MARKO TODOROV CROPIX
IZ TERETANE NA SET

Atraktivni glumac iz Makarske otkriva kako se fizički transformirao zbog uloge u slovenskom hit-serijalu "Skriveno u raju"

Matino Antunović, koji tumači lik instruktora ronjenja Dina, zavodnika i srcolomca, dobiva mnogo poruka na društvenim mrežama, a publici je simpatičan iako nije pozitivac.

Matino Antunović, koji tumači lik instruktora ronjenja Dina, zavodnika i srcolomca, dobiva mnogo poruka na društvenim mrežama, a publici je simpatičan iako nije pozitivac.

Dolazi s mora, šarmantan je, duhovit i fizički sliči atraktivnom turskom glumcu Canu Yamanu. Matino Antunović (33) ima sve predispozicije za uspješno "galebarenje" na Jadranu - kao instruktor ronjenja Dino kojeg glumi u RTL-ovu serijalu "Skriveno u raju" - no to nije njegov đir. Dobar dio ljeta provodi u Zagrebu, a u rodnu Makarsku otići će na kratki odmor koji će mu pomoći da skupi snagu za jesenske projekte. Pritom je Matino za dobru ulogu spreman na svaku fizičku transformaciju - baš kao što je to učinio u slovenskom hit-serijalu "Skriveno u raju", koju je dobio nakon dva kruga audicija.

image

Matino pet puta tjedno vježba u teretani

MARKO TODOROV CROPIX

"Produkcija mi je predložila i osigurala privatnog trenera i tako sam triput tjedno sat vremena vježbao u teretani. Na visinu od 185 centimetara imao sam 75 kilograma, a s vremenom sam dobio još deset, što je bilo odlično. Uvijek sam se, naime, smatrao premršavim, ali nedostajala mi je motivacija za trening. Naglasak mi je na gornjem dijelu tijela, jer sam zahvaljujući bicikliranju nogama bio zadovoljan. No, najvažnije je da se dobro osjećam pa sada treniram sam do pet puta tjedno", govori Matino, koji je zbog uloge išao i na kratki tečaj ronjenja u istarskom Novigradu, gdje je serijal sniman. Hvali cijelu slovensku ekipu, odlično se slaže i s kolegama Gajom Filač i Matejem Zemljičem (njih troje u serijalu čine ljubavni trokut), a kad je bio u Ljubljani, dočekale su ih tisuće fanova. Matino je podijelio bezbroj autograma, dobiva i mnogo poruka na društvenim mrežama, a publici je simpatičan iako u serijalu nije pozitivac.

image

Ljubavni trokut na hrvatskoj obali: Matino sa slovenskim kolegama Gajom Filač i Matejem Zemljičem

RTL PROMO

"Priželjkujem uloge negativaca jer su pamtljivi i pokreću radnju. Samo da nije nešto trivijalno i dosadno", ističe Matino, koji preferira televizijske uloge, iako je bio uspješan i u kazalištu. Kao slobodni umjetnik glumio je u HNK Zagreb, Žar ptici, Gavelli, Komediji... S HNK Zadar i Dramom plus je radio Gogoljevu "Kabanicu", koja je 2019. bila nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta, a s Istarskim narodnim kazalištem predstavu "Muževi i žene". U toj je komediji Woodyja Allena odigrao više uloga te 2020. bio nominiran za Zlatni Studio u kategoriji novo lice. Glumio je i u serijalima "Prava žena" i "San snova", gdje je tumačio lik nogometne zvijezde Dizela. Odmalena je želio biti glumac pa je u vrtiću i školi bio u dramskim grupama. Završio je Jezičnu gimnaziju u Makarskoj i nakon nekoliko pokušaja upisao glumu u Zagrebu.

image

Matino voli i glazbu, a sluša sve - od Silvane do Nirvane

MARKO TODOROV CROPIX

"Jack Nicholson mi je super glumac, no s vremenom sam shvatio da nema smisla priželjkivati tuđu karijeru. Uzdam se u sebe i nemam uzora ni idola. Treba biti vjeran sebi", ističe Matino, čije je ime moderna verzija imena njegova djeda Mate, a inače "mattino" na talijanskom znači jutro. Ima smisla i za druge vrste umjetnosti pa u slobodno vrijeme crta i pjeva.

"Pjevam iz duše, a slušam sve - od Silvane do Nirvane", smije se Matino, koji bi volio i pje­­vačku ulogu, jer se u tome još nije okušao.

Linker
05. rujan 2024 11:23