Kathy Bates

 MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
50 KILOGRAMA LAKŠA

Holivudska zvijezda tek je u 77.-oj otkrila što znači zablistati na crvenom tepihu: "Osjećaj je divan"

Američka glumica Kathy Bates, koja je nagrađena Oscarom za svoju nezaboravnu ulogu u filmu "Misery", zadivila je fanove fizičkom transformacijom i gubitkom 50 kilograma.

Američka glumica Kathy Bates, koja je nagrađena Oscarom za svoju nezaboravnu ulogu u filmu "Misery", zadivila je fanove fizičkom transformacijom i gubitkom 50 kilograma.

S obzirom na broj uloga i nagrada koje je osvojila u svojoj karijeri, čiji se raspon u proteklih više od pola stoljeća mjeri u brojnim kazališnim priznanjima i filmskim nagradama, 76-godišnja američka glumica Kathy Bates trebala bi biti naučena na glamurozna pojavljivanja na crvenim tepisima. No, sve do ove godine slavnoj holivudskoj glumici i dobitnici Oscara za nezaboravnu ulogu u horor komediji "Misery" - u kojoj njezin lik na svoj način brine o životu i zdravlju svog omiljenog pisca ljubavnih romana, svaki izlazak na crveni tepih predstavljao je muku, a ne radost.

Američka glumica od svoje se mladosti, naime, borila s viškom kilograma, pa joj je odabir kreacije u kojoj će se pojaviti na premijerama i dodjelama nagrada, predstavljao noćnu moru i veliku traumu. No, sve se to promijenilo otkako je proteklih godina skinula pedesetak kilograma viška, pa je na nedavnoj dodjeli televizijskih nagrada Emmy u Los Angelesu prvi put u 77. godini života osjetila što to uistinu znači zablistati na crvenom tepihu.

image

Kathy Bates i Skye P. Marshall na dodjeli Emmyja

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

"Nisam mogla suspregnuti suze gledajući svoje fotografije s crvenog tepiha, jer su bile toliko različite od svega što sam ikad u takvim prilikama doživjela. Armanijeva haljina koju sam odabrala s prijateljicom baš mi je dobro pristajala, a na prvi pogled se vidi da sam uživala i osjećala se odlično. Bila je to stvarno prekrasna, posebna večer, nikad je neću zaboraviti", izjavila je glumica, koja je svoje iskustvo podijelila u razgovoru za američki časopis People.

"I to nije bila jedina haljina koja mi je pristajala, prvi put u životu sam mogla birati i odabrala sam po mom mišljenju - najljepšu kreaciju u dizajnerskoj trgovini. Čim sam odjenula dugu večernju tamnoljubičastu haljinu s crnim perlama znala sam da ne moram dalje tražiti", rekla je Kathy Bates, koja je zvijezda CBS-ovog televizijskog serijala "Matlock".

image

Proslavila se ulogom u filmu Roba Reinera "Misery" 1990.

CASTLE ROCK/COLUMBIA/KOBAL/SHUTTERSTOCK

A na promjenu stila života potaknule su je zdravstvene tegobe i savjet nećakinje koja joj je rekla da niti nju roditelji, dok je bila mala, nisu tjerali da pojede sve što je na tanjuru.

"Uvijek mi je rekla da mogu uzdahnuti i reći da ne mogu više, te njezine riječi su mi dale misliti i znala sam da sam nakon svega spremna na radikalnu promjenu", ispričala je Kathy Bates, koja je pobijedila rak jajnika i dojke, zbog čega se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji.

image

Jessica Tandy I Kathy Bates, zvijezde filma ‘Pohane zelene rajčice‘ 1991.

ITV/SHUTTERSTOCK

Osim toga prije sedam godina joj dijagnosticiran i dijabetes tipa 2, što ju je iskreno potreslo i prestrašilo. "Znala sam da moram promijeniti navike i način prehrane, a hrana mi je dotad bila jedina utjeha. Hranila sam se užasno i u sebe trpala hamburgere, pizzu, slatkiše i nalijevala se gaziranim pićima", priznala je glumica koje je svoju tjelesnu transformaciju završila - pedesetak kilograma lakša.

Posljednjih desetak kilograma izgubila zahvaljujući "čudesnom" lijeku Ozempicu, kojim drži pod kontrom svoju šećernu bolest, a sad prvi put u životu razmišlja i o tome da počne redovito vježbati.

image

Njezin lik u filmu "Misery" na svoj način skrbi o životu i zdravlju omiljenog pisca ljubavnih romana

SNAP/SHUTTERSTOCK

"To je sljedeća stvar u mom dnevnom rasporedu. Nabavila sam kućnu traku za trčanje i loptu za pilates. Plan je da počnem pomalo, a dalje ću vidjeti... Sve dakako ovisi i o novim poslovnim ponudama i danima provedenim na snimanju, koja su prilično naporna. Sigurno se u svojim godinama neću spremati za nastup na olimpijskim igrama", smije se Kathy Bates, koja je zahvaljujući fizičkoj transformaciji pobijedila mnoge svoje strahove i depresivna stanja.

"Jednostavno se bolje osjećam, o nekim stvarima više ne želim razmišljati jer ne dozvoljavam crnim mislima da mi opet zarobe um. I to je fantastično", zaključuje glumica.

image

Kathy Bates je u lipnju proslavila 76. rođendan i to 50 kilograma lakša

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Linker
13. listopad 2024 12:56