Tomislav Marić, ToMa

 TOMISLAV PANCIROV
Nova sezona

ToMa je miljenik glazbene scene: Znamo zbog čega se raduje jeseni, ali i koje savjete nikada ne sluša

Glazbenik koji oduševljava svojom pozitivnom energijom i nevjerojatnim vokalnim sposobnostima najavljuje bogatu glazbenu jesen i koncertni spektakl u Petom kupeu 7. studenog, samo dva tjedna nakon proslave svog 27. rođendana.

Glazbenik koji oduševljava svojom pozitivnom energijom i nevjerojatnim vokalnim sposobnostima najavljuje bogatu glazbenu jesen i koncertni spektakl u Petom kupeu 7. studenog, samo dva tjedna nakon proslave svog 27. rođendana.

U ovaj tmuran kišovit dan odlučili smo unijeti malo boje i predstaviti vam novu, treću po redu, kampanju s kojom najavljujemo bogatu jesensku sezonu na portalu Gloria.hr. Ovog puta u ulozi modela i našeg sugovornika našao se naš mladi i perspektivan glazbenik i voditelj na radiju bravo! Tomislav Marić ili mnogima poznatiji kao - samo ToMa. Jeseni se itekako veseli jer će 29. listopada proslaviti 27. rođendan, a slavljenička atmosfera protegnut će se i do početka studenog. Baš kao i pred nama, i pred njim su ove jeseni neki novi izazovi, a jedan od najvećih, koji ga ujedno i najviše veseli, je najveći solistički koncert u Zagrebu 7. studenog u Petom Kupeu. Bio je to sjajan povod da udružimo snage, predstavimo ToMu u jednom drugačijem svjetlu i s njim porazgovaramo o jeseni, glazbi i neizostavnim - društvenim mrežama bez kojih, baš kao i svaki tipičan pripadnik generacije Z, ne može zamisliti svoj život.

Nova sezona je pred nama, a kakva je jesen pred tobom?

- Nama glazbenicima je najdinamičniji dio godine ljetna sezona kad je kalendar najpopunjeniji i kad smo više u kombiju nego doma, al stigne se malo i odmoriti... Međutim, koliko god volimo taj period jednako se radujemo i jeseni, a meni ona donosi rad na novom albumu koji bi prema planu trebao biti objavljen iduće godine. No, ono što je trenutno najbliže, i meni u dosadašnjoj karijeri i najvažnije, je prvi veći zagrebački koncert, 07.11. u Petom Kupeu.

image

Snimljeno u: art‘otelu Zagreb

Frizura i make-up: Josipa Drpić za JL Style

TOMISLAV PANCIROV

Koliko puta u danu pomisliš na to? Kako se pripremaš?

- Bit ću iskren, samo o tome trenutno i razmišljam. Nakon uspješne godine u kojoj sam doživio lijepe trenutke, od koncertne promocije albuma u Saxu, pobjede na Zagrebačkom festivalu, te uspješne suradnje s Frankom Batelić na pjesmi "Voljet ćeš opet" i singlova koji su odlično prihvaćeni od publike prirodno se nametnula ideja da sve to skupa okrunim i svojim prvim većim koncertom pred zagrebačkom publikom. Svaki atom sebe i sve moje slobodno vrijeme je trenutno podređeno tom koncertu, probe s bendom su se već zahuktale, a ono što me raduje je da je do sada prodano već pola kapaciteta prostora.

image
TOMISLAV PANCIROV

Tko sve stiže s tobom na pozornicu?

- Nastupat ću s pojačanom postavom benda, bit će tu gostujući kvartet gudača, a na pozornici će mi se pridružiti i moje drage kolegice Nika Turković i Franka Batelić. Jedva čekam stati pred publiku i ostaviti srce na pozornici.

image
TOMISLAV PANCIROV

Koliko se toga promijenilo u tvom životu i karijeri nakon sudjelovanja u showu Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato"? Koja su ti se vrata otvorila? Jesu li se neka i zatvorila?

- Moram priznati da mi je show otvorio brojna vrata posljednjih nekoliko mjeseci. Dao mi je vjetar u leđa i prepoznatljivost koju sam trebao. Koliko god je cijeli show bio fizički i psihički težak, toliko danas vidim benefite koje sam zaradio učešćem. Ljudi su dobili priliku puno bliže me upoznati kroz sudjelovanje, samim time je i moja glazba došla do više ljudi.

image

Snimljeno u: art‘otelu Zagreb

TOMISLAV PANCIROV

Koliko tebi kao glazbeniku znači promocija na društvenim mrežama?

