Cindy Crawford zvijezda je kampanje brenda Good American

 GOOD AMERICAN/PLANET/PROFIMEDIA
ZAUVIJEK SUPERMODEL

Padala je u nesvijest od gladi, a savršen izgled nakon 41 godine rada duguje - klasičnoj tehnici elementarne njege

Američki supermodel Cindy Crawford prije 41 godine je potpisala svoj prvi profesionalni ugovor, a danas je zvijezda kampanje branda Good American koji potpisuje Khloé Kardashian.

Američki supermodel Cindy Crawford prije 41 godine je potpisala svoj prvi profesionalni ugovor, a danas je zvijezda kampanje branda Good American koji potpisuje Khloé Kardashian.

U veljači je proslavila 58. rođendan, ali niti nakon 41 godine na sceni, američki supermodel nema namjeru stati. Dapače, radi punom parom, a svoj savršeni izgled i nevjerojatno tijelo pokazala u kampanji za brend Good American koji potpisuje Khloé Kardashian. Cindy Crawford obožava jeans odjeću i izjavila je kako će je nositi i u osamdesetoj, jer su traperice, pamučne majice i kožne jakne za nju i njezinu generaciju sinonim za opuštenost i mladenački duh, koji je još uvijek krasi.

image

Brand Good American potpisuje Khloé Kardashian

GOOD AMERICAN/PLANET/PROFIMEDIA

Njezina modna karijera započela je potpisivanjem prvog profesionalnog ugovora s malom modnom agencijom koju je ubrzo progutala velika riba - Elite Model Management, a u karijeri je nosila revije najvećih svjetskih modnih brendova, te se s kolegicama Naomi Campbell, Linda Evangelista i Christy Turlington isprofilirala u prvoj generaciji globalnih supermodela.

image

Supermodel Cindy Crawford na vrhuncu slave 1991.

NEVILLE MARRINER/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK

Premda su je na početku karijere u medijima tretirali kao komad mesa, te je tjerali na izgladnjivanje kako bi zadržala savršenu vitkost, zbog čega je na snimanjima editorijala, kako je izjavljivala, često padala u nesvijest od gladi, to vrijeme je danas iza nje, a Cindy Crawford doživjela je najveća profesionalna priznanja i pronašla sreću u privatnom životu.

image

S kolegicama Naomi Campbell, Lindom Evangelista i Christy Turlington u Milanu na Versaceovoj reviji 1991.

PAUL MASSEY/SHUTTERSTOCK

Prije nego što se udala za biznismena Randea Gerbera, bivšeg modela, s kojim ima kći Kaiu i sina Presleyja - oboje su krenuli putem svojih roditelja, Cindy Crawford bila je udana za holivudskog superstara Richarda Gerea. Upoznali su se 1988. kad je ona bila 22-godišnjakinja, a on 39-godišnjak. Tajno su se vjenčali u Las Vegasu, a brak im je potrajao svega četiri godine.

image

Cindy Crawford i Richard Gere u braku su izdržali četiri godine

BEI/SHUTTERSTOCK

"Bila sam mnogo mlađa od Richarda i nastojala sam mu se u svemu prilagoditi: on voli bejzbol, pa i mene zanima, prakticira tibetanski budizam, pa ću onda i ja meditirati... Zbog njega sam na neki način odbacila sebe i kad sam to spoznala to je bio kraj naše veze", otkrila je Cindy, koja tajnu svog izgleda pripisuje dobro poznatoj tehnici klasične elementarne njege.

Riječ je o limfnoj drenaži, posebnoj tehnici masaže kojom se stimulira protok limfe, ubrzava odstranjivanje viška vode iz tijela, te oblikuje tijelo i jača imunitet. Stvar je u tome da limfni sustav svojom mrežom žila i čvorišta prenosi bijele krvne stanice i antitijela, borce protiv infekcija i bolesti. Njezin motiv je primarno estetski i na vlastitom se primjeru uvjerila da limfna drenaža doista djeluje.

image

Mandatory Credit: Photo by Kristina Bumphrey/Shutterstock (14211753aw)
Kaia Gerber and Cindy Crawford
74th National Book Awards Ceremony and Benefit Dinner, New York, USA - 15 Nov 2023

KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK

Izvodi se ručno, a Cindy Crawford taj postupak prakticira kod kuće, suhim četkanjem, a ne u kozmetičkom salonu. Mekom četkom masira kompletno tijelo od nožnih prstiju do vrata, a pritom je jako važno da se suho četkanje obavlja na suhoj koži uvijek u smjeru srca. Kad na red dođu ruke, četkanje počinje se od dlanova sve do ramena, dok se suho četkanje vrata i dekoltea uvijek izvodi u suprotnom pravcu - prema dolje.

image

Mandatory Credit: Photo by Rob Latour/Shutterstock (14388308be)
Rande Gerber, Cindy Crawford and Presley Gerber
‘Palm Royale‘ World Premiere, Los Angeles, California, USA - 14 March 2024

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK
Linker
07. rujan 2024 20:10