Rupert Murdoch i njegova peta supruga Elena Zhukova

 © CAPTURE INSTAGRAM VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA © CAPTURE INSTAGRAM VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
Medijski mogul

Rupert Murdoch oženio se peti put! Pred oltar odveo 25 godina mlađu Ruskinju na posebnoj lokaciji

Vjenčanje je održano na imanju Moraga u Los Angelesu koje u Rupertovu srcu zauzima posebno mjesto i na njemu provodi dane u mirovini.

Vjenčanje je održano na imanju Moraga u Los Angelesu koje u Rupertovu srcu zauzima posebno mjesto i na njemu provodi dane u mirovini.

Medijski mogul i australsko-američki milijarder Rupert Murdoch uplovio je još jednom u bračnu luku. Pred oltar je odveo svoju novu odabranicu, 25 godina mlađu Ruskinju Elenu Zhukovu. Raskošno vjenčanje 92-godišnjeg Ruperta i 67-godišnje Elene održano je u vinogradu njegova impozantnog imanja Moraga koje se nalazi u Los Angelesu, a ceremoniji su prisustvovali brojni poznati gosti, među kojima je bio i vlasnik New England Patriotsa Robert Kraft sa svojom suprugom Dianom Blumberg i izvršni direktor News Corpa Robert Thompson sa suprugom Wang Ping.

image

Robert Kraft sa svojom suprugom Dianom Blumberg pristižu na vjenčanje

SNORLAX/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA SNORLAX/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Par je počeo izlaziti prošlog ljeta, nedugo nakon što je on raskinuo zaruke s bivšom. Elena je inače poznata kao majka rusko-američke kolekcionarke umjetnina Daše Zhukove, bivše supruge ruskog oligarha Romana Abramoviča. Posljednji Rupertov brak bio je onaj s bivšom manekenkom Jerry Hall, koji je potrajao od 2016. do 2022. godine, a ovo mu je peti put da je otišao pred oltar i obećao je kako mu je to posljednji brak. Murdoch, čije se bogatstvo procjenjuje na oko 20 milijardi dolara, Elenu je zapravo upoznao preko svoje treće supruge Wendi Deng.

image

Rupert Murdoch i njegova peta supruga Elena Zhukova

© CAPTURE INSTAGRAM VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA © CAPTURE INSTAGRAM VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Par se odlučio za intimniju ceremoniju u vinogradu u Moragi, gdje tajkun namjerava provoditi više vremena i uživati ​​u mirovini. Nakon što je objavio iznenađujuću vijest da odlazi s mjesta predsjednika Foxa i News Corporationa otkriveno je da će većinu svog slobodnog vremena posvetiti proizvodnji vina svjetske klase u svom vinogradu.

"Želi da Moraga bude veliki dio njegove ostavštine. Smatra da je njegova odgovornost osigurati budućnost posjeda i da što više ljudi upozna vino. Želio je odstupiti dok je znao da ima vremena i dovoljno energije da se usredotoči na druge stvari, posebno na Moragu", otkrio je tada za Daily Mail njemu blizak izvor.

Murdoch je kupio ovo jedinstveno imanje u kolovozu 2013. godine putem svoje tvrtke Moraga Canyon Vineyards LLC i to od bivšeg izvršnog direktora Northrop Grummana Toma Jonesa, nakon što je vidio da je oglašeno za prodaju u Wall Street Journalu, dijelu medijskog carstva koje je nekad vodio. Prema dostupnim podacima dokumenata okruga Los Angeles kupoprodajna cijena imanja iznosila je 22,3 milijuna dolara. Njegov prethodni vlasnik Jones prvi je put tamo posadio vinovu lozu 1980. godine i natjerao je Murdocha da obeća da će posjed zadržati kao aktivnu vinariju, što je on i učinio. Imanje se nalazi na parceli od 16 hektara u središtu Los Angelesa, a osamljeno zdanje, koje se skriva iza kamenog zida obraslog bršljanom i velike drvene ograde, prvotno je bilo izgrađeno 1937. godine kao ranč za konje. Uz glavnu kuću koja je i uređena baš u stilu ranča, tu je i kuća za goste, različite gospodarske zgrade te vinska špilja, inače jedina u okrugu Los Anglesa. Prvi vlasnik bio je redatelj filmova "Prohujalo s vihorom" i Čarobnjaka iz Oza" Victor Fleming i tada su se na njemu jahali konji, ali i priređivale ekstravagantne zabave na koje su dolazile najveće zvijezde zlatnog doba Hollywooda poput Clarka Gablea, Vivian Leigh, Ingrid Bergman i Spencera Tracyja.

image

Imanje Moraga

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Priča se da je upravo Moraga, smještena na mirnoj lokaciji, zarobila Murdochovo srce više od bilo koje druge njegove luksuzne kuće stoga ne čudi da ju je odabrao kao mjesto na kojem se želi vjenčati s Elenom. Izvori kažu da se njegova bivša supruga Jerry, koja je od njega bila mlađa 25 godina, nadala da će naslijediti vinograd pa da je čak pohađala i internetski tečaj vinogradarstva prije nego što joj je Murdoch poslao e-mail poruku u kojoj ju je obavijestio da je njihov brak gotov te da on želi razvod.

image

Rupert Murdoch s bivšom suprugom Jerry Hall

AFF-USA/SHUTTERSTOCK AFF-USA/SHUTTERSTOCK

Između razvoda od Jerry i veze s Elenom, Murdoch je nekoliko tjedana bio zaručen s Ann Lesley Smith, umirovljenom zubnom higijeničarkom. Medijski tajkun prvi je brak sklopio 1956. godine s Patricijom Booker, od koje se razveo jedanaest godina kasnije, 1967. godine. Iste godine, Murdoch se oženio svojom drugom ženom, Annom Mariom Torv, s kojom je ostao 32 godine prije nego što su se i oni razveli 1999. Kasnije te godine Murdoch se oženio Wendi Deng, svojom trećom ženom, no razveli su se 2013. godine. Posljednji Rupertov brak bio je onaj s bivšom manekenkom Jerry Hall, koji je potrajao od 2016. do 2022. godine. Elena je pak prethodno bila u braku s ruskim energetskim milijarderom Aleksandrom Zhukovom. Murdoch je u prethodnim brakovima dobio šestero djece - kćer Prudence MacLeod ima s prvom suprugom Patriciom, kćer Elisabeth te sinove Lachlana i Jamesa dobio je s drugom suprugom Annom te kćeri Grace i Chloe s trećom suprugom Wendi.

Linker
08. rujan 2024 03:37