VEDRAN PETEH CROPIX
Proširenje obitelji

Zvijezda Dnevnika Nove TV i radijska voditeljica o najljepšem životnom periodu: "Sreća nas je pomazila"

Radijski glas Nina Slišković Goleš i TV lice Dino Goleš početkom srpnja dobili su drugog sina, a samo za Gloriju govore o promjenama u obiteljskim odnosima otkako u centru zbivanja više nije samo trogodišnji Šimun.

Radijski glas Nina Slišković Goleš i TV lice Dino Goleš početkom srpnja dobili su drugog sina, a samo za Gloriju govore o promjenama u obiteljskim odnosima otkako u centru zbivanja više nije samo trogodišnji Šimun.

Novinar i voditelj Dnevnika Nove TV Dino Goleš (32) i njegova supruga, voditeljica na Top radiju Nina Slišković Goleš (35) dva mjeseca prije sedme godišnjice braka dobili su najljepši poklon, sina Pavla koji je na svijet stigao početkom srpnja. No, u njihovoj je obitelji i dalje najveća zvijezda trogodišnji Šimun koji je brata prihvatio od prvog dana, ljubomoru još ne pokazuje, a dan započinje poljupcem i maženjem s bebom. U to smo se uvjerili i kada su nam otvorili vrata svog zagrebačkog doma, gdje smo svjedočili njihovoj obiteljskoj idili.

"Sreća nas je pomazila, osjećam se kao da smo osvojili jackpot. Borimo se s neprospavanim noćima, ali na to smo bili spremni. Kako je Šimun bio jako zahvalna beba, cijelu sam trudnoću govorila da nema šanse da ponovno dobijemo takvo dijete, ali dogodilo se. Pavle je suradljiv, ali i mi smo opušteniji nego prvi put", govori Nina.

image

Nina i Pavle

VEDRAN PETEH CROPIX

Isprva joj je u pomoć uskočila majka, a zatim je Dino koristio dva tjedna očinskog dopusta i pomalo sa sjetom govori o povratku na posao jer u ovoj ulozi uživa više nego što je mogao zamisliti.

image

Dino, Pavle i Nina

VEDRAN PETEH CROPIX

"Očekivao sam da će biti mnogo teže i izazovnije, a sada tek vidim da sam ovaj put bio uzbuđeniji jer sam znao što me čeka i koliko je to lijepo. Deset dana prije porođaja nisam mogao spavati od uzbuđenja i dočekati trenutak da ga vidim. Kako je Nina rodila carskim rezom, nisam mogao biti uz nju, ali sam bio s druge strane zida. Plakao sam i ponijele su me emocije kada je Pavle došao na svijet", prisjeća se Dino, koji je u trenutku kada smo stigli u njihov stan prematao i odijevao sina.

Nina s porođajem u bolnici Sveti Duh ima dobra iskustva, no peti je dan s Pavlom hospitalizirana na pedijatriji Vinogradske bolnice zbog žutice te slabog dobivanja na težini, što joj je ostavilo gorak okus.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

"Trudnoću mi je vodila doktorica Tatjana Pavelić Turudić i zahvaljujući njoj te cijelom timu nosim samo lijepa sjećanja. Svojedobno sam čak dva puta operirala endometriozu i imam dojam da sam se teže oporavljala od tih operacija nego od carskog reza. No, šok je uslijedio kada smo četvrti dan završili u Vinogradskoj bolnici. Pavle je bio u dječjem krevetiću, a ja sam spavala u fotelji na razvlačenje, što je bilo prilično mukotrpno jer sam se noću morala neprestano dizati kako bih ga hranila, pa su i moji bolovi postajali jači. Fizički i psihički teško mi je bilo biti ondje, uz sve to u sobi bez klime sredinom srpnja", prisjeća se.

Zato kada se vratila doma više joj ništa nije bilo teško, pa ni njihove noćne "migracije", u kojima najviše ispašta Dino.

image

Tata i sin u akciji

VEDRAN PETEH CROPIX

"Sa spavanjem smo krenuli vrlo ambiciozno, svi skupa u istoj sobi. Pavle je bio u krevetiću, a Šimun je po običaju nastavio dalje spavati s nama. Nerijetko sam bio na rubu provalije pa sam se noću krenuo seliti u dječju sobu ili dnevni boravak. Ali onda Šimun noću neodlučno "putuje" po stanu jer se ne može odlučiti bi li spavao s mamom ili tatom. Ujutro nam nikome ništa više nije jasno tko je gdje bio. Nespavanje zna pomutiti um, sjećam se kada je Šimun bio mali da sam ustao usred noći i odjenuo se za posao. Srećom, Nina je shvatila da je pola dva", prisjeća se Dino.

