Dušan Bućan i Sara Hdagha

 BILJANA BLIVAJS CROPIX
PUT U NEPOZNATO

Dušan Bućan i Sara Hdagha otkrili su nam čime su umjesto igračaka napunili sobu za kćerkicu koja uskoro stiže - razlog je divan

Prvak dramskog ansambla zagrebačkog HNK i njegova supruga s nestrpljem iščekuju rođenje kćerkice kojoj su već odabrali ime.

Prvak dramskog ansambla zagrebačkog HNK i njegova supruga s nestrpljem iščekuju rođenje kćerkice kojoj su već odabrali ime.

Po stilu života su svjetski putnici i avanturisti, pa i skoro roditeljstvo 48-godišnji glumac Dušan Bućan, prvak Drame ansambla zagrebačkog HNK i njegova 35-godišnja supruga Sara Hdagha, bivši model i pjevačica, zaposlena u Zagrebačkom holdingu, doživljavaju kao još jedan put u nepoznato i novu avanturu.

"Naša kći će biti škorpionka, a na svijet uz to dolazi u godini zmaja, pa poznavatelji horoskopa kažu da možemo očekivati - svašta. Spremni smo na sve izazove, a malena će s obzirom na naš stil života, poput djeteta nomadskih plemena prvo naučiti jahati, a tek potom - prohodati", govori glumac Dušan Bućan, koji ovih dana završava snimanje televizijskog serijala "Metropolitanci". A nakon toga nove obaveze na setu neko vrijeme neće prihvaćati jer se prvih tjedana i mjeseci želi što više posvetiti supruzi i kćeri po povratku iz rodilišta.

U 37. tjednu Sarine trudnoće broje sitno do dana kad će prvi put u rukama zanunati svoju kćerkicu kojoj su već odabrali ime, a ovih dana angažirali su majstore koji imaju pune ruke posla oko uređenja sobe za bebu.

image

Dušan Bućan i Sara Hdagha roditeljstvo smatraju novom avanturom

BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Apsolutno ništa nije spremno, majstor još nije složio ormar zbog čega je soba u kaosu, a Dule me svaki dan obasipa svojim idejama o tome kako bi bilo divno da on sam porodi našu kćer, što mu je velika želja od djetinjstva. Jako ga volim, mislim da je on najbolji suprug na svijetu i da će biti najbolji otac našoj kćeri, ali mu to ipak neću dozvoliti", smije se Sara Hdagha, koja posljednjih tjedana trudnoću sve teže podnosi. Brzo se umara i uspuše se već pri neznatnim naporima, a većinu vremena provodi kod svoje majke, sestre i svekrve u Zagrebu. Razlog je jednostavan: Dušan zbog svojih obaveza po cijele dane izbiva od kuće, a kako je njihovo imanje na pola puta između Pokupskog i Gvozda daleko od grada i prve bolnice, bolje je da bude u Zagrebu ako dođe stani-pani i bude trebalo hitno reagirati.

image

Dušan Bućan i Sara Hdagha kćerkici su već odabrali ime

BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Imam velikog iskustva jer sam odradio svoj tečaj porodništva na drugim sisavcima - konjima, kravama, mačkama, psima..., a sad mi je najveća želja da porodim i Saru, ali ona to ne pristaje. No, tko zna, nikad se ne zna, možda se priroda pobrine da mi se želja i ostvari, a u svakom slučaju ću biti na porodu", smije se Dušan Bućan, koji je sa suprugom kćerkinu sobu uređuje s mnogo ljubavi i pažnje. U njoj nema gotovo nikakvih igračaka, nego mnogo fotografija i dragih uspomena s njihovih silnih putovanja po svijetu, tako da malenoj Zoi otpočetka bude jasno kamo je došla i što je sve u životu čeka.

image

Sara Hdagha odlično podnosi trudnoću

BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Neka odmah zna da je svijet njezina kolijevka, a kako živimo u prirodi, okruženi životinja - konjima, divljom svinjom, psima i mačkama, na rubu šume, igračke joj neće ni trebati", govori Sara Hdagha koja je sa suprugom željno iščekivanu informaciju o trudnoći punih pet mjeseci držala u tajnosti od drugih članova njihovih obitelji, a čak osam mjeseci od javnosti. A kad su je objavili više ništa nisu željeli zadržati za sebe, pa su svima otkrili kako čekaju djevojčicu koju već sad, u maminom trbuhu zovu - Zoa.

