitam zaručnicu što bi voljela jesti, a ona gotovo uvijek odgovori da joj je svejedno pa odem do tržnice i smislim tamo na licu mjesta neko jelo. Živimo u Lovranu, tržnica mi je jako blizu doma. Istinski volim ovo što radim, gušt mi je, i za sebe i za druge, a najbitnije mi je da je jelo vizualno atraktivno jer prvo jedem očima. U slobodno vrijeme najviše vole putovanja, kao i šetnje uz more, boravak u prirodi, druženje, muziku i sport. Prava fešta očekuje ih za tri tjedna u hotelu Maškovića han u Pakoštanima, a bit će to, kaže Deni, jedno posebno vjenčanje.

image
MATIJA DJANJESIC
image
MATIJA DJANJESIC

"Naše goste smo zamolili da ponesu kremu za zaštitnim faktorom, balerinke ili neke niske cipele za plesanje do dugo u noć, a svi uzvanici morat će paziti da su vrata stalno zatvorena da ne bi pobjegao naš voljeni pas Chili koji će također prisustovati vjenčanju", kroz smijeh je rekao Deni.

image
MATIJA DJANJESIC
Linker
19. studeni 2024 11:11