MATEJA SENČIĆ SMOLČAR
Bratska ljubav

Donna Vekić posjetila brata pilota na njegovu radnom mjestu pa objavila slatke fotografije: "Ponosna seka"

Fotografije na Instagramu dosad joj je lajkalo gotovo dvadeset tisuća ljudi, a tenisačica je novom objavom prikupila nove simpatije obožavatelja.

Fotografije na Instagramu dosad joj je lajkalo gotovo dvadeset tisuća ljudi, a tenisačica je novom objavom prikupila nove simpatije obožavatelja.

Tenisačici Donni Vekić (28) obitelj je najveća podrška, kako u karijeri tako i u privatnom životu, a posebno je vezana za svog mlađeg brata Brunu Vekića (25). Koristi svaku slobodnu priliku za druženje s njim, a ovih ga je dana posjetila na njegovu radnom mjestu pilota i to pokazala svojim pratiteljima na profilu na Instagramu.

"Ponosna seka", napisala je uz fotografije na kojima pozira uz Brunu ispred zrakoplova kojim on inače upravlja, kao i u samom kokpitu.

Svi članovi Donnine obitelji su na neki način povezani sa sportom - otac joj se bavio nogometom, mama je bila atletičarka, baka Lidija profesorica tjelesnog odgoja, a i Bruno je svojevremeno bio sportaš no za sebe je odabrao nešto drugačiji put i danas radi kao pilot koji leti kao prvi oficir na komercijalnim letovima tvrtke Air Pannonia.

"Ponosna sam na Brunin trud i uspjehe, radi se o vrlo zahtjevnom i kompleksnom osposobljavanju, što je on s uspjehom završio", izjavila je svojevremeno Donna.

A i ona njega čini ponosnim svojim sportskim uspjesima, pogotovo onima posljednjima, osvojivši srebrnu medalju srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, te drugo mjestu na Wimbledonu. Tenis je počela trenirati prije 22 godine, a državna juniorska prvakinja postala je 2011. Za hrvatsku je Fed Cup reprezentaciju debitirala u veljači 2012. godine, a svoju prvu WTA titulu osvojila je 2014. u Kuala Lumpuru pobijedivši u finalu tada desetu tenisačicu svijeta Dominiku Cibulkovu.

"Tenis sam počela igrati sa šest godina i tada mi je to bila isključivo zabava, nikako odricanje. Što sam bila starija i kako je tenis uzimao maha, počela sam shvaćati da ne mogu raditi sve što poželim jer to možda nije najbolje za moju karijeru. Odabrala sam taj put, imam postavljene ciljeve i, na kraju krajeva, to je moja velika ljubav, pa se u tom kontekstu ništa ne čini preteško", kazala je Donna 2020. godine u intervjuu za Gloriju Glam i dodala da za nju ne postoji ljepši osjećaj od dobivenog meča ili, još bolje, osvojenog turnira.

image

Donna je srebrnu olimpijsku medalju slavila s obitelji

TOM DUBRAVEC CROPIX

"U tom trenutku vidim kako se sav uloženi trud i rad isplaćuje", kaže tenisačica koja je istaknula i da mnogi u tom poslu "vide samo putovanja, lijepe hotele i restorane, a to je tek mali dio popratnog sadržaja. Srž ovog posla su trud, rad, suze i znoj", zaključila je Donna kojoj je velika želja da svom rodnom gradu osigura svu potrebnu tenisku infrastrukturu i pretvori je u - metropolu bijelog sporta.

image

Obitelj Donne Vekić na okupu - mama Brankica, brat Bruno, Donna i tata Igor

IVAN ANGEBRANDT

"Jako sam ponosna na svoju obitelj koja mi je pomogla oko same ideje, koja se rodila još 2020. godine te zahvaljujem svima koji su pomogli pri samoj realizaciji. Posebice hvala gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, koji su od samih početaka uz mene. Ovo je veliki uspjeh i vrlo smo blizu cilja, da Osijek upišemo kao prvi svjetski grad koji će imati sve četiri Grand Slam podloge. Veseli me i podatak da je popunjenost terena čak 97%, što dokazuje da smo ostvarili cilj da se što više mladih zaljubi u ovaj sport i svoje vrijeme provode kvalitetno, kroz sport i druženje", rekla je Donna Vekić.

Linker
15. rujan 2024 11:07