Riko Shibata i Nicolas Cage

 JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK
VJEČITI BUNTOVNIK

Veliki povratak slavnog glumca koji je spiskao bogatstvo: Smirio se tek u petom braku i sad uživa s 2-godišnjom kćerkicom

Američki glumac Nicolas Cage na vrhuncu slave zarađivao je 40 milijuna godišnje, ali ni to mu nije bilo dovoljno da pokrije troškove i ne zapadne u dugove.

Američki glumac Nicolas Cage na vrhuncu slave zarađivao je 40 milijuna godišnje, ali ni to mu nije bilo dovoljno da pokrije troškove i ne zapadne u dugove.

Na vrhuncu slave bio je najbolje plaćeni glumac u Hollywoodu s godišnjim primanjima višim od 40 milijuna dolara, a mnogi su ga zauvijek otpisali nakon što je zbog potpuno neodgovornog, rasipničkog stila života pao u dužničko ropstvo i počeo prihvaćati sve uloge koje su mu bile ponuđene, čak i u trećerazrednim filmovima.

No, 60-godišnji američki glumac Nicolas Cage, čije osobno bogatstvo po procjeni časopisa Forbes danas iznosi svega 25 milijuna dolara, izvukao se iz profesionalnog i privatnog gliba, a ova godina mogla bi označiti njegovu prekretnicu i novi početak.

image

Obitelj filmaša: Nicolas Cage sa stricem Francisom Fordom Coppolom i sestričnom Sofiom Coppola u Torontu 2003.

MARION CURTIS/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Na Filmskom festivalu u Cannesu u svibnju kritiku i obožavatelje je oduševio glavnom ulogom u psihološkom trileru "The Surfer", koji u kina stiže iduće godine, a prema riječima gledatelja Cage dugo nije bio uvjerljiviji, zabavniji i razoružavajući i svih 99 minuta trajanja filma držao je pozornost publike na Azurnoj obali.

Osim toga trenutačno su kinima dva njegova filma - "Sakupljači duša" (Longlegs) i "Arcadian", postapokaliptični horor triler čija se radnja odvija u bliskoj budućnosti, u kojoj je čovječanstvo gotovo uništeno. U njemu Cage igra oca koji se sa svoja dva sina svake noći suočava s neumoljivim napadima tajanstvenih nasilnih stvorenja i bori se za preživljavanje, što je zapravo na neki način i priča njegovog života.

Dobitnik Oscara za ulogu suicidalnog alkoholičara u filmu "Napuštajući Las Vegas" 1995., cijelog se života, naime, borio s vlastitim demonima ovisnosti i rasipništva, a definitivno se smirio tek kad je dotaknuo dno. Danas u petom braku s Japankom Rikom Shibata, koja je od njega dvostruko mlađa, podiže kćerkicu August Francescu, koja 7. rujna slavi drugi rođendan i mlađa je od Cageovih unuka, Luciana Augustusa, Sorina, Cyress Zare i Venice Zohar.

image

Supruga i kćerkica slavnog su glumca posjetili lanjske jeseni na snimanju u Australiji

GHOSTY/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Na popisu njegove imovine, koju je svojedobno smatrao neophodnom za svoj ekstravagantni stil života, nalazila se cijela flota jahti i luksuznih automobila - s čak devet Rolls Roycea, a uz to i privatni zrakoplov, skupocjeni nakit, umjetnička djela, te egzotični predmeti poput skeleta dinosaura. A u svojoj kući uz uobičajene ljubimce držao je i divlje životinje poput morskog psa i albino kobri.

Službenici američke porezne uprave dali su si truda i izračunali kako je Cage na svoja zadovoljstva potrošio više od 150 milijuna dolara i pritom ostao dužan - državi, što je u Sjedinjenim Državama neoprostiv grijeh zbog kojeg su iza rešetaka završavali i šefovi mafije poput Ala Caponea, a kamoli ne zvijezde showbiznisa.

image

Prvi zajednički izlazak Nicolasa Cagea i Riko Shibate u Los Angelesu 2021.

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Kako bi namirio državu Cage je svoje dragocjenosti u žurbi rasprodao ispod cijene - uključujući i prvo, kolekcionarsko izdanje stripa o svom omiljenom akcijskom junaku Supermanu, a da otplati dugove prihvaćao je doslovce svaku ulogu bez obzira na umjetničku vrijednost, pa Cageova filmografija danas broji više 120 naslova.

I privatni život mu je podjednako buran i zanimljiv, pa se nećak proslavljenog redatelja Francisa Forda Coppole, koji se prezimena odrekao kad mu stric nije bez audicije dati ulogu u svom filmu, može pohvaliti vezama i brakovima s brojnim holivudskim ljepoticama.

Prva žena koju je Nicolas Cage odveo pred oltar bila je njegova kolegica, glumica Patricia Arquette s kojom je u braku izdržao šest godina. S Lisom Marie Presley, pokojnom kćeri kralja rock’n’rolla brak je potrajao tri mjeseca prije nego što je podnio zahtjev za razvod. Trećoj supruzi, glumici Alice Kim podario je 12 godina zajedničkog života, a od Erike Koike poništenje braka zatražio je nakon četiri dana jer mu je zatajila svoju kriminalnu prošlost.

image

Nicolas Cage i Riko Shibata s njegovim sinom Westonom Cageom u Los Angelesu 2022.

STEVE COHN/SHUTTERSTOCK

Kako sada stvari stoje njegove peta supruga Riko Shibata je žena uz koju će Nicolas Cage mirno ostarjeti. Upoznali su se prije četiri godine kad je glumac na japanskoj turneji promovirao akcijski vestern "Zatvorenici zemlje duhova", a vjenčali su se u Las Vegasu 16. veljače 2021.

Linker
12. rujan 2024 13:17