Vanja Bezjak i Bruno Alloro 

 SAŠA BURIĆ CROPIX
Srodne duše

Zrno ljubavi: Francuz i Dalmatinka upoznali su se preko aplikacije, a njihov prvi susret je kao iz ljubavnog romana

Bruno Alloro i Vanja Bezjak upoznali su se u 50-im godinama života na totalno moderan način, vrlo brzo su shvatili da su srodne duše, a to ih je potaknulo i da otvore zajedničku pekarnicu u Splitu.

Bruno Alloro i Vanja Bezjak upoznali su se u 50-im godinama života na totalno moderan način, vrlo brzo su shvatili da su srodne duše, a to ih je potaknulo i da otvore zajedničku pekarnicu u Splitu.

Zrno ljubavi je francuska pekarnica u Splitu, a naziv nije je odabran tek tako - inspiriran je ljubavnom pričom vlasnika, Francuza Bruna Allora (56) i Dalmatinke Vanje Bezjak (58). Bruno je rođen u Francuskoj Bretanji gdje je imao svoju pekarnicu koju je prodao kada je 18 mjeseci odlučio živjeti i raditi u kanadskom gradu Quebec. A onda je vidio oglas koji mu je promijenio život.
"Jedan dan sam ugledao oglas da velika pekarnica u Splitu traži francuske pekare za restrukturiranje i promjenu organizacije i načina rada. Sasvim slučajno sam se prijavio i bio odabran te sam tako stigao u Split", govori nam Bruno. U Split, ali i cijelu Dalmaciju zaljubio se na prvu. "Ljudi su bili jako ljubazni i puni poštovanja tako da sam bio stvarno zaveden tim mentalitetom. Nakon nekoliko godina napustio sam tu poziciju kako bih radio na projektu stvaranja francuske pekarnice i slastičarnice u Zagrebu", pojašnjava.

image

Bruno i Vanja otvorili su svoju pekarnicu u koju su unijeli svu svoju strast

SAŠA BURIĆ CROPIX

Rođenu Splićanku zagorskih korijena, Vanju, koja je tada radila u jednom trgovačkom centru kao voditeljica, upoznao je nakon nekoliko mjeseci provedenih u Zagrebu i to preko aplikacije za upoznavanje.

Ali nije to bio bilo kakav susret. Bio je srpanj 2017. u Zagrebu, Vanja i Bruno su se već neko vrijeme dopisivali iako se Vanji on uopće nije svidio na prvu jer je na slici imao - naočale. "Ipak sam se odlučila dopisivati s njim i tako smo se dogovorili izaći na dejt jednog petka. Međutim, njemu se nije dalo čekati taj petak i u srijedu me pitao gdje stanujem. Ja sam mu bez razmišljanja poslala svoju adresu... Kada sada razmišljam o tome... pa mogao je biti nekakav psihopat!", prisjeća se Vanja kroz smijeh.

image

Nerazdvojni su od 2017.

SAŠA BURIĆ CROPIX

I tu kreće najromantičniji dio. Nešto prije ponoći Bruno je nazvao Vanju da je na putu prema njoj i zamolio je da iziđe pred svoju zgradu jer je on mora vidjeti odmah. "Uopće nas nije bilo briga kako izgledamo, ja sam doslovce izašla u pidžami ispred zgrade jer me zanimalo što mi ima za reći. Nismo se ni pozdravili, došao je prema meni, zgrabio me za lice i - poljubio", prepričava nam Vanja ovu stvarnu priču koja zvuči kao ulomak iz ljubavnog romana. Tu noć su pričali na klupi u parku do 4 ujutro. I od tada su nerazdvojni.

Isti mjesec su zajedno otišli u Francusku na vjenčanje Brunine sestre, vratili su se u Hrvatsku, počeli živjeti zajedno i niti godinu kasnije zajedno odlučili preseliti se u Split. "Bili smo složni u odluci da odemo jer je meni nedostajala Dalmacija, a Vanja, koja je Splićanka, uvijek se željela vratiti na rodnu grudu. Tako smo odlučili otići iz Zagreba u Split i otvoriti svoju pekarnicu pod imenom ‘Zrno Ljubavi‘ što ukazuje na svu strast koju živimo i privatno i poslovno", prepričava Bruno. Skrasili su se u Kaštel Gomilici, na Valentinovo prije pet godina su se i zaručili, ali o braku ne razmišljaju previše. "Oboje iza sebe imamo po jedan brak i puno odrasle djece - Bruno ima četvero djece i dvoje unuka, a ja dva sina i jednog unuka. Jednostavno nam nije bitno da našu ljubav okrunimo brakom. Možda jednom, u penziji", govori Vanja kroz šalu.

Jako nas je zanimao način na koji komuniciraju, jer nije lako kombinirati tri jezika. "Komunikacija između nas je uglavnom na engleskom, a kako ja napredujem u hrvatskom, sada govorimo croglais - tako nazivamo mješavinu ova dva jezika što također često nasmije cijeli tim naše pekarnice", priča Bruno.

Što se tiče samog Zrna ljubavi, uvijek zajedno rade na svemu, a Bruno je konstantno inspiriran za osmišljavanje novih slastica. "Imao sam toliko toga za ponuditi našim klijentima, a Vanja ima nevjerojatan dar za prodaju i to je, naravno, odmah uspjelo. Radili smo vrlo naporno svaki dan s istom strašću, istom željom da pružimo pravu kvalitetu i okuse našim kupcima bez aditiva i konzervansa", govori Bruno.

image

Iako se Vanji na prvu nije svidio, Bruno je svojom romantičnom gestom vrlo brzo pridobio njezino srce

SAŠA BURIĆ CROPIX

Pekarnicu nisu odmah mogli otvoriti te su jedno vrijeme morali raditi za različite kompanije, ali ih to, kažu, nije usrećivalo. "Jednog dana imali smo priliku preuzeti staru zatvorenu pekarnicu u Splitu 3 te smo ponovno krenuli s našom firmom i s našom vizijom. Obnovili smo prostor po svom ukusu, ponudili smo lijepu ponudu kruha, peciva i kolača. Svako malo izbacimo nove proizvode, a zadržali smo naš tradicionalni duh i klasiku. Inspiraciju crpimo iz tradicionalnih francuskih specijaliteta - kruha, peciva i kolača", govori.

image

Na Valentinovo prije pet godina su se Vanja i Bruno zaručili, ali o braku ne razmišljaju previše

SAŠA BURIĆ CROPIX

Veliki su ljubitelji putovanja te svaki godišnji odmor iskoriste za neko putovanje, a znaju otići i u Brunovu rodnu Francusku. "Sada smo početkom studenoga bili na Tenerifima. Bruno je tamo probao neke keksiće i imali su mu okus po djetinjstvu. Otkako smo se vratili, radi na receptu jer i to želi uvrstiti u našu ponudu", kaže Vanja. Ipak, nakon svakog putovanja, najviše im se razvesele njihovi kupci koji jedva dočekaju ponovno kupovati francuske proizvode iz Brunine ruke.

Linker
30. studeni 2024 08:02