Marcelo Brozović na oproštaju je za uspomenu dobio dres s brojem 99, a čestitali su mu predsjednik HNS-a Marijan Kustić i Stipe Pletikosa, koji obnaša funkciju tehničkog direkora HNS-a

 PA WIRE/PA IMAGES/PROFIMEDIA
DRES S BROJEM 99

Legendarni vratar Stipe Pletikosa uveličao oproštaj Marcela Brozovića uz ovacije navijača na stadionu u Maksimiru

Vezni igrač hrvatske reprezentacije za uspomenu je od Hrvatskog nogometnog saveza dobio dres s brojem 99 jer je toliko utakmica odigrao za nacionalnu vrstu.

Vezni igrač hrvatske reprezentacije za uspomenu je od Hrvatskog nogometnog saveza dobio dres s brojem 99 jer je toliko utakmica odigrao za nacionalnu vrstu.

Uoči utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Škotske legendarni veznjak vatrenih Marcelo Brozović pred navijačima na Maksimiru se i službeno oprostio od kolega s kojima je nizao nevjerojatne uspjehe, osvojivši titulu viceprvaka svijeta u Rusiji 2018., brončanu medalju u Katru 2022., te drugo mjesto u Ligi nacija lani.

Za uspomenu su mu Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i legendarni vratar Stipe Pletikosa, tehnički direktor HNS-a darovali dres s brojem 99, jer je legendarni Broz toliko utakmica upisao u reprezentativnom dresu, a navijači su ga ispratili ovacijama.

Da odlazi objavio je sredinom kolovoza, nakon što su mu se slegli dojmovi s Europskog prvenstva u Njemačkoj, posljednjeg velikog natjecanja koje je odigrao u kockastom dresu. Javnosti se tada obratio pismom u kojem je iznio svoje emocije i razmišljanja, te je zahvalio svim svojim izbornicima, suigračima i navijačima.

image

Marcelo Brozović je ljubimac navijača

ANTE CIZMIC CROPIX

"Poznajete me dovoljno dobro da znate kako nisam od puno riječi, pa bi zapravo za ovo oproštajno pismo bila dovoljna i samo jedna brojka - 99. Toliko sam puta imao čast nastupati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, i s tim brojem ću završiti reprezentativnu karijeru. Natjecateljski debi protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu. Srebrna medalja u Rusiji. Brončana medalja u Kataru. Srebro u Rotterdamu. Dočeci nakon svjetskih medalja. Puno slatkih, velikih i dramatičnih pobjeda, ali i neki bolni porazi. Puno klizećih startova i još više pretrčanih kilometara. To su najupečatljivije, najdraže i najposebnije uspomene mojeg nogometnog života i beskrajno sam zahvalan što sam imao privilegiju biti dio ove ekipe.

image

Suigrači i prijatelji Marcelo Brozovič i Luka Modrić

ANTE CIZMIC CROPIX

Nemoguće se u ovakvom pismu zahvaliti svakome pojedinačno, jer u nogometnom životu morate imati sreću biti okruženi s puno kvalitetnih ljudi da biste uspjeli, od trenera preko suigrača do liječnika, fizija, ekonoma i svih ostalih. A u hrvatskoj reprezentaciji su - najbolji od najboljih.

Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svim izbornicima, od Nike Kovača koji mi je prvi dao priliku, preko Ante Čačića s kojim smo igrali odličan nogomet u Francuskoj do Zlatka Dalića s kojim smo ostvarili nezapamćene i izvanredne uspjehe. Hvala njima i svim članovima stožera, kao i ekipi iz Saveza, jer svi zajedno pomažu u kreiranju tog pobjedničkog, ugodnog i obiteljskog ozračja u reprezentaciji.

image

Marcelo Brozović sa suprugom Silvijom

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV CROPIX

Velika hvala ide mojoj obitelji i najbližim ljudima jer su mi uvijek bili najvažnija potpora. Sretan sam što sam i s njima mogao dijeliti te najveće trenutke u povijesti hrvatskog nogometa, kao i s navijačima koji su živjeli, slavili i tugovali zajedno s nama - hvala vam na podršci, posebno kada je bilo teško.

image

Domagoj Vida, Marcelo Brozović i Luka Modrić zajedno su slavili mnoge pobjede

GORAN MEHKEK CROPIX

Iz puno razloga je teško reći zbogom reprezentaciji, ali zbog jednog razloga sam se lomio ovako dugo. Teško je reći zbogom ekipi, teško je reći zbogom Luki i Kovi, s kojima sam toliko toga prošao, s kojima sam se na terenu poznavao u dušu i s kojima je bio nevjerojatan gušt igrati. I svima ostalima, mladima i starijima, jer smo znali kako ići sto posto na terenu, a kako se zaj****** izvan terena. Znam koliko će mi sve to nedostajati: svaki obrok, priprema za trening, napetost prije utakmice, ponos kada zasvira Lijepa naša, emocija kada s navijačima slavimo velike pobjede, i onaj obični ponedjeljak kada se okupimo, vidimo prvi puta nakon mjesec-dva, zagrlimo i nastavimo gdje smo stali prošli puta.

image

Na Europskom prvenstvu 2024. branio je boje Hrvatske

ANTE CIZMIC CROPIX

No, karavana mora dalje, a mi koji odlazimo ostajemo najveći navijači. Hrvatska ima i imat će i dalje sjajnu ekipu, starije koji će voditi kao do sada, i mlađe koji su gladni, kvalitetni i željni nastaviti niz velikih uspjeha. Pitat će se netko, ‘pa tko je tako lud da se oprosti baš s 99 nastupa?‘ To je više nego sam ikad mogao priželjkivati, a pritom je bilo bolje i uspješnije nego sam ikad mogao sanjati. I zato, tih devedeset devet je baš, onako, epic! Voli vas Broz", napisao je Marcelo Brozović, igrač saudijskog prvoligaša Al Nassra, u kojem prema ugovoru zarađuje nešto manje od 30 milijuna eura godišnje.

image

Pažnju svjetske javnosti privukao je tetovažom bombe na vratu

ANTE CIZMIC CROPIX

Uvjete kakve je dobio u Saudijskoj Arabiji nitko mu drugi nije mogao ponuditi, pa je Marcelo Brozović trenutačno najbolje plaćeni hrvatski nogometaš u povijesti te za vlastitu budućnost, kao i za egzistenciju svoje djece, kćeri Aurore, koja je proljetos proslavila sedmi rođendan, i sina Rafaela, koji u listopadu slavi peti, ne mora strahovati.

image

Marcelo Brozović svako ljeto s obitelji i prijateljima provodi na Jadranu

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV CROPIX
Linker
12. listopad 2024 20:38