Gennaro Gattuso i Monica Romano

 MARILLA SICILIA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
30 godina ljubavi

Novi trener Hajduka o samozatajnoj supruzi: "Monica je glavna u kući, zabranila mi je da odem u Argentinu"

Talijan Gennaro Gattuso sa splitskim klubom potpisao je ugovor do lipnja 2026., a na Poljud bi trebao stići već idućeg tjedna na početak priprema za novu sezonu.

Talijan Gennaro Gattuso sa splitskim klubom potpisao je ugovor do lipnja 2026., a na Poljud bi trebao stići već idućeg tjedna na početak priprema za novu sezonu.

Gennaro Gattuso, bivši legendarni talijanski nogometni reprezentativac, novi je trener Hajduka. Četrdesetšestogodišnjak je sa splitskim klubom ugovor potpisao do lipnja 2026., a na Poljud bi trebao stići već idućeg tjedna na početak priprema za novu sezonu kada da će ujedno biti i službeno predstavljen. Tijekom svoje nogometne karijere, kao igrač je osvojio brojne trofeje pa je tako bio svjetski prvak s Italijom 2006., osvajač Lige prvaka s Milanom 2003. i 2007., dvostruki osvajač Serie A, UEFA Superkupa te talijanskog Superkupa, a osvojio je i Svjetsko klupsko prvenstvo. Njegova trenerska karijera također je raznolika. Počeo je u Sionu, gdje je i završio svoju igračku karijeru, a kasnije je bio trener u Napoliju, Fiorentini, Valenciji te Marseilleu.

image

Gennaro Gattuso za talijanski Milan igrao je od 1999. do 2012., a suigrač mu je bio i legendarni ukrajinski nogometaš Andriy Shevchenko

PACO SERINELLI/AFP/PROFIMEDIA

Za razliku od njegove karijere, njegov privatan život javnosti je manje poznat. Naime, i sam Gattuso rijetko govori o svojoj obitelji pa tako mnogi ne znaju kako je već 20 godina u braku s talijanskom spisateljicom Monicom Romano, 45-godišnjom Škotlanđankom talijanskog podrijetla koju je upoznao 1997. Njezin otac Mario Romano bio je istaknuti i uspješni ugostitelj koji je ostavio trajno nasljeđe u svijetu kulinarstva, a njezina sestra Carla poznata je televizijska voditeljica.

Kako je nogometaš otkrio jednom prilikom, svoju je suprugu upoznao u talijanskom restoranu O Sole Mio u Glasgowu, a između njih se odmah rodila ljubav. Od toga se trenutka nisu odvajali, a sudbonosno "da" jedno su drugome izrekli 2004. U braku su dobili i dvoje djece, 19-godišnju kćer Gabrielu i 16-godišnjeg sina Francesca, koji se također bavi nogometom. Bivši nogometaš priznao je i kako njegova supruga vodi glavnu riječ u kući, a navodno mu je 2012. zabranila da potpiše za argentinski klub Boca Juniors.

"Malo mi je nedostajalo da 2012. odem tamo, ali mi je supruga Monica, koja je inače glavna u našoj kući, to zabranila. Naime, naša djeca su tad bila još jako mala i to jednostavno nije bila dobra situacija za odlazak u Argentinu", rekao je Gattuso svojedobno u intervjuu za argentinski Fox Sports.

image

Novi trener splitskog kluba s talijanskom spisateljicom Monicom u braku je od 2004., a zajedno imaju dvoje djece

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Linker
06. rujan 2024 10:33