CINZIA CAMELA/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK
Prava ljubav

Nitko im nije davao šanse: Par koji je zbog razlike u godinama izazivao zgražanje slavi desetu godišnjicu

Jimmy Page, kojeg je cijeli život pratila fama ženskara, mir je pronašao sa 70 godina uz danas 35-godišnju Scarlett Sabet, pjesnikinju koja po ocu ima iranske krvi i s kojom dijeli svoj viktorijanski dvorac u Kensingtonu.

Jimmy Page, kojeg je cijeli život pratila fama ženskara, mir je pronašao sa 70 godina uz danas 35-godišnju Scarlett Sabet, pjesnikinju koja po ocu ima iranske krvi i s kojom dijeli svoj viktorijanski dvorac u Kensingtonu.

Iako im skoro nitko nije davao šanse zbog razlike u godinama, glazbenik Jimmy Page, osnivač kultnog benda Led Zeppelin, ove godine slavi desetu godišnjicu ljubavi sa 35-godišnjom pjesnikinjom Scarlett Sabet. Slavnog glazbenika i autora najvećih hitova Led Zeppelina koji je u siječnju proslavio 80. rođendan, crvenokosa ljepotica duge kovrčave kose koja djeluje kao da je došla iz nekih renesansnih vremena, očarala je preko svojih stihova.

Kako je prije nekoliko godina izjavila za britanski magazin Tatler, to se dogodilo u knjižari World‘s End Bookshop u King‘s Roadu gdje je prvi put javno čitala svoje pjesme. Vidjevši gužvu i lijepu pjesnikinju koja se tada bavila i glumom, Page je ušao u knjižaru, a nakon njezinog čitanja koje je publiku ostavilo bez riječi, prišao joj je i tiho rekao: ‘‘Tvoje pjesme režu poput noža.‘‘

image

Ljubav je to koja ne poznaje granice

CINZIA CAMELA/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

No, nije to bila ljubav na prvi pogled, barem ne s njezine strane. Njegov kompliment ju je dirnuo i bio poticaj zbog kojeg je odlučila zanemariti glumu i u potpunosti se posvetiti pisanju. No njegov renome ženskara bio joj je prilično odiozan. Prvih mjeseci bili su samo prijatelji koji bi se sreli više slučajno nego namjerno, no iskusni roker sigurno je imao plan. Nije bio na glasu niti kao pretjerano moralan tip, zaveo je Krissy Wood, ženu Ronija Wooda u periodu kada su bili dobri prijatelji. U njegovoj ložnici ‘‘gostovale‘‘ su brojne manekenke, glumice, pjevačice, njih više od tridesetak za koje se javno zna, dvaput je bio u brakovima i ima petero djece. Naravno, sve njegove afere i skandale pratili su i medijski napisi koji nisu promakli romantičnoj Scarlett. Ipak, nekoliko slučajnih susreta na ulici vodili su prema prvoj kavi, zatim ručku i druženju. I malo po malo, Scarlett je umjesto u knjižari sve više sa svojim laptopom vrijeme provodila u njegovom dvorcu gdje se ubrzo i preselila. Vezu su započeli u kolovozu 2014. i čini se da je to najozbiljnija veza u kojoj je Jimmy Page ikada bio.

image


Scarlett i Jimmy Page sa Sally i Ronnijem Woodom kojem je sedamdesetih preoteo ženu

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Za magazin Tatler otvorili su i vrata svog doma, dvorac Town House napravljen od crvene cigle u londonskoj ulici Melbury, dobro znanom odredištu fanovima benda Led Zeppelin koji je Page ‘‘preoteo‘‘ Davidu Bowieju i kupio ga 1972. za 350 tisuća funti.

Danas je slavni viktorijanski dvorac njihov zajednički dom, kuća je puna umjetnina, a navodno s njima žive i - duhovi. Kako je Scarlett rekla, postoji neka čudna energija u kući i da iako su neki tvrdili da je dvorac i uklet, ona i Jimmy osjećaju samo pozitivnu energiju.

image

Dom Jimmyja Pagea: Tower House, viktorijanski dvorac izgrađen krajem devetnaestog stoljeća

TONY KERSHAW/SWNS/PROFIMEDIA

Kada je njihova veza početkom 2015. izašla na vidjelo, tada 25-godišnja pjesnikinja priznala je da je bila užasnuta i preplašena tolikim interesom medija. Tada je radila kao konobarica u Chelsea Arts Clubu, privatnom klubu gdje su se sakupljali slavnu umjetnici i jedan dan na recepciji ju je dočekao telefonski poziv uznemirenog člana kluba. Rekao je kako ga je ispred ulaza zaustavio novinar iz nekog tabloida, pokazao mu njenu sliku i pitao ga je li ju pozna. ‘‘Što si to napravila da oko kluba hodaju novinari?‘‘, pitao ju je iznervirano. Od tada joj je Page plaćao čuvara koji bi ju pratio na posao, a njihova veza bila je skoro svakodnevno u britanskim medijima.

image

Njegove najdraže žene -sa kćekom, fotografkinjom Scarlet Page i djevojkom Scarlett Sabet

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Uglavnom se raspredalo o njihovih 45 godina dobne razlike. Scarlett je rekla da ju je tada bilo neopisivo sram, mislila je da joj je život zapečaćen, no ipak nije odustala od svog, mnogima neobičnog ljubavnog izbora. Sada je puno samopouzdanija i o svojoj ljubavi otvoreno govori, a kaže da boljeg i zgodnijeg partnera koji joj je prijatelj i koju ju svakodnevno nasmijava nije mogla pronaći.

Linker
05. rujan 2024 11:29