Jack Schlossberg, unuk Johna F. Kennedyja, mladi je lav moćnog klana

 RYAN MCBRIDE/AFP/PROFIMEDIA
Mladi lav

Tko je John Schlossberg, mlada nada obitelji Kennedy i američki "princ valova"?

Zgodan unuk Johna Fitzgeralda Kennedyja, diplomant Yalea i Harvarda, strastveni jedriličar i surfer koji nalikuje ujaku poginulom u zrakoplovnoj nesreći prije 25 godina, pratit će politiku kao izvjestitelj Voguea.

Zgodan unuk Johna Fitzgeralda Kennedyja, diplomant Yalea i Harvarda, strastveni jedriličar i surfer koji nalikuje ujaku poginulom u zrakoplovnoj nesreći prije 25 godina, pratit će politiku kao izvjestitelj Voguea.

Karizmatičan je, zgodan, duhovit i obrazovan, jedini je unuk tragično stradalog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja i nekadašnje prve dame, Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Dodajmo i to da strastveni jedriličar i surfer nema djevojku, premda na društvenim mrežama ne ostavlja dojam da je sramežljiv kad kroti valove obnažen do pasa i šarmira pratiteljice... Riječ je o mladom lavu klana Kennedy, 31-godišnjem Johnu Schlossbergu, povjesničaru i japanistu s diplomom Yalea koji je na Harvardu završio i pravo te poslovnu administraciju. Američki analitičari predviđaju mu briljantnu političku karijeru, no elokventnom Njujorčaninu nikamo se ne žuri. Nedavno je postao prvi politički dopisnik američkog Voguea i događanja u Washingtonu zasad će pratiti kao novinar.

image

Jack Schlossberg s majkom 2020., na Demokratskoj konvenciji

SHUTTERSTOCK

Ali, nikad ne reci nikad. Politiku ima u genima, a njegova obitelj ostavila je dubok trag u američkom javnom životu. Osim toga, Kennedyjeve prati ozračje tragedija, nesreća i niz smrti, zlokobni niz naziva se "kletvom" koja je dosad pogodila desetak članova razgranatog obiteljskog stabla. Baš taj detalj vraški zgodnog Johna Schlossberga, čini još privlačnijim: ostavlja dojam začaranog princa kojeg bi poljubac "one prave" trebao osloboditi mračne čarolije... Kako god bilo, frapantno nalikuje pokojnom ujaku, Johnu F. Kennedyju Jr., koji je prije 25 godina, u 38. godini poginuo u zrakoplovnoj nesreći: mali zrakoplov kojim je upravljao, srušio se uz obalu Martha‘s Vineyarda u Massachusettsu 16. srpnja 1999. Njegova supruga Carolyn Bessette Kennedy i šogorica Lauren Bessette, također su poginule u nesreći.

image

John F. Kennedy Jr. stradao je prije 25 godina

SHUTTERSTOCK

Treba reći i to kako je prvi politički govor Johna Schlossberga, kad je 2020. na Demokratskoj konvenciji podržao predsjedničkog kandidata Joa Bidena, izazvao "požar" na društvenim mrežama, piše Business Insider. Laskave usporedbe mladog lava s tragično stradalim ujakom, Johnom F. Kennedyjem Jr, preplavile su X (Twitter) zbog sličnog izraza lica, oblika nosa, pokreta ruku za govornicom - i frizure. Mladi lav tada prepoznat kao budući/mogući vođa klana koji bi mogao vratiti Kennedyjeve u žižu političkih zbivanja.

"Nadahnut sam ostavštinom javne službe svoje obitelji. To je nešto na što sam jako ponosan", rekao je diplomatski 2017., u svom prvom intervjuu uživo u emisiji "Today" dodajući da će nacija još morati pričekati na njegov veći angažman u politici jer nije odlučio kojim pravcem želi krenuti.

Nada moćne političke obitelji odrasla je u Velikoj jabuci, u obitelji Caroline Kennedy, jedine kćeri JKF-ja i Edwina Schlossberga. Njegovo puno ime glasi John "Jack" Bouvier Kennedy Schlossberg, a dobio ga je po djedu, pokojnom američkom predsjedniku te po istaknutom pretku svoje bake Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis.

Majka mladog lava je diplomatkinja, odvjetnica i pjesnikinja, bila je američka veleposlanica u Japanu tijekom administracije Baracka Obame, a sad je ambasadorica u Australiji. Otac mu je dizajner, umjetnik i publicist, ima dvoje starije sestre, 34-godišnju Tatianu i 36 -godišnju Rose Schlossberg. Obje izgledom podsjećaju na svoju baku Jackie Kennedy: Rose je na Harvardu diplomirala engleski jezik i književnost, zanima je filmska umjetnost, a prije udaje za producenta Roryja Mcauliffeja htjela je postati glumica. Tatiana je diplomantica Yalea i novinarka The New York Timesa koja prati klimatske promjene, a udana je za dečka s fakulteta, Georgea Morana.

Za razliku od sestara, John Schlossberg zasad se nema namjeru skrasiti. Pratitelje na Instagramu uveseljava duhovitim objavama na temu američke povijesti i svoje obitelji, a kako to često čini ležerno odjeven na plaži, surferskim ramenima i preplanulim tenom zaludio je obožavateljice. Govorkalo se da je bio u vezi s Cazzie David, kćeri američkog komičara Larryja Davida i da mu je tiha patnja bila manekenka Kendall Jenner. Izlazio je s njujorškom učiteljicom joge Krissy Jones, ali nisu dugo trajali: ostavila ga je jer ju je varao. Poznato je da je i njegov djed, JFK, volio žene - nije se ustručavao upustiti u aferu s Marilyn Monroe dok je bio u Bijeloj kući.

image

Caroline Kennedy 1991. sa suprugom Edwinom Schlossbergom kćerima i malenim Johnom

DAVE LEWIS/SHUTTERSTOCK

Budući da je njegov sin, John F. Kennedy Jr., bio u petogodišnjoj vezi s holivudskom glumicom Daryl Hannah, ne čudi što jabuka ne pada daleko od stabla. Naime, Johna Schlossberga povezivalo se, od 2020. do 2021., sa zvijezdom serije "Samo ubojstva u zgradi", Selenom Gomez, piše People. Međutim, glumica i pjevačica opovrgla je da joj je američki "princ valova", bio dečko.

"Nikad nisam upoznala ovog čovjeka", objavila je u travnju ove godine na Instagramu, pojasnivši da je u sretnoj vezi s glazbenim producentom Bennyjem Blancom. Šarmantan surfer nije se izjasnio. Čini se da je još uvijek slobodan i neuhvatljiv, što je razlog više da njegove objave na društvenim mrežama, prati sve više obožavateljica.

Linker
07. rujan 2024 09:35