VEDRAN PETEH CROPIX
RIJETKO I U SVIJETU

Sonja Kovač konačno otkrila koje ime je odabrala za kćer, pridružila se poznatima koji biraju jedinstvena imena

U videu koji je podijelila sa svojih 520 tisuća pratitelja na Instagramu, influencerica je konačno obznanila koje to ime nosi njezina djevojčica.

U videu koji je podijelila sa svojih 520 tisuća pratitelja na Instagramu, influencerica je konačno obznanila koje to ime nosi njezina djevojčica.

Influencerica i blogerica Sonja Kovač prije dva mjeseca postala je majka djevojčice koju je dobila sa svojim dugogodišnjim partnerom i zaručnikom Goranom Mandićem, a čije je ime tek sada odlučila otkriti putem društvenih mreža.

"Onda je stigla ona! Naš anđelčić Bella May!", napisala je Sonja uz preslatki video koji je objavila na profilu na Instagramu, a u kojem je i pokazala malenu kojoj su odlučili dati jedinstveno ime, a s kojim su njezini obožavatelji oduševljeni.

Sonja je Bellu May na svijet donijela šest tjedana prije svog 40. rođendana, a tu je sretnu vijest također obznanila na društvenim mrežama. Sudeći prema komentarima to posebno ime, koje su ona i Goran odabrali svojoj mezimici, sviđa se mnogima, no oni nisu jedini koji su djetetu odlučili dati ime koje ne čujemo često.

Bivša televizijska voditeljica i PR menadžerica Maja Lena Lopatny nedavno je također postala majka djevojčice, kojoj su ona i njen partner Karlo Šeparović dali ime Mabel. Ono je odmah mnogima zapelo za oko, a prema podacima stranice Acta Croatica u Hrvatskoj rijetko, nosi ga manje od deset osoba. Najpopularnije je bilo davne 1924. godine, a može biti žensko i muško te je najčešće na području sjevernog Jadrana i u Splitu, dok je u svijetu najpopularnije u Argentini.

image

Maja Lena i Karlo dobili su kćer Mabel

MARKO TODOROV CROPIX

Prije tri godine medijske je stupce punilo ime Bloom, koje su pjevačica Maja Šuput i njezin suprug Nenad Tatarinov odabrali za svog prvorođenca i iznenadili domaću javnost. Neki su tada na društvenim mrežama komentirali kako je dijete nazvano po glumcu Orlandu Bloomu, liku iz crtića "Winx" ili pak da mu hrvatski prijevod glasi Cvjetko, na što se oglasila Maja i na Instagramu pojasnila značenje sinova imena.

"No ono što je svima, namjerno ili ne, promaknulo jest tumačenje Cambridgeovog rječnika u kojem, između ostalog, stoji i to da riječ bloom označava zdravlje, energiju i naočitost te stranice Names.org koja kaže da ime Bloom znači ‘Zlatno Srce‘ (‘Heart of Gold‘), ‘Zmajev Plamen‘ (‘Dragon Flame‘). U svojem ga je imenu nosila i Heba, kći boga Zeusa i njegove žene Here, koju su nazivali boginjom mladosti, a riječ bi se mogla protumačiti i kao ‘ustajanje‘. I na kraju treba dodati i to da riječ bloom osim cvijeća, označava i čelik", poručila je tada Maja koja je i prije rođenja djeteta rekla da će njegovo ime biti strano i moćno.

Influencerica Ella Dvornik je u braku sa svojim i uskoro službeno bivšim suprugom Charlesom Pearceom dobila dvije kćeri, koje također nose zanimljiva imena - Balie Dee i Lumi Wren.

"Balie se čita Bali. Ime je dobila po otoku Bali u Indoneziji gdje smo Charles i ja imali jedno od najznačajnijih putovanja. Bali u hinduizmu znači vojnik. U njihovoj mitologiji Bali je bio majmun ratnik koji je obarao svoje neprijatelje tako što bi zaželio želju. Dee označava zvuk imena mog tate Dina i Charlesove mame Deirdre... Tako da ih uvijek ima sa sobom i kad ih nema. Slovo e smo dodali na kraju Bali čisto da bude drugačije", otkrila je Ella 2017. godine.

Ništa manje pozornosti nije privuklo ni ime njezine mlađe kćeri.

"Tražili smo neka zanimljiva imena koji bi išla uz Balie. I iskreno ne znam kako smo došli do Lumi. Ali znam da na finskom Lumi znači snijeg. Tamo se koristi više kao nadimak, ali meni se svidjelo kao ime. Prvo smo htjeli da bude Yumi, ali me bilo strah da će ga ljudi čitati kao ‘yummy‘ pa nisam htjela riskirati", pojasnila je.

Neobičnim izborom dječjih imena istaknuo se i pjevač Boris Novković koji je s bivšom suprugom Iris Wolf dobio kćer Si i sina Nea.

"Djevojčicu smo nazvali Si. Iris i ja smo zajedno birali ime. Korijeni su iz hebrejskog, a čak i u Kini postoji ime. Generalno mi smo napravili izvedenicu iz naših imena Iris i Boris", pojasnio je jednom prilikom.

image

Boris Novković s bivšom suprugom Iris dijeli kćer Si i sina Nou

NENAD OPAČAK CROPIX

Na popis djece s neuobičajenim imenima možemo uvrstiti i Milu Ameli, Janu Siennu i Mari Danu, kćeri bivše manekenke Ljupke Gojić Mikić i Mihaela Mikića, baš kao i Liv - kći glumice Leone Paraminski i Tina Komljenovića, kao i djevojčice njezine glumačke kolegice Lane Gojak Bajt koju su ona i suprug Siniša nazvali imenom Pina iz kojeg se krije značenje kreativnost, prijateljski nastrojene, pažljive, moderne i vesela osobe.

Linker
05. rujan 2024 14:12