Mediji prate svaki korak slavnog glumca na jezeru Como

 BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
ŽELJAN UTRKE

Slavni holivudski glumac dočekan sa svim počastima na jezeru Como, ali George i Amal Clooney nisu oduševljeni razlogom dolaska

Američki glumac, redatelj i producent Will Smith sudjelovat će u utrci električnih power čamaca E1 Lake Como na ledenjačkom jezeru u podnožju talijanskih Alpa.

Američki glumac, redatelj i producent Will Smith sudjelovat će u utrci električnih power čamaca E1 Lake Como na ledenjačkom jezeru u podnožju talijanskih Alpa.

Kad su čuli da su organizatori prvog Svjetskog prvenstva u utrkama električnih power čamaca dobili dozvolu za održavanje utrke na talijanskom jezeru Como, ekološki osviješteni građani odmah su započeli negodovati i najavili su prosvjede, jer to ugrožava ionako krhki biološki sustav i remeti mir posjetitelja, te svih vrsta koje nastanjuju jedno od najljepših ledenjačkih jezera na svijetu.

Nakon svega se u priču uključio i proslavljeni holivudski komičar, glumac, producent i redatelj Will Smith koji je najavio svoje sudjelovanje u Grand Prix utrci E1 Lake Como GP koja se ovog vikenda održava u sklopu Svjetskog prvenstva UIM E1.

image

Will Smith dočekan je sa svim počastima u vili d‘Este

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Will Smith dočekan je sa svim počastima u vili d‘Este, jednoj od najljepših građevina smještenih na pitoresknoj obali jezera koje se diči s čak 160 kilometara obale, ali se lokalni stanovnici i slavni vlasnici vila, među koje spadaju i supružnici George i Amal Clooney, ne mogu načuditi njegovoj odluci koja sigurno neće pridonijeti njegovoj reputaciji.

“Ne znam za nijedno drugo mjesto gdje je prisutnost nebesa očitija”, izjavio je proslavljeni skladatelj Franz Liszt nakon svog prvog posjeta jezeru Como. S površinom od 146 kilometara četvornih, od njega su veći samo jezera Garda i Maggiore, smješteno je u podnožju Alpa, a karakterizira ga specifičan neobičan oblik – slova y – što može zahvaliti djelovanju ledenjaka i rijeke Adda. Jezero je jedno od najdubljih u Italiji, a na nekim mjestima doseže 425 metara te se smatra petim najdubljim u Europi.

image

Will Smith i George Clooney 2001.

BEI/SHUTTERSTOCK

Na njegovoj obali podignuto je dvije tisuće vila s raskošnim vrtovima, a među najpoznatijima je vila Oleandra, čiji vlasnik George Clooney ondje svakog ljeta uživa u društvu supruge Amal Clooney, te njihovih blizanaca Elle i Alexandera. U njoj redovito ugošćavaju prijatelje i članove obitelji, a jedina mana joj je što je s vremenom je postala previše izložena opsadi znatiželjnika, turista i paparazza koji prate svaki korak Georgea i Amal Clooney u Italiji, pa njezini domaćini i njihovi gosti moraju koristiti sporedne i stražnje ulaze kako bi neprimijećeni ušli i izašli iz nje.

A to sigurno nije ideal pravog odmora kakav su zamišljali, baš kao što se u tu ideju ne uklapa niti utrka električnih power čamaca, koja je na rasporedu ovog vikenda.

image

Will Smith i George Clooney na dodjeli producentskih nagrada 2006.

ALEX J. BERLINER/BEI/SHUTTERSTOCK
Linker
05. rujan 2024 11:10