Dani Olmo 

 JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
DANI OLMO

Zvijezda Eura obožava Zagreb, Istru, Olivera i ćevape, zaljubljen je u Njemicu, a na hrvatskom zna i - psovati

Španjolski nogometni reprezentativac svoje je formativne godine proveo u zagrebačkom Dinamu, gdje je naučio jezik, pa i danas intervjue daje na - hrvatskom.

Španjolski nogometni reprezentativac svoje je formativne godine proveo u zagrebačkom Dinamu, gdje je naučio jezik, pa i danas intervjue daje na - hrvatskom.

Pobjednici Europskog prvenstva u nogometu 2024. španjolski su reprezentativci među kojima je i 26-godišnji Daniel Olmo Carvajal, navijačima poznatiji kao Dani Olmo, koji se definitivno svojim nastupima u furijinom dresu u Njemačkoj potvrdio kao jedan od najboljih nogometaša na svijetu.

Svojim igrama, asistencijama i golovima doveo je Španjolsku do pobjede u Berlinu, a njegovi nastupi podigli su mu ionako visoku cijenu na nogometnom tržištu, pa će novi klub za njegove usluge u idućoj sezoni morati izdvojiti više od pedeset milijuna eura.

image
MICHAEL ZEMANEK/SHUTTERSTOCK
image

Proslava nakon pobjede nad Njemačkom

MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK

Nakon četiri godine simpatični Katalonac sprema se napustiti njemački RB Leipzig, klub koji je njegov prelazak iz Dinama 2020. platio 29 milijuna eura. Svoje formativne godine, u kojima je privatno sazrio, a profesionalno stasao u vrhunskog nogometaša, Dani Olmo proveo je u Zagrebu, pa i danas na pitanja hrvatskih novinara koji su imali sreće razgovarati s njim u Njemačkoj, odgovara na - hrvatskom.

image

Dani Olmo proveo je pet godina u Dinamu

IVAN POSAVEC CROPIX

Hrvatska, Zagreb i Dinamo i dalje imaju važno mjesto u njegovom srcu, a kako je izgledao njegov život u Lijepoj Našoj ispričao je ekskluzivno za Gloriju uoči preseljenja u Leipzig.

"U Zagrebu se osjećam kao kod kuće, tu sam od svoje šesnaeste godine, kad sam potpisao prvi ugovor s Dinamom, a od hrvatske glazbe obožavam Olivera. Najdraže su mi njegove pjesme ‘Cesarica‘ i ‘Kad mi dođeš ti‘”, ispričao je Olmo i dodao kako je u gradu na obali rijeke Save sazrio i prvi se put suočio s mnogim životnim izazovima.

image

Braća Olmo su od djetinjstva u nogometu

PRIVATNI ALBUM
image

Carlos i Dani Olmo u Zagrebu

IVAN POSAVEC CROPIX

A jedan od najtežih bio je učenje hrvatskoj jezika. U početku mu je klub angažirao profesoricu s kojom svaki dan dva sata učio hrvatski, a kao prevoditelj mu je poslužio brat njegovog menadžera Andyja Bare. Kako god, ubrzo ga je naučio dovoljno dobro da može razgovarati i snalaziti se u svim svakodnevnim situacijama, a naučio je i - psovati.

U prilagodbi na novu sredinu pomagala mu je i majka Dora, nekadašnja vlasnica kozmetičkog salona, koja je neko vrijeme bila s njim u Zagrebu, a potom se vratila u Španjolsku radi sina Carlosa, Danijevog dvije godine starijeg brata, koji mu se nakon nekog vremena pridružio u Zagrebu, gdje je igrao za Dinamovu B momčad. Danas je branič niželigaškog španjolskog kluba CP San Cristobala, a braća su nogomet počela trenirati pod utjecajem oca Miguela Olma, nogometnog trenera i bivšeg igrača.

"Otac je strog, ali pravedan čovjek. Svojim kritikama nas je usmjerio i mnogo toga naučio, a nikad nije krio koliko je ponosan na nas", ispričao je Carlos Olmo koji je neopisivo ponosan na Danija. "Svaki put kad ga vidim na terenu jasno mi je zašto je zvijezda i zašto zaslužuje još veći uspjeh", objasnio je. Slobodno vrijeme Dani Olmo je provodio u šetnjama u prirodi, a kafiće je izbjegavao zbog - dima.

"Mrzim kad nakon izlaska smrdim kao dimnjak", ispričao je našoj novinarki. No, zato je obožavao naše specijalitete, posebno janjetinu i ćevape, te Dinamove navijače koje je posebno pozdravljao nakon svake utakmice u plavom dresu.

"Jednog bih dana volio imati kuće u Zagrebu i u Istri. Bio sam nekoliko puta na odmoru u Puli i u Medulinu i tamo mi se jako sviđa. U duši sam sentimentalan, a Istra mi izgleda poput zemlje iz nekog romantičnog filma", ispričao je Olmo, koji je početkom ove godine javnosti predstavio svoju djevojku Lauru Ablu Schmitt, digitalnu stručnjakinju i njemačku influencericu koja je u španjolskom dresu pratila Danijeve nastupe na Euru 2024.

"Nisam WAG-sica i ne želim da se moje ime povezuje s nogometom. Znam da je moj dečko jedan od najboljih nogometaša na svijetu, ali kakve to veze - osim što smo zajedno - ima sa mnom", zapitala se Laura Abla Schmitt u razgovoru za nogometni portal Tribuna, a utakmice svog dragog pratila je španjolskom dresu s Olmovim brojem 10. Mali problem je nastao što je kao Njemica za Španjolce navijala i u utakmici protiv domaćina, pa su hejterski komentari preplavili njezine objave na Instagramu i TikToku.

"Kao Njemica moram navijati za Njemačku", uzvratila im je Laura i u objavi se ponovno fotografirala u - španjolskom dresu.

Linker
28. kolovoz 2024 10:17