- U današnje vrijeme društvene mreže su nezaobilazna platforma za promociju svog rada i aktivnosti. Dobro je da ih imamo. Zapravo svatko od nas danas ima svoju oglasnu ploču kraj koje dnevno prođe nekoliko tisuća ljudi, upijaju neke naše zgode i nezgode iz života, upoznaju se s našim radom, karakterom... Nikad nisam bio protiv društvenih mreža i nikad neću biti, no treba ih se koristiti odgovorno i s pravim razlogom. Osobno ih koristim i u poslovne i privatne svrhe te koliko god mi se često sugerira skloniti privatan sadržaj s istih mislim da to nikad neću napraviti, jer smatram da je mojoj publici jednako bitno poznavati me i kao ToMu i kao Tomislava Marića.

image
TOMISLAV PANCIROV

Provodiš li i dalje najviše vremena na Instagramu ili te već obuzela TikTok groznica?

- I dalje sam najviše na Instagramu, dok TikTok još nisam dovoljno savladao. Tamo trenutno predvode neke mlađe generacije, a ja sa svojih 26 godina spadam u Instagram ekipu. No, neminovno je da ću morati početi biti više aktivniji i na TikToku zbog prirode svog posla, jednostavno se ne može ignorirati snaga te digitalne platforme kada je riječ o glazbi.

image
TOMISLAV PANCIROV

Na koji način trenutno koristiš TikTok, platformu koja je zapravo predvodnik brojnih trendova pa tako i glazbenih?

- I dalje mi služi kao zanimacija za kasne večernje sate, ubijanje dosade i doza smijeha kad mi je potreban... Da je olakšao put brojnima jest, ali moramo uzeti u obzir da je TikTok publika dosta mlađa publika i samim time ju koriste oni glazbenici koji se njima i obraćaju. Dojma sam da oni koji kupuju ulaznice za moj koncert i dalje više koriste Instagram.

image
TOMISLAV PANCIROV

Kako vidiš budućnost glazbene industrije u svijetu u kojem je sve podložno algoritmu, a opet s druge strane algoritam opet gura neki svoj isti smjer? Dosta viralnih stvari je zapravo dogovor između TikToka i diskografa. Obeshrabruje li te to?

- Vječita borba - trendovi, algoritmi, mladi i novi glazbenici... Čim se riješimo jednog problema doleti novi, teži... Treba se odmaknuti od razmišljanja o tim stvarima i truditi se graditi neku organsku priču, iako to duže traje. Međutim, vjerujem da svatko tko radi dobije svoje mjesto pod ovim suncem. Nekima treba duže, nekima kraće, ali u konačnici se svi družimo pod istim reflektorom, publika je raznolika, a samim time i veća potreba za što više lica i glasova.

image
TOMISLAV PANCIROV

Da se ne baviš glazbom, kako bi izgledali tvoji profili na društvenim mrežama?

- Koristio bih ih svejedno, u bilo kojem scenariju. Instagram je kao fotoalbum, zapis svih uspomena koje bi se možda negdje na mobitelu i izgubile. Ovdje stoje zabilježene da nas podsjećaju na ljude, emocije, iskustva, mjesta na kojima smo bili..

image

Snimljeno u: art‘otelu Zagreb

Frizura i make-up: Josipa Drpić za JL Style

TOMISLAV PANCIROV

Društvene mreže dio su tvoje svakodnevice i kad glazba nije u prvom planu. Je li život na radiju doista toliko zabavan?

- Volim raditi na radiju. Moj radni dan na radiju je dosta komplementaran onom danu koji je posvećen glazbi. Zahvaljujući kolegama i nadređenima lakše mi je manevrirati oba svijeta. Okružen sam glazbom u svakom trenutku dana, i to me čini sretnim.

image
TOMISLAV PANCIROV

U kojim slučajevima poželiš ugasiti sve profile na društvenim mrežama? Događa li se to ikada?

- Vrlo rijetko. Zapravo svaki dan imam period svoje "pustinje", bar to ja tako zovem. Prije nego legnem spavati prakticiram barem sat vremena posvetiti ništavilu, praznoći u glavi ili, ako je baš prijeka potreba, promišljanju određenih problema. Tu mi najviše pomažu društvene mreže koje me izbace iz momenta - zaboravim na sve što se događa oko mene i samo zaronim u svijet beskonačnog loopa videa.

image
TOMISLAV PANCIROV
Linker
04. listopad 2024 10:27