Ralph Fiennes na londonskoj premijeri filma ‘Conclave‘

 DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK
Prepoznajete li ga?

Holivudski miljenik zablistao u trileru o tajnama Vatikana, a privatni život žrtvovao je - neobuzdanom libidu

Engleski glumac Ralph Fiennes zvijezda je filma "Konklava", a proslavio se ulogama u "Schindlerovoj listi" i filmskom serijalu o Harryju Potteru.

Engleski glumac Ralph Fiennes zvijezda je filma "Konklava", a proslavio se ulogama u "Schindlerovoj listi" i filmskom serijalu o Harryju Potteru.

Nije tajna da je engleski glumac Ralph Fiennes, koji će u prosincu proslaviti 62. rođendan, jedan od miljenika Hollywooda, ali i kritičara. Svoje glumačko umijeće ponovno je dokazao u trileru "Konklava", čija se radnja - kako mu samo ime kaže - u vatikanskoj Papinskoj palači, službenoj rezidenciji poglavara katoličke crkve. Palača je zapravo kompleks zgrada koju čini papinski apartman, uredi Katoličke crkve, kapele, Vatikanski muzeji i Vatikanska knjižnica, a uključuje više od tisuću prostorija, uz ostale Rafaelovu sobu i Sikstinsku kapelu.

Kako god, Ralph Fiennes u filmu "Konklava" igra glavnu ulogu kardinala Thomasa Lawrencea, zaduženog za organizaciju konklave na kojoj će se izabrati nasljednik preminulog pape. Pritom otkriva pokojnikovu tajnu koja bi mogla presudno utjecati, što poljulja njegova osobna i moralna uvjerenja.

image

Potpis Ralpha Fiennesa je dragocjena uspomena za njegove obožavatelje

DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK

Film u kina stiže potkraj listopada, a englesku premijeru doživio je ovih dana u Londonu, gdje se okupila kompletna ekipa predvođena Ralphom Fiennesom, Stanleyjem Tuccijem, Isabellom Rosselini i Edwardom Bergerom.

Ralph Fiennes proslavio se nezaboravnim ulogama u brojnim filmovima, a anale sedme umjetnosti se upisao naslovnom ulogom u "Schindlerovoj listi" i ulogom Voldemorta u filmskom serijalu o "Harryju Potteru". Njegovo osobno bogatstvo danas se procjenjuje na 50 milijuna dolara, a tko će ga naslijediti slavni glumac objavit će u oporuci, jer bioloških nasljednika - nema.

image

Ekipa filma ‘Conclave‘: Ralph Fiennes, Isabella Rossellini, Stanley Tucci i Edward Berger

DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK

Svoj ljubavni i privatni život žrtvovao je neobuzdanom libidu zbog kojeg mu je propao jedini brak s engleskom glumicom Alex Kingston, koju je upoznao dok su oboje studirali na Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti. Vjenčali su se 1993. na desetu godišnjicu svoje veze, a razveli 1997., kad je Alex Kingston iz medija saznala za njegovu aferu s glumicom Francescom Annis. Alex Kingston se nakon njihova razvoda proslavila ulogom u američkom televizijskom serijalu "Hitna služba", a vezi s Francescom Annis presudila je Fiennesova afera s rumunjskom pjevačicom Cornelijom Crisan.

Prije sedamnaest godina glumac je bio zvijezda seks skandala sa stjuardesom na letu australskog avioprijevoznika Qantasa, a njihovi zahodski doživljaji bili su tema brojnih skečeva na australskoj televiziji.

image

Ralph Fiennes i Juliette Binoche u filmskoj adaptaciji ‘Orkanskih visova‘ 1992.

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

"Ralph si ne može pomoći, jednostavno mora imati svaku ženu koja mu se svidi. A rijetke ostanu imune na njegov muževni šarm", govore izvori iz glumčevog kruga i dodaju da je zbog toga imao problema u nekim fazama svoje inače superuspješne karijere. U Hrvatskoj je najduže boravio kao poseban gost 59. festivala igranog filma u Puli 2012., a tada je pažnju privlačio dugačkom bradom, koju je pustio pripremajući se za ulogu Charlesa Dickensa u filmu "The Invisible Woman", te nazočio projekciji svog redateljskog prvijenca "Koriolan" u Areni.

image

Ralph Fiennes, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint i Tom Felton na njujorškoj premijeri filma ‘Harry Potter i darovi smrti: Prvi dio‘ 2010.

SHUTTERSTOCK

Ralph Fiennes je najstariji od sedmero djece svojih roditelja, koji su živjeli boemski i 14 puta u 14 godina se selili tijekom njegova odrastanja. Njegov otac Mark Fiennes bio je poljoprivrednik zakupac, koji je sanjao o karijeri fotografa, a majka je pisala romane.

"Stalno je falilo novaca, a ne pamtim kad smo od roditelja dobili darove za Božić. No, zato ljubavi nije nedostajalo, kao i knjiga za čitanje i slobode za igru u prirodi. Osim toga, mama mi je stalno čitala Shakespearea i to je bio razlog zašto sam se odlučio za glumu", ispričao je Ralph Fiennes koji se nakon studija proslavio kao šekspirijanski glumac, a tek u tridesetim godinama je započeo televizijsku i filmsku karijeru.

U stanci snimanja filma "Konklava" u Rimu lani je snimljen s Ameliom Richards, pripadnicom britanskog visokog društva, poznatom po vezi s Jamesom Lindsayem, sinom jedne od najboljih prijateljica kraljice Camille. No, glumac taj događaj nije želio komentirati, jer nakon svih privatnih katastrofa svoj ljubavni život već godinama drži samo za sebe.

image

Osobno bogatstvo Ralpha Fiennesa procijenjuje se na 50 milijuna dolara

DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK
Linker
12. listopad 2024 19:49