Ana Uršula Najev

 LUKA DOBROJA
Sasvim otvorena

Splitska glumica: "Sanjam o danu kada ću si moći priuštiti vlastiti stan. Ljubav? Bilo bi smiješno da dijelim informacije..."

Ana Uršula Najev zvijezda je popularnog serijala "Kumovi", a gledatelji je uživo mogu vidjeti na njezinim koncertnim nastupima i u predstavi "Rulet" koju je prema stvarnim događajima napisala Petra Kraljev.

Ana Uršula Najev zvijezda je popularnog serijala "Kumovi", a gledatelji je uživo mogu vidjeti na njezinim koncertnim nastupima i u predstavi "Rulet" koju je prema stvarnim događajima napisala Petra Kraljev.

Jedna djevojačka večer dovoljna je da mnoge tajne izađu na vidjelo... Tako glasi najava hit predstave "Rulet" koju je prema stvarnim događajima napisala Petra Kraljev, a zajedničkim snagama režirali su je Ana Uršula Najev, Petra Kraljev, Jagoda Kumrić i Nika Barišić, koje i nastupaju u jednoj od najzabavnijih komedija sezone.

Splitska glumica Ana Uršula Najev (27) u njoj igra buduću mladenku koja se bori s ispravnošću svoje odluke, a predstava tematizira međusobne odnose najboljih prijateljica koje te večeri moraju raščistiti i reći si mnoge stvari što će ih dovesti do katarze. Iduće izvedbe zakazane su 25. listopada u Gradskom kinu u Sinju, 26. listopada u Metkoviću, 27. listopada u splitskom Teatru uz more te 29. listopada u zagrebačkom Lisinskom. Sa splitskom glumicom i pjevačicom, koju publika gleda i u petoj sezoni "Kumova" na Novoj TV, tim smo povodom popričali o planovima, nedavnom preseljenju, te neizostavnim temama - ljubavi i urocima.

image

Glumački dream team predstave ‘Rulet‘; Jagoda Kumrić, Ana Uršula Najev, Nika Barišić i Petra Kraljev

FILILP POPOVIć

Koju djevojačku vi posebno pamtite?

Jednu jedinu na kojoj sam u životu bila, djevojačku od svoje prijateljice. Sjajno smo se provele te večeri u noćnom izlasku, a sutradan se opustile u spa centru i uživale na Vuglec Bregu.

Je li vam dan prekratak za sve obaveze, što sve radite, snimate, igrate, pripremate...?

Apsolutno prekratak. Trenutno snimam petu sezonu "Kumova", igram predstavu "Rulet" po cijeloj Hrvatskoj, izvodim koncerte i pripremam novu predstavu. Radi se o novom komadu "Dok nas inteligencija ne rastavi", čiji je redatelj Robert Bošković, a autor Leon Zrile. Radi se o jako zanimljivoj duodrami koju ću premijerno s kolegom Domagojem Nižićem izvesti 9. studenog u zagrebačkom KNAP-u.

image

Ana Uršula Najev na proslavi 30. rođendana magazina Gloria

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Uživate li u novom stanu, kako ste ga uredili?

Da. Uselila sam se proljetos, u njemu sam već pola godine, a kako je bio lijep sam po sebi meni je preostalo samo da se pozabavim - detaljima.

Jeste li imali sreće s majstorima?

Nije bilo potrebe za njima, ali nadam se da ću imati sreće s njima kad mi zatrebaju, posebice u trenutku kada ću si moći priuštiti vlastiti stan.

Što sve od kućnih majstorija znate sami napraviti?

Znam se snaći za većinu osnovnih stvari tipa kad curi vodokotlić, treba promijeniti žarulje, pročistiti cijevi... Ali kad su veći kvarovi i tehnologija u pitanju, tu sam potpuni amater.

image

Momčilo Otašević i Uršula Najev zvijezde su dnevnog serijala "Kumovi"

IGOR DUGANDŽIĆ

Koliko puta ste se u životu selili?

Četiri.

Sanjate li o danu kad ćete napokon biti svoja na svome?

Pa s jedne strane sam već dugo svoja na svome, jer živim sama već deset godina, neovisna sam i radim ono što volim. Osjećaj slobode i samostalnosti mi je neprocjenjiv, zato sam ga i htjela dobiti što ranije. Ipak, ponekad si znam stvoriti preveliki pritisak. S druge strane, i dalje sam podstanar, pa mogu reći i kako još nisam svoja na svome.

image

Ana Uršula Najev

LUKA DOBROJA

Od kojih kućanskih poslova vam se diže kosa na glavi?

Bilo što vezano za odjeću. Mrzim kupovanje odjeće, isprobavanje, slaganje, peglanje..., sve. Radije bih ribala kupaonicu cijeli dan.

Kako bi Luce Akrap sebi protumačila uspjeh ‘Kumova‘, jednog od najpopularnijih dnevnih serijala na našim malim ekranima?

Mislim da je ključ našeg uspjeha kao i u svemu - u ljubavi i zajedništvu. Na setu se dogodila nevjerojatna sinergija kompletne ekipe i glumaca, postava je savršeno točna, likovi autentični, a scenarij životan i blizak publici. Odrastamo, starimo i mijenjamo se skupa s likovima koje igramo i toliko su nam ušli pod kožu da je naprosto dovoljno samo pročitati scene i stati pred kamere, bez pretjeranog traženja rješenja kao što je to bilo na samom početku.

Zapravo ste se zbog uloge Luce preselili u Zagreb, jeste li znali da ćete ostati?

Nisam, ali isto tako nisam pretpostavljala da ću se vratiti. Ne volim planirati unaprijed.

image

Glumice Nika Barišić i Ana Uršula Najev lani na promociji "Kumova"

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Tko je od vaših najponosniji na vaš uspjeh: mama, tata, brat, sestre...?

Svi su jako sretni i ponosni zbog mene, a tko je od njih najviše... To bih trebala među njima napraviti anketu. Svi su jako sretni i ponosni. Možda najviše dida. Žao mi je što drugi dida i baka nisu poživjeli dovoljno da vide svoju malu u seriji, pogotovo baba koja se redovno družila prije ručka s meksičkim heroinama.

Kad planirate ponovno mami i sestri u Brazil?

Nadam se da ću stići otići za božićne i novogodišnje praznike.

Nedostaju li vam u Zagrebu - Split i more?

Jako. Puno vremena provodim na moru kad mi je u blizini. Inspirira me, smiruje, veseli i tješi, pogotovo u kombinaciji sa zalaskom sunca.

Po čemu ste prava Splićanka?

Vjerojatno po neposrednosti, temperamentu, toplini i uživanju u umjetnosti fjake.

Možete li zamisliti dan bez smijeha?

Nikako.

image

Ana Uršula Najev

LUKA DOBROJA

A bez ljubavi?

Još manje.

Zašto vam je ljubavni status jedina tema o kojoj ne govorite - da se ne ureknete?

Ne, nisam praznovjerna i ne vjerujem u uroke, nego smatram da je ljubavni status privatna stvar koju nema potrebe javno izlagati, pogotovo kad postoji toliko zanimljivijih tema o kojima se može govoriti. Uostalom, o mom ljubavnom životu se svašta nagađa i piše, a ja nikada na tu temu nisam ništa rekla... Bilo bi zbilja smiješno da dijelim ikakve informacije o istom.

image

Predstava ‘Rulet‘ 25. listopada gostuje u Sinju, 26. listopada u Metkoviću, 27. listopada u Splitu i 29. listopada u Zagrebu

FILIP POPOVIć
Linker
18. listopad 2024 14:06