"Proces odabira imena započeli smo sistemom eliminacije, a nakon što smo svakakve prijedloge stavili na papir, Dušan je jednog dana samo rekao - a zašto se ne bi zvala Zoa? - i to je bilo - to. Nije tajna da nam se tako zove i kobila, ali naša kći nije dobila ime po njoj, nego zato što Zoa na grčkom znači - život", kaže Sara Hdagha, koja je prvi put na Bućanovu djedovinu na selo stigla sva sređena - našminka, s frizurom i nakitom, u fensi košulji...

image

Dušan Bućan i Sara Hdagha sad imaju i bend

BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Definitivno sam se zaljubio u nju kad sam se vratio u štalu, gdje sam je ostavio samu. Sara je skinula košulju te u majici kratkih rukava lopatom čistila balegu... U tom trenutku sam znao da smo rođeni jedno za drugo", govori Bućan i dodaje kako mu nakon toga više nije zasmetala ni Sarina laž da zna jahati, premda je nakon što je uzjahala jasno vidio da nikad nije držala uzde u rukama.

"Sve je brzo naučila", smije se glumac koji je Saru upoznao nakon što mu je više puta lajkala objave o snimanju dokumentarnog serijal “Konjima do Crnog mora”, koji je napravio s Borisom Veličanom, a prikazivao se na Hrvatskoj televiziji.

"Na kraju sam napisala jako pozitivan komentar, na koji je Dušan stavio lajk, ja dodala još jedan svoj, pa smo tako, lajk po lajk, nas dvoje završili zajedno", smije se Sara, koja je u Hrvatsku s majkom i tri starije sestre iz rodne Libije došla kao 13-godišnjakinja. Njezinoj majci Zoa će biti treće unuče, a njegovim roditeljima - četvrto.

image

Dušan Bućan i Sara Hdagha upoznali su se preko Facebooka

BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Moj 12 godina mlađi brat kojem sam mijenjao pelene, hranio ga i čuvao, je puno produktivniji i za razliku od mene je krenuo na vrijeme. U godinama kad moji vršnjaci postaju djedovi, ja sam na pragu očinstva", smije se glumac, koji je ovih dana sa suprugom Sarom proslavio treću godišnjicu braka. Vjenčali su se u listopadu 2021. u Grožnjanu i otada planiraju proširenje obitelji.

"Oboje smo htjeli smo djecu, ali nismo ništa forsirali... Dogodilo se i nitko sretniji od nas", kaže Sara čija je trudnoća prošla glatko - bez mučnina i posebnih trudničkih zahtjeva.

"Jedino mi se ljeti jako jela lubenica, a sad me uhvatila želja za kiselim... Dule me zafrkava da kasno palim, ali je spreman ispuniti svaku moju želju, pa i kuhati mi usred noći, te otrpjeti sve moje eskapade i nagle promjene raspoloženja", priča Sara.

image

Dušan Bućan i Sara Hdagha žive na selu okruženi šumom

BILJANA BLIVAJS CROPIX

U posljednjim mjesecima trudnoće supružnici su pokrenuli i zajednički glazbeni projekt, te osnovali rock bend Svarog i potpisali ugovor s diskografskom kućom Croatia Records.

Prvi singl "Ogledalo" objavljen je 21. listopada, a u duetu su ga otpjevali Sara i Dušan u pratnji gitarista Gorana Šelera, Tome Vlčeva na bas gitari, Domagoja Holjevca na bubnjevima i Nenada Brkića na klavijaturama.

"Znala sam da je Dule prije pisao neke stvari i gnjavila sam ga tako dugo dok ih nije sve izvukao iz ladice. Ja sam u životu prošla kroz različite bendove, a sad napokon imamo svoj. Zapravo sam osnivanjem benda ispunila svoju najveću trudničku želju", zaključuje Sara Hdagha.

image

Dušan Bućan i Sara Hdagha proslavili su treću godišnjicu braka

BILJANA BLIVAJS CROPIX
Linker
21. listopad 2024 16:21