DARKO TOMAŠ CROPIX
Novi početak

Reporter Nove TV se nakon 20 godina pozdravio s radom u medijima: "Došlo je vrijeme za moja tri čuda i nove izazove"

Milan Stjelja se nakon gotovo pola života odlučio za novi smjer u karijeri, a u svemu su ga podržale njegova supruga Stella i dvije kćeri Luce i Franka.

Milan Stjelja se nakon gotovo pola života odlučio za novi smjer u karijeri, a u svemu su ga podržale njegova supruga Stella i dvije kćeri Luce i Franka.

Sportski reporter, novinar, urednik, voditelj i komentator - sve to stajalo je u opisu posla Milana Stjelje (38), koji se nakon trinaest godina provedenih na Novoj TV i šest godina u Sportskim novostima, odlučio pozdraviti sa svijetom medija. Ovih je dana počeo raditi u tvrtki Sofascore, zaslužnoj za aplikaciju specijaliziranu za praćenje sportske statistike i rezultata na globalnoj razini. "Mislim da sam u tim nekim godinama kada još mogu riskirati, objeručke prihvatiti nove izazove i veselim se svemu što me čeka. Kada kažem riskirati, ne mislim na novog poslodavca jer se radi o jednoj od najuspješnijih hrvatskih kompanija, koja je i u svijetu prepoznata kao brend, već da sam na Novoj TV imao posložene stvari nakon godina provedenih u najboljoj informativnoj redakciji. Radit ću sve striktno vezano uz nogomet koji je, uz moju obitelj i kućnu ljubimicu Miku, moja najveća ljubav", otkriva Milan.

image

Milan je u medijima radio dvadeset godina

DARKO TOMAŠ CROPIX

Tu je odluku prvenstveno donio zbog svojih miljenica - supruge Stelle (33), kćeri Luce (3,5) i Franke (1,5), jer je htio provoditi više vremena s njima i posvetiti im se koliko želi. Zbog prirode bivšeg posla to nije mogao i često je bio odsutan od kuće, no to se promijenilo. "Radno vrijeme nije bilo točno precizirano. Sada dođem u ured u 8, a odlazim u 16 sati. Prvih nekoliko dana mi je proletjelo i meni je to potvrda da se osjećam super u novoj okolini i da imam odlične kolege. Uživam u slobodnim vikendima, kojih sam tek sada postao svjestan, u vožnjama kćeri u vrtić, odlascima u šetnje, u igri. Obavljam kućanske poslove, u kojima sam i dosad sudjelovao, makar ih ne volim. Pospremam suđe, malo manje mi je draže vađenje odjeće iz perilice i stavljanje na sušenje, no lijepo složim kako bi Stella imala što manje posla s peglanjem", priznaje.

image

Stella i Milan vjenčali su se 8. lipnja 2019. godine

DARKO TOMAŠ CROPIX

U redakciji Nove TV proveo je lijepih trinaest godina pa nije čudo da ju je doživljavao kao drugi dom i što je oproštaj od kolega doživio emotivno. "Supruga mi je rekla da na završnu večer s mojim sportašima ponesem maramice. Nisu mi trebale, ali bilo je blizu. Posljednjih mjesec dana nikome nije bilo svejedno. Uvijek ću pamtiti reakcije kolega Stipe Sladoljeva i Ivana Forjana, oni su nekako najemotivnije to doživjeli. Ta količina emocija na mjestu gdje sam se osjećao kao doma, nešto je na čemu sam zahvalan jer pružili su mi najljepši kraj, prije novog početka. Potvrdili su mi da smo svoji i da smo stvarno, koliko god to zvučalo kao floskula, obitelj", zaključuje diplomirani novinar.

Njegova supruga Stella, radi u jednoj domaćoj investicijskoj kompaniji i njegov je najveći oslonac, a odluku o zaokretu u karijeri, prepustila je njemu. "Rekla je da je njoj jedino važno da sam sretan i hvala joj na tome. Bila je zadovoljna, ponajviše zbog novog "normalnog" radnog vremena. Ali i ona se u jednom trenutku zapitala je li to stvarno to i shvatila da me više neće gledati na televiziji. Svima su nam bili pomiješani osjećaji", otkriva Milan.

image

Nakon rođenja kćeri Luce i Franke životi su im se u potpunosti promijenili

DARKO TOMAŠ CROPIX
image

Nažalost ne provode dovoljno vremena sami, ali rade na tome

DARKO TOMAŠ CROPIX

Kći Luce rodila im se prije tri i pol godine, Franka prije godinu i pol i nakon njezina dolaska promijenio im se čitav svijet. "Ponekad se osjećam kao da doma imamo dječji vrtić. Franka je ista Stella, a Luce ista ja. Raspodijelile su se karakterno i fizički. Ali obje naravno, najviše vole tatu. Luce voli i loptanje. Zna sama uzeti lopticu i šutirati je nogom što je meni posebno drago, a Franka je već sada mali maratonac. Nevjerojatno je brza", otkriva Milan i dodaje kako su im imena odabrali puno prije nego što su se rodile i bile začete uopće, jer su im se najviše svidjela.

Roditeljski tempo im je užurban i priznaje kako su rijetki trenuci u kojima on i Stella uspijevaju odvojiti vrijeme posvećeno samo njima, a kada se to dogodi, najčešće ga provode u šetnjama sa svojom ljubicom, kujicom Mikom. "Nažalost ne provodimo dovoljno vremena sami, ali radimo na tome. Svjesni smo da postoji određena opasnost, kada kćeri jednog dana odu iz kuće, da ćemo se na neki način možda morati ponovno upoznati, jer to se često događa ljudima. Ali ja se ne bojim za nas. U brizi oko djevojčica nam najviše uskaču Stellini roditelji i sestra te moja mama. Bez njih ni to malo slobodnog vremena ne bi imali", zaključuje naš sugovornik.

image

Luce i Franka centar su njihova svijeta

DARKO TOMAŠ CROPIX

Prije nego je postao otac pitao se je li spreman za tu ulogu, ali brzo je shvatio da su mu očinski instinkti prirodno urođeni, i da je sreća koja mu njegove djevojčice daju na dnevnoj bazi, nemjerljiva s onim što on njima daje kao otac. "Danas je sve nažalost brzo, drugačije i izazovnije za nas roditelje. Znam da im nikada neću ništa braniti, čak ni glazbu koju će htjeti slušati, ali trudit ću se pojasniti zašto nešto nije dobro za njih, sve dok same ne shvate neke stvari", kaže Milan.

U njegovoj je obitelji omjer žena prema muškarcima 3:1 i trenutačno je supruga i on nemaju u planu širiti, iako, kaže, ne bi imao ništa protiv da dobije i sina. "Dogodi li se nešto i bude li takva Božja volja, volio bih da bude muško, ali samo iz razloga da vidimo kako bi i to funkcioniralo", zaključuje Milan.

Prostor: Intera Zagreb

Linker
17. listopad 2024 13:33