BILJANA BLIVAJS/CROPIX
Razotkrivanje

Vladimir Tintor otkriva na što mu nije žao potrošiti novac, u kojim situacijama izbjegava istinu i što nikada - ne oprašta

Glumac koji je proslavio 46. rođendan nedavno u Splitu na kinoprojekciji filma ‘Domaćinstvo za početnike‘, ispričao je i kakav je kad se naljuti, što radi ako usred predstave zaboravi tekst, ali i da je slab na kupovinu - sadnica ruža.

Glumac koji je proslavio 46. rođendan nedavno u Splitu na kinoprojekciji filma ‘Domaćinstvo za početnike‘, ispričao je i kakav je kad se naljuti, što radi ako usred predstave zaboravi tekst, ali i da je slab na kupovinu - sadnica ruža.

Koga ćete povesti u kino, na film "Domaćinstvo za početnike" koji je lani na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji osvojio nagradu Queer Lion?

- Sve prijatelje kojima sam već dosadio pričajući o njemu. Nakon projekcije na Pula Film Festivalu promoviramo ga u Splitu pa na Hvaru. Zovem sve zainteresirane da nam se pridruže.

Po čemu ste slični Toniju kojeg igrate u filmu, a po čemu Aljoši, svojem liku iz serije "Kumovi"?

- Ponekad sam sličan Toniju - razočaran u ljude, mogu biti surovi realist. U Aljošu sam po­­kušao "utkati" racionalnost, osjetljivost, ali i op­­timizam te vjeru da će sve na kraju biti dobro.

Tko vam je glumački uzor i zašto?

- Michael C. Hall, Daniel Day Lewis, Joaquin Phoenix... Cijenim njihovu predanost ulogama i što "ne iskaču iz paštete".

Što učinite kad usred predstave zaboravite tekst?

- Srećom, to se rijetko dogodi. Prije sam puno više strahovao, sekunde se čine kao godina, ali sad sam opušteniji, jer znam da će, ako se to i dogodi, proraditi autopilot. Tijelo nekad pamti bolje nego mozak.

image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Koje kućanske poslove izbjegavate?

- Ne vrijedi mi da ih izbjegavam, uvijek me sustignu.

Trebaju li glumci biti lijepi?

- Hm, glumci trebaju biti ljudi. A to može, ali i ne mora imati veze s vanjskom ljepotom i izgledom. Kao gledatelj volim više vidjeti emociju nego besprijekoran ten. Meni je ljudskost lijepa sama po sebi.

U čemu vam u svakodnevnom životu popularnost pomaže, a u čemu odmaže?

- Niti mi odmaže niti pomaže. Doduše, ne bih ni prihvatio dobiti nešto "preko reda" samo zato što sam glumac. S druge strane, puno je lijepih susreta na ulici, ljudskih razgovora s publikom. Pomogne u životu kad ti se netko na ulici obrati s osmijehom.

U kojim situacijama izbjegavate istinu?

- Kad bi nepotrebno povrijedila nekoga, ili onda kad je možda netko ne bi razumio. Volim istinu i trudim se uvijek govoriti iz srca i po pravdi, ali čovjek sam, pa i griješim.

Na što vam nije žao potrošiti novac?

- Na roditelje, braću i sestru, prijatelje, putovanja i nove sadnice ruža.

Koji vam je odjevni predmet najvažniji?

- Jakna i cipele. Kvalitetna i dobro krojena jakna može odlično "podići" kombinaciju, pa se na ostatak može manje potrošiti.

Koji je vaš omiljeni parfem?

- Godinama, pogotovo zimi, Fahrenheit, kuće Dior, a u posljednje vrijeme puno komplimenata dobivam za Bergamask, kuće
Orto Parisi, pa mi je ljeti postao zaštitni znak. Kreatore dobrih parfema smatram umjetnicima.

image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Kojem poroku ne možete odoljeti?

- Čokoladi.

Što nikada ne biste mogli oprostiti?

- Nedostatak poštovanja i bahatost.

Kakvi ste kad se naljutite?

- Prag tolerancije mi je visok, pa je teško naljutiti me. Ako nekom i pođe za rukom, u pitanju je "žešći prekršaj". Ako se i naljutim, ne volim dugo nositi taj osjećaj u sebi i gledam ga se što prije riješiti, ispucam se nekako i to je to.

Jeste li se ikad potukli i zašto?

- Nikad. Hrvanje sa bratom dok smo bili mali ne računam. Bio jesam blizu tuče nekoliko puta, ali kako ne volim nasilje, uvijek se potrudim umanjiti tenzije prije nego što eskaliraju.

Kakav ste vrtlar?

- Još učim, amater sam, no već dosta znam. Puno me ljudi pita za savjete oko vrtlarenja i dizajna vrta i budu zadovoljni jer su me poslušali.

A kuhar?

- I tu sam na domaćem terenu, ali ni blizu kao neki moje kolege. Volim kuhati, ali radije volim pojesti nešto fino što je neko drugi napravio.

image

Vladimir Tintor

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Koji biste talent pokazali da niste glumac?

- Rado bih plesao u nekom showu tipa "Ples sa zvijezdama" ili pak bio diplomat ili pregovarač neke vrste, mislim da mi kompromisi i smirivanje tenzija dobro idu.

Što radite kad ne radite?

- Tad radim oko kuće i u vrtu. Kad se živi u kući, onda vam ona sama kaže što treba popraviti, zamijeniti, očistiti, unaprijediti. To me opušta.

Kako zamišljate idealan odmor?

- Uz more ili na planini. Najmanje mjesec dana čistog zraka, domaće hrane i odličnog društva. Biti bos i zaboraviti koji je dan u tjednu. Nema bolje za mene.

Linker
07. rujan 2024 07:45