WILL WARR AFP
PRINCEZA OD WALESA

Kate Middleton u emotivnom videu otkrila: "Gotova sam s kemoterapijama, posljednjih 9 mjeseci bilo je neopisivo teško"

Nakon što je početkom godine otkrila da joj je dijagnosticiran rak i da će se morati podvrgnuti kemoterapiji, Kate Middleton se ponovno oglasila - ovog puta da kaže kako su terapije, nakon dugih devet mjeseci, napokon gotove.

Nakon što je početkom godine otkrila da joj je dijagnosticiran rak i da će se morati podvrgnuti kemoterapiji, Kate Middleton se ponovno oglasila - ovog puta da kaže kako su terapije, nakon dugih devet mjeseci, napokon gotove.

Kako se ljeto bliži kraju, ne mogu vam opisati kakvo olakšanje osjećam što sam napokon završila s kemoterapijama. Posljednjih devet mjeseci je bilo neopisivo teško za nas kao obitelj. Život kakav poznajete može se promijeniti u sekundi i morali smo naći načina da prevladamo oluje i nepoznanice", započela je svoje obraćanje javnosti Kate Middleton.

Borba s rakom je kompleksna, zastrašujuća i nepredvidljiva za sve, osobito za one najbliže. Učini vas poniznima, suoči vas s vašim ranjivostima na način na koji ranije niste razmišljali, i time vam da novu perspektivu. Ovo razdoblje je više od svega podsjetilo Williama i mene da budemo zahvalni za male, a važne stvari u životu, one koje često uzimamo zdravo za gotovo - voljeti i biti voljen", naglasila je princeza od Walesa i dodala kako je sada u njezinom fokusu da se rak ne vrati.

image
WILL WARR AFP

"Iako sam završila s kemotreapijom, moj put ozdravljenja i oporavka je dugačak i nastavit ću ga dan po dan. Ipak, veselim se povratku poslu i preuzimanju više javnih događanja u nadolazećim mjesecima", poručila je princeza Catherine i dodala kako u novu fazu oporavka ulazi s novom nadom i zahvalnosti prema životu.

"William i ja smo jako zahvalni zbog podrške koju smo primili, a osobito svima koji su nam pomagali i dali nam snage. Ljubaznost, empatija i suosjećanje svih oko nas učinili su nas poniznima", naglasila je Kate te dodala kako će i dalje biti podrška svima koji i dalje vode borbu s rakom te zaključila - "Iz tame može doći svjetlost, pa neka svijetli sjajno!".

U dirljivom videu koji je objavljen na službenim Instagram stranicama možemo vidjeti Kate kako sa suprugom, princom Williamom i djecom - princom Georgeom, princezom Charlotte i princom Louisom - uživa u opuštenom danu u prirodi, a nakratko su prikazani i njezini roditelji - Carole i Michael - koji su joj bili najveća podrška u cijelom ovom periodu pa je to i njezin način zahvale za sve što su učinili za nju i njezinu obitelj.

Linker
10. rujan 2024 13:33