INES STIPETIć
Novo poglavlje

Zagrebački glumac o povratku iz Hollywooda i prvoj TV ulozi: "U Hrvatskoj mi je sada puno ljepše nego prije Amerike"

Filip Sertić prije pet godina gradio je karijeru u Los Angelesu, a potom se ipak vratio u Hrvatsku, postavio monodramu ‘‘Kontrabas" za koju je i nagrađen na Gumbekovim danima, a sada ćemo ga gledati u seriji "Sjene prošlosti" koja uskoro kreće s emitiranjem na RTL-u.

Filip Sertić prije pet godina gradio je karijeru u Los Angelesu, a potom se ipak vratio u Hrvatsku, postavio monodramu ‘‘Kontrabas" za koju je i nagrađen na Gumbekovim danima, a sada ćemo ga gledati u seriji "Sjene prošlosti" koja uskoro kreće s emitiranjem na RTL-u.

Glumac Filip Sertić, kojeg je televizijska publika upoznala kao Darka Rundeka u popularnoj seriji ‘‘Crno-bijeli svijet‘‘, ponovo se vraća na male ekrane i to u ulozi Gorana u novoj RTL-ovoj seriji ‘‘Sjene prošlosti‘‘ koja s emitiranjem počinje u ponedjeljak 2. rujna. Serija je rađena prema turskoj seriji ‘‘Osveta u štiklama‘‘ koja se u Hrvatskoj mogla pogledati na kanalu Pickbox, a igrala je od 2018. do 2020. Radi se o uzbudljivoj drami s kriminalističkim elementima u kojoj ništa nije predvidljivo, svi likovi su pomalo čudni, radnja je prevrtljiva tako da je i glumcima zanimljivo igrati takve višeslojne likove. A uz Filipa u seri igla mnoštvo glumaca među kojima su Ana Maras Harmander, Jelena Perčin, Dajana Čuljak, Martina Fernandez, Jasmin Mekić, Matija Kačan, Janko Rakoš, Đorđe Kukuljica...

image

Filip Sertić pet godina provelo je u Los Angelesu

PRIVATNI ALBUM

‘‘Glumim učitelja za kojeg svi misli da je jako drag i fin, ali njegov pravi karakter je sasvim drugačiji. Jako mi je zabavno igrati takvog pomalo psihotičnog lika jer kod njega nije ništa onakvim kakvim se čini. Glumačka ekipa je super i svi smo oduševljeni scenarijem jer je radnja prevrtljiva i nama sasvim neočekivana. Siguran sam da ćemo zaintrigirati i publiku jer se ne radi o nekoj običnoj sapunici već zanimljivoj seriji u kojoj ima puno luksuza, svi su bogati i lijepi, ali sasvim drugačiji od onih kako se predstavljaju", govori Filip koji se u rodni Zagreb vratio prije godinu i pol dana iz Los Angelesa gdje je pokušavao izgraditi filmsku karijeru. Iako su mu se vrata polako počela otvarati i počeo je dobivati sve veće uloge, činilo mu se kako to nije dovoljno brzo jer za uspjeh u Hollywoodu treba imati i mnogo sreće pa se na kraju vratio doma.

Jesenas je u Klubu Kazališta Komedija – Kontesa premijerno odigrao monodramu ‘‘Kontrabas‘‘, njemačkog pisca Patricka Süskinda koju igra još i danas, uloga mu je donijela i nagradu na Gumbekovim danima, a i ovo ljeto publika ga je mogla vidjeti diljem Hrvatske.

image

U predstavi ‘Kontrabas‘

PRIVATNI ALBUM

Naime, serija ‘‘Sjene prošlosti‘‘ snima se od petog mjeseca, no kako nije u glavnoj glumačkoj podijeli iako se njegov lik proteže kroz cijelu seriju, imao je vremena gostovati s ‘‘Kontrabasom‘‘ na nekim kazališnim festivalima. Dvotjednu pauzu koju je ekipa serije imala ovo ljeto, iskoristio je za odlazak u Italiju.

‘‘Proputovao sam cijelu Europi i zapravo je nevjerojatno da Italiju, koja nam je praktički susjedna zemlja, do sada nisam posjetio. Bio sam jednom i Trstu pa to i ne računam, tako da sam se, kada sam čuo da imamo dva slobodna tjedna, na brzinu organizirao i krenuo na put. I to potpuno sam. Bio sam u Milanu, Bologni, Firenci i božanstvenoj Veneciji koja me potpuno oduševila. Italija je stvarno prekrasna i ne mogu vjerovati da do sada tamo nisam bio. Ljepota arhitekture ostavila me bez daha, kao i duplo manje cijene nego kod nas‘‘, smije se Filip koji je s Fabijanom Pavao Medvešekom osnovao Tesla Teatar s kojim ima velike planove.

image

Prvi put je ovo ljeto uživao u ljepotama Italije

PRIVATNI ALBUM

‘‘Više ne strepim toliko oko posla, privilegija je igrati ono što sam izaberem, planiramo dvije nove predstave, seriju snimam do siječnja, tako da se nekako ide svojim tokom. U Hrvatskoj mi je sada puno ljepše nego prije Amerike i nekako sve sjeda na svoje mjesto. Nisam zatvorio vrata ni prilikama u Americi, ali jednostavno nisam više opterećen‘‘, zaključio je mladi glumac.

Linker
05. rujan 2024 11:08