Pauline i Timothée Chalamet

 SHUTTERSTOCK
Jako su bliski

Tko je sestra slavnog Timothéeja Chalameta? I ona korača stazom uspjeha i polako izlazi iz njegove sjene

Uspješna glumica i producentica sve se više ističe u filmskom svijetu, odnedavno i kao redateljica, a brat je njezin veliki obožavatelj i najbolji prijatelj.

Uspješna glumica i producentica sve se više ističe u filmskom svijetu, odnedavno i kao redateljica, a brat je njezin veliki obožavatelj i najbolji prijatelj.

Za američko-francuskog glumca Timothéeja Chalameta malo tko nije čuo, taj 28-godišnjak danas je jedno od najtraženijih imena Hollywooda i jedan od najvećih talenata nove generacije, no u svojoj obitelji nije jedina slavna osoba. Njegova četiri godine starija sestra Pauline Chalamet prozvana je zvijezdom u usponu i polako izlazi iz sjene mlađeg brata, koji joj neodoljivo nalikuje.

Ljupka brineta u središte je pozornosti dospjela zahvaljujući ulozi mlade djevojke Kimberly koja odlučuje prodati svoja jajašca kako bi zaradila za školovanje i to u seriji "Seksualni život studentica" u kojoj glumi od 2021. godine, a koja se dojmila i Timothéeja, iako je prepuna njezinih škakljivih i intimnih scena.

"Mom bratu se sviđa. Morat ćete za detalje pitati njega, gledao ju je s našim roditeljima", izjavila je Pauline prošle godine za E! News.

image

Timothée i Pauline jako su bliski i neodoljivo nalikuju jedno drugome

SHUTTERSTOCK

Oboje su rođeni u New Yorku, njihov otac Marc Chalamet je novinar, a majka Nicole Flender plesačica i bivša glumica na Broadwayu. Prije nego se počela baviti glumom Pauline je, baš poput svoje mame, bila zaljubljena u ples pa je krenula u Školu američkog baleta u New Yorku. Međutim, shvatila je kako to ipak nije za nju i da želi koristiti svoj glas. Tu je počela njena ljubav prema svijetu glume. Nakon završetka srednje škole upisala je koledž Bard na kojem je paralelno studirala politologiju i glumu, studij je plaćala studentskim kreditom i uz to radila u školskoj knjižnici, a preko vikenda radila na farmi.

"Američka sveučilišta su jako skupa. Obitelj mi to sve nije mogla priuštiti, pa sam podignula studentski kredit i morala sam ga sama otplaćivati. Nisam se zabavljala, stvarno sam puno radila", otkrila je u razgovoru za W magazine 2021. godine. Na velikom je platnu debitirala 2020. godine i to u filmu redatelja Judda Apatowa "Kralj Staten Islanda" u kojem je glumila s komičarom Peteom Davidsonom, a samo godinu dana kasnije se pojavila u seriji koja ju je zapravo proslavila.

image

Obitelj Chalamet na okupu

SHUTTERSTOCK

Pauline i Timothée jako su bliski i privrženi jedno drugome, on je u više navrata to naglašavao pa ju je tako promovirajući svoj film "Male žene" iz 2020. godine nazvao najboljom prijateljicom, a ni ona ne propušta priliku da ga nahvali kada ima priliku.

"Timothée je veliki radnik. Kada ga gledam na velikom platnu, vidim rezultat njegova rada. Nemam osjećaj medijskog ludila koje se stvara oko njega. Možda je to pomalo čudno, ali tako nešto ne utječe na moj život uopće", izjavila je jednom prilikom.

Njihovo djetinjstvo obilježili su bajkoviti praznici koje su provodili u Francuskoj, rodnoj zemlji njihova oca, pa ne čudi da oboje odlično pričaju francuski jezik. Imaju dvojno državljanstvo i ona Pariz smatra svojim pravim domom otkako se tamo i preselila 2021. godine. Poznavanje jezika otvorilo joj je i neka nova vrata, između ostalog i prema kratkom francuskom filmu, poput onog "Agnes Et Milane" u kojem je glumila.

image

Pauline je kao djevojčica željela biti balerina kao njena majka, ali je shvatila kako to ipak nije za nju

VIANNEY LE CAER/SHUTTERSTOCK

Kao glumica se uspješno ostvarila, ali velika joj je želja bila da se okuša kao scenaristica i redateljica, što joj je i pošlo za rukom. Kaže da je potpuno zadivljena tehničkom i produkcijskom stranom stvaranja, ali je jednako oduševljena radom i umijećem glumaca ispred kamere.

"Na polici za knjige koju imam u Parizu stoje svi moji dnevnici i ne dopuštam sama sebi da ih pročitam. Mislim da je komičar David Sedaris jednom rekao ‘nikad ne čitaj ponovno svoj vlastiti rad‘. Ali to su dnevnici. Drugačiji su od neke priče ili scenarija. U glavi imam ideja za osam filmova, ali nemam rutinu što se pisanja tiče", pojasnila je jednom prilikom Pauline.

Danas je i ponosna suosnivačica produkcijske kompanije "Gummy Films", iz koje su izašli kratki filmovi "What Doesn‘t Float" i "Lemon Tree".

image

Pauline je na pariškom Tjednu mode otkrila poveći trudnički trbuh

SHUTTERSTOCK

Pred Pauline je ona najljepša uloga što je otkrila krajem lipnja na Pariškom tjednu mode, gdje se pojavila s povećim trudničkim trbuhom, ne skidajući osmijeh s lica. O ocu njezina djeteta i partneru ne zna se puno, tek da je Francuz, a ostale detalje par zasad vješto skriva i u svojoj sreći uživa daleko od očiju znatiželjne javnosti.

Linker
12. rujan 2024 14:46