Matea Smolčić Senčar
PRIČA O USPJEHU

Nenadmašna Sandra rekordno zlato posvetila suprugu: "Ovo je prvo za našu obitelj"

Naša najbolja atletičarka i jedna od najtrofejnijih u "kraljici sporta", rekordno sedmo zlato na Europskom prvenstvu izdvojila je kao najposebnije dosad.

Naša najbolja atletičarka i jedna od najtrofejnijih u "kraljici sporta", rekordno sedmo zlato na Europskom prvenstvu izdvojila je kao najposebnije dosad.

U dugom nizu osvojenih nagrada, naša najbolja atletičarka Sandra Elkasević napokon ima najdraže priznanje. Dosad je vlasnica dvaju zlata s Olimpijskih igara, dvostruka svjetska prvakinja te sedmerostruka pobjednica Dijamantne lige, dvojila što izdvojiti iz impresivnog niza odličja, no ove subote, 8. lipnja, dogodio se i taj trenutak. Sandra je bez razmišljanja odabrala te večeri osvojeno zlato, sedmo zaredom na Europskom prvenstvu, kao najposebnije dosad.

image

Sandra je osvojila rekordno sedmo zlato

ANDREAS SOLARO AFP

"Prvo za našu obitelj. Izbacila sam emocije jer mi je ovo prva medalja pod prezimenom Elkasević, kao da sam nova cura u gradu. Osvojila sam ih šest pod prezimenom Perković, a ovo je prvo za našu obitelj. Zlato posvećujem njemu", rekla je naša najtrofejnija sportašica poslije pobjede. Svog trenera i supruga Edisa Elkasevića upoznala je kad joj je bilo samo 15 godina, ali ljubav se rodila nekoliko godina kasnije i od tada su nerazdvojni.

image

Sandra je priznala da joj ova medalja posebno mnogo znači jer je prva s novim prezimenom

ANDREAS SOLARO AFP

"Tada nismo krenuli u neku ljubavnu romansu, ali s 21 godinu ja sam se nekako malo zaljubila u njega, on se zaljubio malo u mene. Tako je to nešto krenulo. Tada sam osvojila prvo olimpijsko zlato, počeli su ti neki veliki uspjesi. Još sam bila dijete, ne možeš se s 22 godine nositi s olimpijskim zlatom i ponašati kao što se ponašam danas kad sam zrela i odgovorna. Mlad i lud, uzeo si olimpijsko zlato i partijao bi do jutra, onda imaš tu osobu koja je tu u tvom životu kad ti odrastaš. On me zna i najbolju i najgoru", ispričala je Sandra za IN magazin kako je izgledao njihov ljubavni početak.

Činjenicu da su toliko dugo opstali kao par čija je ljubav 31. prosinca 2023. okrunjena brakom u Zagrebu, Sandra pojašnjava time da ju Edis ne osuđuje kad je najgora, niti ju pretjerano hvali kad je najbolja. Bivši atletičar, odnosno bacač kugle i osvajač zlata na Mediteranskim igrama 2005. koji ju trenira od 2013., i privatno bude pomalo "trener".

image
Matea Smolcic Sencar/Gloria

"Ima on te trenerske crte i u privatnom životu. On razumije, nikad neće napadati, uvijek prvo nađe sve razloge zašto se nešto dogodilo i onda donese zaključak. Mislim da se poštujemo, kako ja njega poštujem na terenu i izvan terena, da on isto tako mene poštuje na obje stavke. Zato nas dvoje idemo naprijed. Zato nas dvoje možemo! Kad se razdvojimo na dva sata, ja dođem puna dojmova, kao da nas nije bilo tri dana. Povezani smo, on mi je najbolji prijatelj, životni partner, trener, sve u jednom", ispričala je u intervjuu.

image

Zlatni par - Sandra i Edis Elkasević

Vedran Peteh/ Cropix

S obzirom na to da ostvaruju čuda u zahtjevnom, profesionalnom sportu i pritom su partneri u privatnom životu, mnoge zanima kako Sandra Elkasević uspijeva održati ravnotežu između dva podjednako važna "terena".

image

Sandra Perković vjenčanje

MIHOCISTUDIOS

"Krenuli smo u našu poslovnu suradnju iz ljubavne. Ušli smo svjesno u to i znali smo što nas čeka. Mogu biti bezobrazna i reći da smo više bili trener i sportašica nego cura i dečko. Imali smo uspone i padove, ali na svu sreću sad je sve u redu i sad sve ide kako treba. Dogovorili smo se da je on šef na terenu, a ja u kući i savršeno funkcionira", rekla je sportašica koja je sve detalje oko vjenčanja otkrila za Gloriju.

image

Sandra Perković, Edis Elkasović

MIA BUVA

"Edis i ja zaručili smo se 31. prosinca 2022. u Londonu, našem gradu, a kad su se slegle emocije, odmah smo odlučili da će nam vjenčanje biti 31. prosinca 2023. Taj datum je pao u nedjelju, a u ponedjeljak smo postali muž i žena. Dobro je poznato da životne odluke kreću ili od ponedjeljka ili od 1. siječnja, a nama je bilo oboje pa smo toga dana odlučili okrenuti novu stranicu u našim životima. Dugogodišnju vezu i ljubav okrunili smo brakom, a s najmilijima ušli i u Novu godinu. Stresa nije bilo jer smo s organizacijom krenuli na vrijeme, imali smo jasne želje i odabrali najbolje ljude u svojim branšama. Oni su nam pomogli organizirati i realizirati sve zahtjeve kako bismo imali savršen dan pa je na kraju sve bilo baš onako kako treba".

Da je doista tako, dokazuje "prvo obiteljsko zlato" kojim se Sandra Elkasević, rekordna sedmerostruka europska prvakinja, upisala u povijest. I da, vjenčani buket koji je tobože toliko jako bacila na terasi hotela Esplanade, gdje su imali pir, da su ga tražili kod koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, ipak je "pronađen".

"Za sve koji su se pitali, buketić je doslovno završio u Ljubljani", izjavila je jedna od najljepših mladenki te sezone vjenčanja, čija su dvije vjenčane haljine, dizajn Matije Vujice, ostavljale bez daha.

"Prvi ples je bio čaroban. Pjesma "Perfect" Eda Sheerana od riječi do riječi opisuje naš odnos i međusobnu ljubav. S mentorom iz showa "Ples sa zvijezdama" Markom Mrkićem gotovo smo dva mjeseca vježbali koreografiju, a kad smo sve složili, odlučili smo promijeniti ples. Bila je to avantura i za nas i za Marka, ali predivno smo to odradili", otkrila je za Gloriju zagrebačka sportašica koja je u ranijem intervjuu priznala i kako bi voljela nakon vjenčanja postati mama.

"Bilo bi idealno kad bih postala mama nakon što se Edis i ja vjenčamo. Nakon porođaja planiram nastaviti karijeru, kao i mnoge druge atletičarke, no treba vidjeti kako će se tijelo ponašati. Obožavam djecu, no tražim i disciplinu jer mi se čini da su današnji roditelji previše popustljivi. Moja mama Vesna nikad nije vikala na mene, dovoljno je bilo samo da me pogleda pa da se smirim. Najgora kazna bila mi je kad bih morala mirno sjediti za stolom dok se druga djeca igraju", poručila je tada Sandra.

Linker
19. rujan 2024 23:41