HULU
NESTALA

Tko je Sherri Papini, žena čiji misteriozan nestanak i danas intrigira javnost

Gledatelji tvrde kako je ova dokumentarna serija napetija od filmskog hita "Nestala" s Benom Affleckom i Rosamund Pike u glavnim ulogama, a zbog velikog interesa javnosti i sama protagonistica "otmice" odlučila je ispričati svoju priču - u dokumentarcu koji stiže iduće godine.

Gledatelji tvrde kako je ova dokumentarna serija napetija od filmskog hita "Nestala" s Benom Affleckom i Rosamund Pike u glavnim ulogama, a zbog velikog interesa javnosti i sama protagonistica "otmice" odlučila je ispričati svoju priču - u dokumentarcu koji stiže iduće godine.

Imala je naizgled savršen život u slikovitom kalifornijskom gradu, dvoje male djece i supruga, a onda je poput protagonistice filma "Nestala", jednostavno iščezla. Baš kao u filmskom hitu čiju naslovnu ulogu tumači engleska glumica Rosamund Pike, a njenog supruga Ben Affleck – zgodna, krhka plavokosa Sherri Papini kao da je te 2016. godine propala u zemlju. Budući da je u Reddingu gdje je živjela, 1998. netragom nestala i 16-godišnja Tera Smith, za 34-godišnjom Sherri organizirana je opsežna potraga u koju se uključio i FBI. Priču o čudnovatom nestanku mlade žene platforma Hulu pretočila je u trodijelni dokumentarac "The Perfect Wife: The Mysterious Disappearance of Sherri Papini" zbog kojeg je priča ponovno "oživjela" u medijima i javnosti.

Dokumentarac se vraća osam godina unazad, kad su se u potragu za nestalom mladom ženom uključili njeni sugrađani, volonteri, znani i neznani, a o njenom slučaju izvješćivali nacionalni mediji u udarnom terminu. Iz dana u dan ponavljalo se da je posljednji put viđena kako trči susjedstvom: iza nje je ostao njezin mobitel i slušalice s nekoliko vlasi njene kose... Kad se potraga rastegla na tri tjedna, a izvješća o nestaloj poprimila zloslutni ton (vjeruje se da su prva dva dana ključna u potrazi), Sherri se, na Dan zahvalnosti 2016., nekim čudom pojavila. Pronađena je na međudržavnoj cesti u okrugu Yolo, 235 kilometara udaljena od kuće: bila je mršava, s lancem omotanim oko struka i žigom na ramenu za koji je tvrdila da su joj ga nanijeli otmičari, piše Time.

Policiji je ispričala da su je otele, tukle, izgladnjivale i žigosale dvije maskirane, naoružane Latinoamerikanke naizgled bez ikakvog povoda, a onda su je s kapuljačom navučenom preko glave, kao u krimićima, izbacile na cestu. Kao da se ništa nije dogodilo, vratila se suprugu i djeci. Dugo se oporavljala od otmice, a svaki njen korak medijski se pratio. Kasnije se pokazalo da je "nestala" sve izmislila, poput Amy Dunne iz istoimenog trilera, samo što je stvarni slučaj puno zanimljiviji jer se u ovom slučaju radi o istinitoj priči, a motiv koji ju je naveo na nesvakidašnji potez i danas je misterij.

Koliko je ta priča intrigantna pokazuje i interes Eminema za cijelu priču koji se s ovom referencom poigrava u svojoj novoj pjesmi "Houdini".

image

Sherri Papini stiže na sud gdje je priznala da je organizirala svoju otmicu a

TNS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Zato ne čudi što se platforma Hulu prihvatila istraživanja motiva "Amy Dunne" iz Reddinga: sve što su otkrili, uključujući i razgovor sa Sherrinim suprugom Keithom koji je isprva bio glavni osumnjičeni, dio je novog dokumentarca.

Situacija se po njega, tijekom potrage za Sherri, zakomplicirala kad su istražitelji pretražili mobitel njegove supruge i otkrili intimne poruke slane stanovitom Donovanu Miskeu s kojim je imala aferu. Pisala mu je poruke o tome kako joj je muž "zao", što je navelo istražitelje na pomisao da je htjela napustiti Keitha zbog drugog pa je prvi motiv za "nestanak" bila ljubomora supruga. Međutim, Keith je uspješno prošao poligrafski test i oslobođen je svake sumnje. Za to vrijeme "nestala" je na televiziji pratila kako napreduje potraga skrivajući se kod bivšeg dečka Jamesa Reyesa.

image

Sherri Papini razotkrivena je nakon istrage

ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Budući da su u kasnije ispričanoj priči "nestale" pronađene mnoge nelogičnosti, njezina priča počela se raspetljavati. DNK s njene odjeće doveo je istražitelje do njezinog bivšeg dečka koji je tvrdio kako ga je Sherri obmanula pričom o nasilnom suprugu, otkrio je da ju je on ozlijedio na njezin nagovor te da ju je, nakon tri tjedna skrivanja, prema njezinoj uputi, omotanu lancima, ostavio na cesti.

On se s istražiteljima nagodio, dok je ona u rujnu 2022. na sudu sve priznala. Osuđena zbog lažiranja otmice i prijevare na 18 mjeseci saveznog zatvora. Morala je vratiti 300.000 dolara (radi se o novcu iz državnog fonda za obeštećenje žrtvama, isplati invaliditeta i troškovima potrage), a Keith Papini podnio je zahtjev za razvod njihovog 13-godišnjeg braka.

image

Scena iz filma ‘Obmana: otmica Sherri Papini‘ u kojem naslovnu ulogu tiumači,Jaime King

LIFETIME TELEVISION/EVERETT/PROFIMEDIA LIFETIME TELEVISION/EVERETT/PROFIMEDIA

Sherri je iz zatvora puštena u lisotpadu prošle godine zbog dobrog vladanja, a trenutačno je na sudu sa suprugom jer ne želi da on preuzme puno skrbništvo nad njihovom djecom, 11-godišnjim Tylerom i devetogodišnjom Violet. Iako nije željela sudjelovati u stvaranju dokumentarca "The Perfect Wife: The Mysterious Disappearance of Sherri Papini", kao ni u prošlogodišnjem filmu "Hoax: The Kidnapping of Sherri Papini", potvrđeno je kako iduće godine dolazi dokumentarni film u kojem će ona ispričati svoju priču, a navodno piše i dvije knjige. S obzirom na priču, materijala neće nedostajati.

Linker
06. rujan 2024 18:02