Kraljica Letizia

 JESUS BRIONES/GTRES/SHUTTERSTOCK
NE SKRIVA VRAT

Kraljevska njega: Španjolska kraljica Letizia otkrila je popularnu antiupalnu metodu za blistavu i sjajnu kožu

Španjolska kraljica Letizia u rujnu je proslavila 52. rođendan, a na nedavnoj dodjeli nagrada ponovno je dominirala besprijekornim stilom i njegovanim izgledom.

Španjolska kraljica Letizia u rujnu je proslavila 52. rođendan, a na nedavnoj dodjeli nagrada ponovno je dominirala besprijekornim stilom i njegovanim izgledom.

Svejedno o kojem se događaju ili svečanosti radi, a dvorske i protokolarne dužnosti u kojima sudjeluje uistinu su brojne i raznolike, španjolska kraljica Letizia uvijek oduševi svojim besprijekornim stilom i njegovanim izgledom. U rujnu je proslavila 52. rođendan, ali izgleda kao da biologija u njezinim ranim pedesetima ne igra presudnu ulogu - u svakom slučaju znakove starenja koji se u tom životnom razdoblju neumitno javljaju uspjela je, čini se, suzbiti svojim zdravim anti-ageing stilom života, redovitom njegom i kontroliranim načinom prehrane.

O čemu se radi? Riječ je o dugotrajnom, svakodnevnom ulaganju u sebe, čije su posljedice na kraju svima itekako vidljive, pa je kraljica Letizia jedna od rijetkih javnih slavnih osoba koja ne mora u svakom trenutku kontrolirati svoju medijsku sliku, jer iz svakog kuta i u svakoj prilici izgleda - fantastično. Zbog toga može, kao na nedavnoj dodjeli španjolskih državnih nagrada u kulturi, čija je bila domaćica, zajedno sa svojim suprugom Felipeom VI. odabrati bijelu čipkanu haljinu kojom je naglasila svoj savršeni struk i potpuno otkrila vrat, dio tijela na kojem se biološke posljedice zrele dobi najprije primjećuju.

image

Kraljica je čuvena po besprijekornom stilu i njegovanom izgledu

JESUS BRIONES/GTRES/SHUTTERSTOCK

No, to nije i njezin slučaj, a Letizijina kraljevska dobitna kombinacija za blistavi izgled i sjajnu kožu glasi - izbalansirana prehrana, redovita tjelovježba i njega. Kad je 2015. imenovana posebnom veleposlanicom za prehranu Ujedinjenih naroda kraljica Letizia je izjavila kako će iskoristiti svoju ulogu da istakne i podijeli vlastita iskustva dobrobiti mediteranske prehrane, koju ona kombinira s tzv. Perriconeovom dijetom, načinom prehrane i stilom života koji je utemeljio američki dermatolog i nutricionist, dr. Nicholas Perricone, koji se između ostalog snažno protivi korištenju botoksa u estetskim tretmanima.

image

Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia bili su domaćini dodjele državnih nagrada u kulturi

JESUS BRIONES/GTRES/SHUTTERSTOCK

Za razliku od većine dijeta Perriconeova metoda zapravo nije način prehrane kojim se stiže do željene tjelesne težine gubitkom kilograma, nego predstavlja "anti ageing" životni stil. Njezine preporuke potiču mnoge zdrave navike i baziraju se na namirnicama čiji niski glikemijski sastav dokazano pomaže u borbi protiv starenja - poput maslinova ulja, raznog povrća i žitarica, masne ribe i bobičastog voća, a uz to djeluju i antiupalno, pa pridonose zdravlju i ljepoti kože, do čega je dr. Perriconeu kao dermatologu iznimno stalo.

image

Kraljevski par s princezom Leonor na proslavi nacionalnog praznika u Madridu

JESUS BRIONES/GTRES/SHUTTERSTOCK

Kraljica Letizia je mnogo puta govorila kako se njezina prehrana temelji na povrću, voću i salatama, koji čine i do 80 posto njezinog dnevnih obroka, a sve te namirnice su bogate vlaknima i ljudima brzo daju osjećaj - sitosti. Osim toga kraljica Letizia izbjegava šećer, alkohol, gazirana pića i kavu, te industrijski procesuiranu hranu.

image

Kraljica Letizia

JESUS BRIONES/GTRES/SHUTTERSTOCK

U trenucima kad se za stolom nazdravlja kraljica Letizia će podići svoju čašu i prinijeti je ustima, ali nikad iz nje neće ispiti niti kapi, govore insajderske informacija sa španjolskog dvora. Za razliku od nje, njezin suprug kralj Felipe VI. je vrhunski poznavatelj vina i vlasnik cijenjenog privatnog podrum u palači.

image

Kraljevska obitelj pozdravlja mimohod na proslavi španjolskog Nacionalnog dana

OSCAR DEL POZO AFP
Linker
12. listopad 2024 17:51