princ i princeza od Walesa u lipnju ove godine

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Rijetko viđen

Kate i William iznenadili u opuštenim izdanjima, o detalju na njegovu licu ne prestaje se raspravljati

Na društvenim je mrežama objavljen video u kojem se pojavljuje i kraljevski par i upućuje čestitke britanskim sportašima za ostvarene uspjehe i sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Na društvenim je mrežama objavljen video u kojem se pojavljuje i kraljevski par i upućuje čestitke britanskim sportašima za ostvarene uspjehe i sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Olimpijske igre zatvorene su spektakularnom ceremonijom kojoj je na Stade de Franceu nazočilo 70 tisuća ljudi, a uoči koje je na društvenim mrežama osvanuo video koji je posebno razveselio obožavatelje britanske kraljevske obitelji.

U njemu su najveću pažnju ukrali princ i princeza od Walesa koji su britanskim olimpijcima čestitali na ostvarenim rezultatima. Ona pritom nije s lica nije skidala osmijeh pun ponosa, a prijestolonasljednik je dodatno sve iznenadio opuštenim izdanjem i bradom na licu s kojom ga inače ne viđamo. To je očiti znak kako je vidio snimio na odmoru jer je inače obrijan u skladu sa standardnim kraljevskim protokolom, a i zbog navike koju je usvojio tijekom služenja u Kraljevskim zračnim snagama s obzirom na to da su njihovim pripadnicima brade strogo zabranjene. Treba li reći da je Williamovo izdanje s bradom pokrenulo lavinu komentara na društvenim mrežama?!

"Bravo od svih nas koji smo gledali kod kuće, čestitke timu Velike Britanije!", poručila je princeza u crno-bijeloj prugastoj majici. "Bravo na svemu što ste postigli. Svima ste nam bili inspiracija", dodao je princ od Walesa, koji je bio odjeven u plavu polo majicu ukrašenu olimpijskim krugovima.

Video su objavili i na svom službenom profilu na Instagramu, koji je dosad prikupio više od 400 tisuća lajkova i komentara, a u njemu se osim njih pojavljuju i američki reper Snoop Dogg, umirovljeni nogometaš David Beckham, televizijski voditelj Greg James, novinar Mark Chapman, reporterka Gabby Logan i drugi.

"Bravo za tim Velike Britanije, kakvo nevjerojatno putovanje! Svaki je sportaš pokazao ogromnu predanost, srce i strast. Učinili ste nas sve jako ponosnima! Slavimo svaki vaš uspjeh u Parizu i veselimo se nadolazećim Paraolimpijskim igrama", piše u objavi.

Neko se vrijeme nagađalo da bi se par mogao pojaviti na Olimpijskim igrama unatoč tome što se u javnosti zbog Kateine dijagnoze tumora i narušenog zdravstvenog stanja rjeđe pojavljuju i vrijeme uglavnom provode kod kuće sa svoje troje djece. Inače su poznati po ljubavi koju gaje prema sportu i tu su strast prenijeli na svoju djecu. William je posjetio nekoliko nogometnih utakmica tijekom proljeća i ljeta, a posljednji put je prisustvovao finalu Europskog prvenstva u Njemačkoj na koje je poveo i najstarijeg sina princa Georgea. Kate se, pak, pojavila na finalu Wimbledonea.

image

Prinčevi George i William na Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj

IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Britansku monarhiju u Parizu je predstavljala princeza Anne, sestra kralja Charlesa,prva članica britanske kraljevske obitelji koja je sudjelovala na Olimpijskim igrama kada se natjecala u jahanju na Ljetnim igrama 1976. u Montrealu. Od tada je ostala usko povezana s tim međunarodnim natjecanjem pa je od 1988. i članica Međunarodnog olimpijskog odbora. Istim je stopama krenula i njezina kći Zara Tindall natječući se u konjičkim disciplinama za tim Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine gdje je osvojila srebrnu medalju.

image

Princeza Anne na Olimpijskim igrama u Parizu

ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

Članovi ostalih kraljevskih obitelji nisu propustili prilike da se tamo pojave posljednjih dana, uključujući dansku kraljicu Mary i kralja Frederika, princa Alberta i princezu Charlene od Monaka, kralja Willema-Alexandra i kraljicu Maximu od Nizozemske te španjolskog kralja Felipea i kraljicu Maximu.

Linker
05. rujan 2024 11:17