Michelle Pfeiffer i David E. Kelley

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Poslije 31 godine

Michelle Pfeiffer nikad nije htjela raditi sa svojim slavnim suprugom - dosad. Glumit će u njegovoj seriji s Nicole Kidman

Imala je dobar razlog zbog kojeg nije htjela dijeliti set s mužem, piscem serija ‘Ally McBeal‘, ‘Pravda za sve‘ i ‘Male laži‘, no ipak ju je uspio nagovoriti da se iduće godine udruže na intrigantnom projektu.

Imala je dobar razlog zbog kojeg nije htjela dijeliti set s mužem, piscem serija ‘Ally McBeal‘, ‘Pravda za sve‘ i ‘Male laži‘, no ipak ju je uspio nagovoriti da se iduće godine udruže na intrigantnom projektu.

Jedna od najljepših američkih glumica, Michelle Pfeiffer, ne javlja se baš često na društvenim mrežama. Baš zato ne čudi što je njena izjava kako će prvi put u više od tri zajednička desetljeća, surađivati sa suprugom Davidom E. Kelleyjem - postala viralna. Objava koju su prenijeli svjetski mediji u međuvremenu je nestala, a zamijenila ju je fotografija članka s Deadlinea, o novoj seriji i njenoj prvoj suradnji sa suprugom.

Trebale su proći godine da samozatajna holivudska glumica pristane raditi s jednim od najpoznatijih američkih televizijskim pisaca i producenta koji joj je, eto, suprug. Sada je, napokon, promijenila mišljenje zbog zajedničkog projekta, serije "Margo‘s Got Money Troubles" za AppleTV+.

"2025. već je sjajno počela! Uzbuđena sam što sam što sam se pridružila tako nevjerojatnom društvu", napisala je u objavi na Instagramu i označila kolegice s kojima će dijeliti set, Elle Fanning i Nicole Kidman, te produkcijsku kuću svog supruga, prenosi Fox News.

image

Michelle Pfeiffer će prvi put surađivati sa suprugom

AFF-USA/SHUTTERSTOCK

Zašto nije htjela raditi s mužem o kojem je ne jednom rekla da "nitko ne piše bolje za žene od njega"? Stvar je u tome da je vjerovala da bi im to moglo ugroziti brak. Razumijevanje, poštovanje i ljubav koju od vjenčanja 1993. dijeli sa suprugom, bili su joj važniji od karijere.

"Vidjela sam puno parova za koje se činilo da imaju stvarno sjajan brak, a zatim su radili zajedno i sljedeće godine podnijeli bi zahtjev za razvod", pojasnila je 2021. za The New Yorker. Da rad sa suprugom nije dobra ideja, ponovila je i prošle godine prilikom gostovanja u "The Tonight showu" Jimmyja Fallona. Nije rekla zašto je sada promijenila mišljenje, no javnost je oduševljena. Mnogo se očekuje od suradnje vrlo uspješnog pisca i scenariste koji je, zapravo, završeni odvjetnik i glumice poznate po filmovima "Lice s ožiljkom", "Udana za mafiju" te "Doba nevinosti". Dodajmo i to da je Kelley autor je ili producent serija "Pravda za sve", njenog spin-offa "Bostonsko pravo", "Ally McBeal" te "Male laži" stoga bi njegov rad na projektu za AplleTV+ prema istoimenoj knjizi američke autorice Rufi Thorpe, mogao biti još jedan televizijski hit.

image

S Alom Pachinom u filmu ‘Lice s ožiljkom‘ koji joj je otvorio vrata Hollywooda

UNIVERSAL/COURTESY EVERETT COLLECTION

U seriji se radi o mladoj majci koja jedva spaja kraj s krajem. Kad joj otac s kojim godinama nije imala kontakt, ponudi pomoć, ona radije otvara račun na platformi OnlyFans prihvaćajući samo njegove savjete o javnim nastupima temeljenim na profesionalnom hrvanju, čime se davno bavio. Mlada žena postaje jako uspješna, ali se na kraju pita ima li internetska slava previsoku cijenu? Uloga mlade majke pripala je Elle Fanning koja će uz Nicole Kidman i Michelle Pfeiffer biti jedna od izvršnih producentica.

Treba reći i to da glumica poznata po ulozi destruktivne, otrovne majke u drami "Bijeli oleander", posljednjih godina prihvaća sve više televizijskih uloga gdje 66-godišnjoj glumici nude uloge koje ju ispunjavaju i "izvlače" iz nje gotovo kameleonsku sposobnost prilagoditi se ulozi, umjesto da ulogu, poput mnogih zvijezda, prilagodi sebi. Nedavno je tumačila ulogu Betty Ford u Showtimeovoj seriji "The First Lady", dobila je nominacije za Emmy i Zlatni globus za svoj rad u HBO filmu "Čarobnjak laži", piše Variety. Tijekom karijere započete 1978. triput je nominirana za nagradu Američke filmske akademije, nakon što je snimila hit "Opasne veze" te filmove "Fantastičnu braća Baker" i "Polje ljubavi".

image

Sa suprugom 1996., tri godine poslije vjenčanja

DAVE LEWIS/SHUTTERSTOCK

I njena bi ljubavna priča s Davidom E. Kelleyjem mogla postati predložak za film. Sudbonosno "da" izrekli su, naime, nakon samo deset mjeseci veze. Njihov prvi susret također je bio nesvakidašnji: početkom devedesetih njihova zajednička prijateljica, filmska producentica Kate Guinzburg, organizirala im je spoj na slijepo.

"Bila sam nekako nervozna. Imala sam nekoliko loših spojeva na slijepo i zaklela sam se da to više neću raditi, ali moja najbolja prijateljica rekla je: ‘Molim te, samo ovaj posljednji put, upoznaj Davida Kelleyja‘", ispričala je u intervjuu Jimmyju Fallonu. Pokazalo se da je prekrasna glumica, koja je iza sebe imala prolali brak s glumcem Peterom Hortonom, odmah zapela za oko dvije godine starijem Kelleyju: javio joj se već idućeg tjedna i pozvao ju van, potom su otišli na još jedan spoj i tako je počela jedna od najsretnijih ljubavnih priča u zabavljačkoj industriji.

image

Scena iz ljubavnog filma ‘Doba nevinosti‘ u kojem joj je partner bio Daniel Day-Lewis

COLUMBIA PICTURES/COURTESY EVERETT COLLECTION

Dodajmo i to da su prije vjenčanja posvojili kćer Claudiju Rose kojoj je danas 31 godina (glumica je započela proces posvajanja prije nego što se zaljubila u supruga), a 1994. rodio im se sin John Henry. Kad se razgovor s Fallonom u popularnom talk showu poveo o toma kako su uspjeli sve te godine ostati sretni, rekla je: "Oboje smo žestoki dok radimo, pa kad dođem kući, a imala sam loš dan i uzrujana sam zbog nečega, želim da on bude na mojoj strani jer nije čuo drugu".

Na kraju je dodala u šali da je taj "recept" kroz impresivan bračni staž dokazao svoju vrijednost. Vidjet ćemo kako će stvari funkcionirati nakon što snime najavljenu seriju.

Linker
25. rujan 2024 19:02