Memoari pop zvijezde pretočit će se u film 
 

 LUMEIMAGES/SHUTTERSTOCK LUMEIMAGES/SHUTTERSTOCK
Dugo ga čekamo

Sve što se dosad zna o filmu koji će se snimiti po knjizi Britney Spears: Tko bi ju mogao glumiti?

Veliki holivudski studio koji se dokazao u zahtjevnoj kategoriji biografskih filmova, pobijedio je konkurenciju, među ostalima, Brada Pitta te Reese Witherspoon, i dobio prava na ekranizaciju.

Veliki holivudski studio koji se dokazao u zahtjevnoj kategoriji biografskih filmova, pobijedio je konkurenciju, među ostalima, Brada Pitta te Reese Witherspoon, i dobio prava na ekranizaciju.

Poslije višemjesečnog nadmetanja za prava na ekranizaciju memoara Britney Spears "The Woman in Me", studio Universal Pictures ponosno je objavio da je potukao konkurenciju i započinje pripreme za snimanje biopica koji bi mogao postati filmski hit desetljeća. Dodajmo i to da su među konkurentima moćnog studija bili Brad Pitt i Reese Witherspoon, piše Page Six. Taj detalj otkriva u kojoj je mjeri interes za ekranizaciju jedne od najprodavanijih knjiga u 2023. godini bio napet čak i za holivudske pojmove. Knjiga je, naime, i prije izlaska u listopadu prošle godine, uzburkala medije na svim kontinentima zbog raskola u obitelji bivše pop princeze i nagađanja što bi mogla reći, a što prešutjeti iz svoje burne i teške životne priče. Autobiografija je prodana u više od 2,5 milijuna primjeraka samo u SAD-u i prevedena na 26 jezika. Recimo i to da je audioknjiga koju čita holivudska glumica Michelle Williams, uz uvod same Britney Spears, najbrže prodavana audio knjiga u povijesti Simona & Schustera, izdavača memoara, te najveći hit na Spotifyu prošle godine. Čini se da je i sama autorica bila iznenađena nevjerojatnim odjekom knjige.

"Uložila sam svoje srce i dušu u svoje memoare i zahvalna sam obožavateljima i čitateljima diljem svijeta na nepokolebljivoj podršci", izjavila je Britney.

image

Britney Spears 1999., kad je nastupila u Londonu

KEN MCKAY/SHUTTERSTOCK

Čini se da pobjeda studija Universal Pictures nije slučajna. Ovo im nije prvi veliki biografski projekt: njihov film o rap grupi NWA "Straight Outta Compton" iz 2015., premašio je zaradu od 200 milijuna dolara na kino blagajnama u svijetu dok je "8 Mile" u kojem glumi Eminem i sadrži detalje iz njegove stvarne životne priče, zaradio Oscara za najbolju pjesmu za pjesmu "Lose Yourself", piše The Hollywood Reporter.

Film o Britney režirat će John M. Chu iza kojeg je već jedan golemi projekt, zahtjevna dvodijelna filmska adaptacija "Čarobnjaka iz Oza" američkog pisca L. Franka Bauma.

Proslavio se 2018. kao redatelj romantične komedije "Suludo bogati Azijci" a sada se očekuje da bi filmom o pop zvijezdi koja je trinaest godina živjela u konzervatoriju svog oca Jamieja Spearsa, s kojim više ne razgovara - trebao nadmašiti sam sebe. Producent je Marc Platt koji je s Chuom također radio na „Wickedu”, a prije toga Platt je sudjelovao u produkciji hita "La La Land". Premda se još ništa ne zna o podjeli uloga, na društvenim mrežama zahuktala se rasprava fanova Britney Spears o tome tko bi ju trebao glumiti?