Otkako je Pavle stigao u obitelj, primijetili su kako Šimun, unatoč tome što je brižan stariji brat, traži malo više pažnje, a zalome se i tantrumi koji do sada nisu bili običaj. Svjesni su kako je sada njemu potrebna dodatna pažnja jer je svu imao do prije dva mjeseca.

image

Šimun je zvijezda obitelji

VEDRAN PETEH CROPIX

"Tri godine bio je centar naših svemira, pa i baka i djedova kojima je bio jedini unuk, no taj centar je sada malo poljuljan. Dosad nije znao što znači čekati. Uvijek je sve bilo podređeno njemu. Ne zato što smo ga željeli razmaziti, nego zato što nam je na listi prioriteta prvi, sve drugo je uvijek moglo čekati. Tek sada kada je došao Pavle postoji i čekanje jer ako hranim bebu, on mora pričekati da završim. Ovih dana nasmijao nas je jer stalno govori: "Ja samo čekam i čekam" -, smije se Nina.

Toliko su mu bili privrženi da, iako su imali u planu, još nisu sami otišli na putovanje.

image

Otvor 3

VEDRAN PETEH CROPIX

"Pokušavam se sjetiti kada smo negdje bili sami zajedno, a mislim da je to bilo kada je Šimun imao godinu i pol i kada smo ga ostavili na dva sata kod svekrve i svekra u Čakovcu da bismo otišli na moto-trke. Osjećam grižnju savjesti kad ga ostavljam kod bake i djeda, toliko smo srasli svi zajedno. U trenutku kada sam postala mama ljestvica prioriteta se presložila do te mjere da bih u svakom trenutku radije bila sa svojim djetetom nego negdje drugdje", objašnjava Nina, koja se na posao planira vratiti nakon godine dana porodiljskog dopusta.

O vremenu provedenom s djecom i onom provedenom na poslu, priznaje nam Dino, često se preispituje, no vjeruje kako je upravo zahvaljujući svojoj kreativnosti i hiperaktivnosti u poslu danas dobar otac.

"Taj osjećaj preispitivanja možemo nazvati strahom ili pak motivacijom. Često razmišljam o toj klackalici između toga koliko vremena posvećujem poslovnom sebi, a koliko privatnom sebi. I hoće li za trideset godina moji sinovi biti ponosni na svaku minutu koju nisam bio s njima podjednako kao što će biti ponosni na svaku moju minutu koju sam bio s njima. Kada radim, to se otegne na dvanaest sati dnevno, no nadoknađujem sa slobodnim danima", govori Dino, koji je na Novu TV došao prije sedam godina, a prije dvije sjeo u vrući stolac voditelja Dnevnika.

Prema novinarstvu i danas oboje dijele istu strast kao i tijekom studiranja na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje su se i upoznali.

"Radili smo zajedno na Televiziji Student i upoznali se na snimanju božićnog singla. Kada su ga pitali što želi za Božić, odgovorio je: "Jednu ovakvu malu plavu", i pogled uperio u mene, tada sam, naime, bila plavuša. Bio je to najgori ulet u životu. Dugo smo bili prijatelji, a onda sam se ja zaljubila. Sada mislim da je on bio zaljubljen cijelo to vrijeme. Iako sam ja temperamentna Splićanka, a on staložen Čakovčanin, dobro se slažemo", smije se Nina koja je zadovoljna svojim odabranikom.

Osim što je brižan suprug i otac, vrsni je kuhar koji za svoju obitelj svakodnevno priprema obroke s namirnicama iz njihovog vrta. "Iza zgrade imamo maleni vrt prepun sezonskog povrća i začina. Najviše volim pripremati jela koja se spremaju po četiri sata, primjerice trganu junetinu, a najviše me veseli što Šimun obožava u tome sudjelovati", zaključuje Dino.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
Linker
16. rujan 2024 02:29