Lady Gaga na svečanom otvorenju Olimpijskih igara

 ARIS MESSINIS/AFP/PROFIMEDIA ARIS MESSINIS/AFP/PROFIMEDIA
SKOK ZA KRAJ

O otvorenju Igara pričalo se danima, što donosi ceremonija zatvaranja? Priprema se spektakl, stižu svjetske zvijezde

Ceremonija svečanog zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu održava se 11. kolovoza na stadionu Stade de France.

Ceremonija svečanog zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu održava se 11. kolovoza na stadionu Stade de France.

Svečano otvorenje Olimpijskih igara u Parizu 2024. bio je spektakl za pamćenje, čija je pozornica bilo cijelo središte grada francuske metropole, a organizatori spremaju spektakl i za kraj.

Premda organizatori tu vijest nisu željeli službeno potvrditi, javna je tajna da će glavna zvijezda svečanog zatvaranja koje će se održati u nedjelju 11. kolovoza s početkom u 20 sati na pariškom stadionu Stade de France biti holivudski superstar Tom Cruise. Američki glumac poznat je po tome da većinu svojih filmskih vratolomija izvodi bez pomoći kaskadera, pa tako sam skače padobranom, izvodi skokove motociklom, upravlja helikopterom..., a sličnu ulogu namijenili su mu i redatelji svečanog zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

image

Olimpijski plamen na vrhu najprepoznatljivijeg simbola Pariza

BRIAN INGANGA AFP

Tom Cruise bi se padobranom trebao spustiti u grad i onda se s olimpijskom zastavom provozati bulevarom Champs-Élysées, te će sudjelovati u službenoj primopredaji domaćinstva idućih igara koje će se 2028. održati u Los Angelesu.

Od glazbenih zvijezda gledatelje će zabavljati francuski bendovi Phoenix i Air - posljednji je početkom kolovoza nastupio na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, dok će glazbene boje svijeta braniti američka glazbenica Billie Eilish, reper Snoop Dogg i bend Red Hot Chili Peppers, čiji će nastupi biti prikazani u video formatu.

image

Tom Cruise pozdravlja obožavatelje u Parizu

PAUL ELLIS AFP

Umjetnički direktor Thomas Jolly otkrio je da će u zatvaranju sudjelovati više od stotinu izvođača, a tematski će kombinirati znatiželju s distopijom. Jedna točka prikazivat će putnike iz budućnosti koji stižu na Zemlju i otkrivaju ostatke iz povijesti Olimpijskih igara.

image

Osvajači medalja u Parizu za uspomenu su se forografirali s Eiffelovim tornjem u pozadini

FRANCK FIFE AFP
image

Tom Cruise u Parizu je nazočio natjecanjima u plivanju

OLI SCARFF AFP
Linker
15. rujan 2024 16:56