image

Millie Bobby Brown nada se ulozi svog pop idola

RICHIE BUXO/SHUTTERSTOCK RICHIE BUXO/SHUTTERSTOCK

Uloga pop pjevačice koja redovito objavljuje videozapise svog plesa na Instagramu i koja je ranije ove godine izjavila da se "nikada neće vratiti u glazbenu industriju i da umjesto toga radije piše pjesme za druge izvođače", ima oscarovski potencijal. Zato ne čudi golem interes holivudskih glumica. Već se neko vrijeme ispod radara nadmeću za priliku "postati" Britney na velikom platnu s tim da Universal Pictures još ne otkriva tko ulazi u uži izbor. Fanovi imaju svoj paralelni "natječaj" na društvenim mrežama, o čemu piše magazin People.

image

I holivudska glumica Elle Fanning želi ulogu

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Među favoritima obožavatelja Britney Spears nalaze se Millie Bobby Brown, Sydney Sweeney, Elle Fanning, Florence Pugh, Bella Thorne, Sabrina Carpenter, Tate McRae, Dove Cameron, Grace Van Dien i Madelyn Cline.

Zvijezda serije "Stranger Things" već je nekoliko puta dala do znanja da bi glavna uloga u ekranizaciji memoara "The Woman in Me" bila ostvarenje njezinih snova.

"Odrastala sam gledajući njezine videe, prateći njezine intervjue kad je bila mlađa. Prepoznajem otimanje za njenim riječima, a kad pogledam njezine slike, osjećam da bih mogla ispričati njezinu priču na pravi način", izjavila je 20-godišnja britanska glumica Millie Bobbie Brown, supruga Jakea Bongiovija, sina legendarnog rockera Jon Bon Jovija, u showu Drew Barrymore.

Sljedeća kandidatkinja je 26-godišnja Amerikanka Sydney Sweeney koja se proslavila ulogom u seriji "Euphorija" i "Bijeli lotos". Zvijezda je u usponu kojoj nakon uloga u filmovima "Svi osim tebe" i "Madame Web" predviđaju iznimnu karijeru.

image

Među kandidatkinjama je i Sydney Sweeney

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Elle Fanning otprije je uvrštena na holivudsku A listu. Mlađa sestra glumice Dakote Fanning veliki je fan Britney, prilično dobro pjeva što je pokazala 2018., u filmu "Teen Spirit", a prije dvije godine se, povodom Halloweena, maskirala u pop princezu. Kopirala je njen look iz 2001. s dodjele MTV Video Music Awards, odjenula je i legendarni zeleni grudnjak, a oko vrata stavila je umjetnog pitona. Budući da se Britney tom prigodom "okitila" pravom zmijom, 26-godišnja Elle Fanning morat će, dobije li ulogu, stisnuti zube i istrpjeti gmaza na sebi.

image

Zvijezdu ‘Dine‘ mogli bi voljeli vidjeti u ulozi pop zvijezde

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Naslovna uloga pop zvijezdi Florence Pugh (28) donijela bi potvrdu da je osvojila Hollywood. Da zna pjevati, otkrila je prošle godine u filmu "Dobra osoba" dok je uvjerljivost na velikom platnu dokazala u filmovima "Oppenheimer", "Dina" i "Male žene", snašla se i kao super junakinja u spektaklu "Crna udovica" stoga fanovi pop zvijezde vjeruju da bi svestrana, 28-godišnja Engleskinja mogla utjeloviti i Britney.

image

Na listi glumica koje bi mogle glumiti Britney Spears, našla se i Bella Thorne

MICHAEL SIMON/SHUTTERSTOCK MICHAEL SIMON/SHUTTERSTOCK

Među kandidatkinjama koje su već izgradile zapažene karijere, nalazi se i Bella Thorne, 26-godišnja američka glumica i pjevačica. Tome je, po mišljenju njenih fanova, presudila njena zapažena uloga u trileru "Posrtanje kroz tamu", određena fizička sličnost s Britney te sklonost da na društvenim mrežama plasira objave bez cenzure, baš poput 42-godišnje pop zvijezde čiji bi turbulentan život mogao poslužiti i kao predložak za seriju.

Linker
16. rujan 2024 17:42